Problemen met de Euro teken XML & PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

10/09/2010 11:53:13
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Om gelijk met de deur in huis te vallen :), ik heb de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$file
= "personen.xml";

$xml = simplexml_load_file($file) or die ("Unable to load XML file!");

echo "Naam: " . $xml->persoon->naam. "<br>";
echo "In dienst: " . $xml->persoon->indienst . "<br>";
echo "Gister: €" . $xml->inkomsten->gister . "<br>";
echo "Vandaag: <font size='30'><b> €" . $xml->inkomsten->vandaag . "</b></font>";

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<medewerker>
    <persoon>
        <naam>Goos Eijer</naam>
        <indienst>2 jaar</indienst>
    </persoon>
    
    <inkomsten>
        <gister>11.333</gister>
        <vandaag>6.234</vandaag>
    </inkomsten>
</medewerker>


Werkt allemaal perfect, alleen word de euro teken niet goed weergegeven, Of ik het nou in de PHP code plaats of in de XML. Dit maakt geen verschil.

Ik krijg dit te zien: €

Wie weet wat ik verkeerd doe, of wat ik eventueel nog moet doen? :)

Alvast bedankt!

MvG,
TheGoozmen

Toevoeging op 10/09/2010 11:54:57:

Gaat niet helemaal zoals het zijn moet:)

Php bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$file
= "personen.xml";

$xml = simplexml_load_file($file) or die ("Unable to load XML file!");

echo "Naam: " . $xml->persoon->naam. "<br>";
echo "In dienst: " . $xml->persoon->indienst . "<br>";
echo "Gister: €" . $xml->inkomsten->gister . "<br>";
echo "Vandaag: <font size='30'><b> €" . $xml->inkomsten->vandaag . "</b></font>";

?>



XML Bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<medewerker>
    <persoon>
        <naam>Goos Eijer</naam>
        <indienst>2 jaar</indienst>
    </persoon>
    
    <inkomsten>
        <gister> 11.333</gister>
        <vandaag> 6.234</vandaag>
    </inkomsten>
</medewerker>


Hoor het graag terug...

MvG,
TheGoozmen Eggy


Gelieve in het vervolg bij code, code tags te gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 10/09/2010 12:01:59 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 15:25:17
 
- Dave -

- Dave -

10/09/2010 11:56:47
 
The Ultimate

The Ultimate

10/09/2010 12:07:52
Quote Anchor link
Je zou ook dit kunnen proberen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//    Aangepaste tekens
define('EURO', chr(128));
define('IUML', chr(239));
echo 'Vandaag: <font size='30'><b> ' . EURO . ' ' . $xml->inkomsten->vandaag . "</b></font>";
?>
 
Wim E

Wim E

10/09/2010 12:24:03
Quote Anchor link
&euro; werkt ook...
 

10/09/2010 12:30:31
Quote Anchor link
Heren,

Bedankt voor jullie snelle reply!!

Ik heb de code van "The Ultimate" overgenomen, die vond ik het mooist eruit zien.

MvG,
TheGoozmen
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

10/09/2010 13:30:04
Quote Anchor link
In een XML file verwerk je uiteraard geen $ en € en ander valuta aanduidingen, dat dien je via een aparte tag textueel aan te geven

Zelfde verhaal gaat op voor gewichten / temperatuur aanduidingen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.