Query die rows leeggooit als plaats < 0 heeft

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk de Vries

Henk de Vries

25/03/2012 15:32:03
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil het graag voor elkaar krijgen dat als het aantal van een product 0 is dat hij hem dan leeggooit (niet weggooit). ik dacht zelf aan een query die dat voor me doet,

dit heb ik dusver

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query_empty_record
= "UPDATE `magazijn` SET `artikelnr`='',
                                             `productnaam`='',
                                             `aantal`=''
                                       WHERE `plaats` <= 0"
;
$database->fire_query( $query_empty_record );
?>


Die set werkt wel gewoon alleen ik heb mijn twijfels over die WHERE `plaats` <= 0";

het wordt zonder foutmelding uitgevoerd alleen de rows blijven gevuld staan

thx alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 04:28:07
 

25/03/2012 15:35:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$result
= $db->prepare("UPDATE magazijn SET artikelnr = :artikelnr, productnaam = :productnaam, aantal = :aantal WHERE plaats = :plaats");
$result->execute(array(':artikelnr' => '', ':productnaam' => '', ':aantal' => '', ':plaats' => '0'));
?>
Gewijzigd op 25/03/2012 15:40:38 door
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/03/2012 15:56:41
Quote Anchor link
Een "plaats" in het magazijn is uniek en het lijkt mij dat je maar 1 plaats wilt muteren voor 1 bepaald artikel, dus wat zit je dan te kloten met <= 0.

Zal eerder iets verwachten als: WHERE plaats = 'LB010101' AND ArtNr = '8715468975319'

Oh, het zal ons al believen als je het duidelijker weet uit te leggen!!

En zo te zien moet je eens gaan normaliseren een artikl heeft niets van doen met magazijn eigenschappen.



Toevoeging op 25/03/2012 16:30:51:

Noppes Homeland op 25/03/2012 15:56:41:
Een "plaats" in het magazijn is uniek en het lijkt mij dat je maar 1 plaats wilt muteren voor 1 bepaald artikel, dus wat zit je dan te kloten met <= 0.

Zal eerder iets verwachten als: WHERE plaats = 'LB010101' AND ArtNr = '8715468975319'

Oh, het zal ons al believen als je het duidelijker weet uit te leggen!!

En zo te zien moet je eens gaan normaliseren een artikel heeft niets va n doen met magazijn / lokatie eigenschappen.

Gewijzigd op 25/03/2012 16:00:58 door Noppes Homeland
 
Henk de Vries

Henk de Vries

25/03/2012 18:42:29
Quote Anchor link
Ik heb het probleem al op een andere manier opgelost.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/03/2012 18:42:51
Quote Anchor link
Benieuwd hoe.

Waarom backtics in je query?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.