Problemen met action / controller in phalcon framework

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yanis Banis

Yanis Banis

04/06/2018 19:32:13
Quote Anchor link
Goedendag, ik werk momenteel aan een article systeem in PHalcon, ben een beginner.

Ik heb een controller Users, met een login systeem. Ik heb een view (werkt goed, showt de login form)
en een router die verwijst naar de login pagina.

Codes:

Controller:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
/**
 * Created by PhpStorm.
 * User: Yad
 * Date: 4-6-2018
 * Time: 11:27
 */


use Phalcon\Mvc\Controller;


class UsersController extends Controller

{

    public function indexAction(){
        $this->view->setTemplateBefore('dtt');

    }


    public function loginAction() {
        session_start();

        $sessions = $this->getDI()->getShared("session");

        if ($sessions->has("user_id")) {
            //if user is already logged we dont need to do anything
            // so we redirect them to the main page

            return $this->response->redirect("/admin");
        }


        if ($this->request->isPost()) {
            echo "hello world";
            $password = $this->request->getPost("password");
            $username = $this->request->getPost("username");

            if ($username === "") {
                $this->flashSession->error("return enter your email");
                //pick up the same view to display the flash session errors
                return $this->view->pick("login");
            }


            if ($password === "") {
                $this->flashSession->error("return enter your password");
                //pick up the same view to display the flash session errors
                return $this->view->pick("login");
            }


            $user = Users::findFirst([
                "conditions" => "username = ?0 AND password = ?1",
                "bind" == [
                    0 => $username,
                    1 => $this->security->hash($password)
                ]
            ]);


            if (false === $user) {
                $this->flashSession->error("wrong user / password");
            }
else {
                $sessions->set("user_id", $user->id);
            }
        }

    }
}

?>


Router:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php

$router
= $di->getRouter();

//route maken voor alle paginas

$router->add(
    '/admin/dashboard',
    [

        'controller' => 'Admin',
        'action'     => 'dashboard',
    ]
);


$router->add(
    '/admin/login',
    [

        'controller' => 'Users',
        'action'     => 'login',
    ]
);


$router->add(
    '/admin/login',
    [

        'controller' => 'Users',
        'action'     => 'index',
    ]
);



$router->add(
    '/admin/add-article',
    [

        'controller' => 'AddArticle',
        'action'     => '',
    ]
);


$router->add(
    '/articles/archive',
    [

        'controller' => 'ArticlesArchive',
        'action'     => '',
    ]
);


$router->add(
    '/admin/edit-article',
    [

        'controller' => 'EditArticle',
        'action'     => '',
    ]
);



$router->add(
    '/admin',
    [

        'controller' => 'Admin',
        'action'     => 'index',
    ]
);




$router->add(
    '/articles',
    [

        'controller' => 'Articles',
        'action'     => '',
    ]
);


$router->handle();
?>


Views/users/index.phtml:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<div class="py-5">
    <div class="container">
        <div class="row">
            <div class="col-md-12">
                <div class="card text-white p-5 bg-primary">
                    <div class="card-body">
                        <div class="alert alert-danger" role="alert"> This is a danger alertcheck it out! </div>
                        <img src="http://localhost/dtt/public/img/dtt.png">
                        <h1 class="mb-4">Admin login</h1>
                        <form method="POST">
                            <div class="form-group">
                                <label>Username</label>
                                <input type="username"  name="username" class="form-control" placeholder="Username"> </div>
                            <div class="form-group">
                                <label>Password</label>
                                <input type="password" name="password" class="form-control" placeholder="Password"> </div>
                            <button type="submit" name="submit" class="btn btn-secondary btn-lg btn-block">Login</button>
                        </form>
                    </div>
                </div>
            </div>
        </div>
    </div>
</div>


Nou is het probleem het volgende:

In de router verwijs ik naar de controller USers, als action login. Dus zodra er een POST vrij komt, hoort hij iets te doen. Maar op deze manier verwijst hij direct door , zonder enkele layout naar de controller en zie ik dus niks, en doet hij niks. Alleen de controller laten zien.

Wat doe ik fout, ligt het aan de controller of de router?

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 04/06/2018 19:43:25 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:59:45
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

04/06/2018 21:56:50
Quote Anchor link
Je hebt nu 2x een route '/admin/login'. Ik ken "Phalcon" verder niet, maar als ik dit zo lees https://olddocs.phalconphp.com/en/3.0.0/api/Phalcon_Mvc_Router.html zou je van die action=index volgens mij een addGet() (alleen voor GET requests) moeten maken, en van de action=login een addPost() (POST requests = login action).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.