Query optimaliseren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

16/01/2012 13:46:15
Quote Anchor link
Ik heb de volgende query:

SELECT DISTINCT p.products_id, p.manufacturers_id, p.products_price, p.products_tax_class_id, p.products_image, p.products_barcode
FROM products p
LEFT JOIN products_description pd ON ( p.products_id = pd.products_id AND pd.language_id = '4' )
LEFT JOIN specials s ON p.products_id = s.products_id
INNER JOIN products_to_stores p2s ON p.products_id = p2s.products_id
INNER JOIN products_to_categories p2c ON p.products_id = p2c.products_id
LEFT JOIN categories c ON p2c.categories_id = c.categories_id
WHERE p2s.stores_id = '20'
AND p.products_status =1
AND c.categories_status >=1
AND p2c.categories_id = '607'
AND p.products_id <> '70679816'
AND (
( s.status = 1 AND s.specials_new_products_price > 4.91598 and s.specials_new_products_price < 6.00842 )
OR ( s.status = 0 or s.status is null AND p.products_price > 4.91598 and p.products_price < 6.00842 )
)

Via mysqslap doet hij er 17.79 over (bij 100 querys tegelijk)
hiervoor had ik de query als 26 sec verwerkingstijd dus ik heb al 9 sec winst gemaakt ten opzichte van een oudere versie van deze query.
Maar ik wil nog verder optimaliseren

Als ik hem zo uitvoer:
SELECT DISTINCT p.products_id, p.manufacturers_id, p.products_price, p.products_tax_class_id, p.products_image, p.products_barcode, pd.products_id, pd.products_description, p.products_status
FROM products p LEFT JOIN products_description pd ON ( p.products_id = pd.products_id AND pd.language_id = '4' AND p.products_status =1 )
LEFT JOIN specials s ON p.products_id = s.products_id
INNER JOIN products_to_stores p2s ON p.products_id = p2s.products_id AND p2s.stores_id = '20'
INNER JOIN products_to_categories p2c ON p.products_id = p2c.products_id AND p2c.categories_id = '607'
LEFT JOIN categories c ON p2c.categories_id = c.categories_id AND c.categories_status >= 1
WHERE p.products_id <> '70679816'
AND (
( s.status = 1 AND s.specials_new_products_price > 4.91598 and s.specials_new_products_price < 6.00842 )
OR ( s.status = 0 or s.status is null AND p.products_price > 4.91598 and p.products_price < 6.00842 )
)

dan is de verwerkingstijd 2.5 sec voor 100 querys echter word de pd.description NULL zodra de products_status op 0 staat

Weet iemand nog methodes om de query te verlichten?
De 2e query is dus niet een optie helaas
Gewijzigd op 16/01/2012 13:46:55 door Ruud van Dijk
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 08:03:45
 
Jelle -

Jelle -

16/01/2012 13:50:33
Quote Anchor link
Heb je indexen gebruikt? Goede indexen kunnen query's gigantisch verbeteren in uitvoer tijd.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

16/01/2012 13:53:16
Quote Anchor link
Als het goed is wel
Dit is de explain output:

id select_type table type possible_keys key key_len ref rows Extra
1 SIMPLE c const PRIMARY,categories_status PRIMARY 4 const 1 Using temporary
1 SIMPLE p ref PRIMARY,products_status products_status 1 const 16296 Using where
1 SIMPLE pd eq_ref PRIMARY PRIMARY 8 p.products_id,const 1 Using index; Distinct
1 SIMPLE s ref idx_specials_products_id idx_specials_products_id 4 aximax_db.p.products_id 2 Using where; Distinct
1 SIMPLE p2c eq_ref PRIMARY PRIMARY 8 p.products_id,const 1 Using where; Using index; Distinct
1 SIMPLE p2s eq_ref PRIMARY PRIMARY 8 p.products_id,const 1 Using index; Distinct
 
Jelle -

Jelle -

16/01/2012 14:03:28
Quote Anchor link
1 SIMPLE p ref PRIMARY,products_status products_status 1 const 16296 Using where

Lijkt mij dat ie hier nog geen index gebruikt, 16000 rijen * het aantal rijen dat je in totaal ophaalt lijkt me toch wel een redelijk klap.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

16/01/2012 14:09:15
Quote Anchor link
op products_status staat wel een index
 
Jelle -

Jelle -

16/01/2012 14:13:42
Quote Anchor link
Ik zie meerdere malen ..._id = '1'
Wat als je die getallen eens als getallen behandeld, misschien dat dat wel eens een effect kan hebben.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

16/01/2012 14:18:53
Quote Anchor link
Smur f op 16/01/2012 14:13:42:
Ik zie meerdere malen ..._id = '1'
Wat als je die getallen eens als getallen behandeld, misschien dat dat wel eens een effect kan hebben.


nope ook 17.5 sec


Indexen:

Sleutelnaam Type Unieke waarde Gecomprimeerd Kolom Kardinaliteit Collatie Null Opmerking
PRIMARY BTREE Ja Nee products_id 49387 A
idx_products_date_added BTREE Nee Nee products_date_added 0 A
products_status BTREE Nee Nee products_status 0 A
products_model BTREE Nee Nee products_model 0 A YES
manufacturers_id BTREE Nee Nee manufacturers_id 0 A YES
products_tax_class_id BTREE Nee Nee products_tax_class_id 0 A
products_barcode BTREE Nee Nee products_barcode 0 A YES
products_besteld BTREE Nee Nee products_besteld 0 A
products_sku BTREE Nee Nee products_sku 0 A YES
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.