probleem met verwerking

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bjorn Vennema

Bjorn Vennema

20/03/2005 19:55:00
Quote Anchor link
hallo,

ik heb een formulier en nu snap ik iets niet:

hij geeft een foutmelding bij iets wat volgens mij klopt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
$db
= mysql_connect("localhost", "root","") or die ("verbinding mislukt");
mysql_select_db("loterij deelnemers", $db);
    $naam = $_POST['naam'];
    $nick = $_POST['nick'];
    $lot1 = $_POST['lot1'];
    $lot2 = $_POST['lot2'];
    $lot3 = $_POST['lot3'];
    $lot4 = $_POST['lot4'];
    $lot5 = $_POST['lot5'];
    $nieuw = $_POST['toevoegen'];

if($nieuw)
    {

        if($lot1) {
        if(!$naam) { echo "er is geen juiste naam ingevoerd"; }
        if(!$nick) { echo "er is geen juiste nickname ingevoerd"; }
  if { $SQL = "INSERT INTO deelnemers (naam, nickname, lot 1) VALUES (`$naam`, `$nick`, `$lot1`)"; // hier geeft hij de foutmelding
            mysql_query($SQL_insert);
            }
        }

        if($lot2) {
            $SQL_insert = "INSERT INTO deelnemers (naam, nickname, lot 1)
            VALUES (`$naam`, `$nick`, `$lot2`)"
;
            mysql_query($SQL_insert);
             }

        if($lot3) {
            $SQL_insert = "INSERT INTO deelnemers (naam, nickname, lot 1)
            VALUES (`$naam`, `$nick`, `$lot3`)"
;
            mysql_query($SQL_insert);
            }

        if($lot4) {
            $SQL_insert = "INSERT INTO deelnemers (naam, nickname, lot 1)
            VALUES (`$naam`, `$nick`, `$lot4`)"
;
            mysql_query($SQL_insert);
            }

        if($lot5) {
            $SQL_insert = "INSERT INTO deelnemers (naam, nickname, lot 1)
            VALUES (`$naam`, `$nick`, `$lot5`)"
;
            mysql_query($SQL_insert);
             }
    }

else { echo "hoe kom je hier, er is niet op toevoegen gedrukt!"; }
$mysql = "SELECT * FROM deelnemers";
$mysql_result = mysql_query($mysql);
$result = mysql_num_rows($mysql_result);
echo "in totaal zijn er nu $result loten aangemeld voor de loterij.";
?>


de foutmelding is:

expecting ( on line 18

iemand die een idee heeft?

bvd
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2024 03:23:20
 
- SanThe -

- SanThe -

20/03/2005 20:17:00
Quote Anchor link
INSERT INTO deelnemers (naam, nickname, lot 1) daar moet lot 1 aan elkaar dus lot1

Edit: if { $SQL = "INSERT INTO enz..
Dit is ook niet goed.
Gewijzigd op 20/03/2005 20:22:00 door - SanThe -
 
Jaj BE

jaj BE

20/03/2005 20:22:00
Quote Anchor link
De fout zit, volgens bij, bij die if: je hebt staan:
if { hier geef je dus geen voorwaarde mee dus het heeft totaal geen nut om een if te gebruiken. als je die if weghaalt zou dus dat probleem opgelost moeten zijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.