Query resultaat duurd lang.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

17/02/2012 11:06:20
Quote Anchor link
Ik heb mijn query werkend gemaakt op zoeken van barcode en naam.

Nu Duurt het zeker +-10 seconden voor er resultaat komt.

En bij zoeken op barcode (product_model) laat hij het product 2x zien.
bij zoeken op naam laat hij hem 100x zien.

Kan iemand mij wijzen of ik iets fout doe ?






Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?
          if(isset($_POST['item_search'])  and $_POST['item_search']!='')
          {

              $search=$_POST['item_search'];
              $_SESSION['current_item_search']=$search;
            $query="SELECT p.products_id,p.products_model,pd.products_name,p.products_price,tr.tax_rate
            FROM
                        products as p,products_description as pd,tax_rates as   tr,tax_class as tc
            WHERE
                        p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            p.products_model like \"%$search%\"  or
            pd.products_name like \"%$search%\"  
            and pd.language_id=1
            ORDER
                        by pd.products_name"
;          }
          elseif(isset($_SESSION['current_item_search']))
          {

              $search=$_SESSION['current_item_search'];
            $query="SELECT p.products_id,p.products_model,pd.products_name,p.products_price,tr.tax_rate
            FROM
 products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE
 p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            p.products_model like \"%$search%\"  or
            pd.products_name like \"%$search%\"
            and pd.language_id=1
            ORDER
                        by products_description.products_name"
;

          }

          else
          {
              $query="SELECT p.products_id,p.products_model,pd.products_name,p.products_price,tr.tax_rate
            FROM
 products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE
 p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and pd.language_id=1 ORDER
 by pd.products_name"
;
            
          }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 23:15:06
 
Erwin H

Erwin H

17/02/2012 11:29:24
Quote Anchor link
Kijk eens naar operator precedence in mysql: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/operator-precedence.html

En let dan eens op je AND en OR's in je WHERE statements. Daar gaat volgens mij iets fout.
 
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

17/02/2012 11:53:12
Quote Anchor link
Hmm ik kan niet echt een fout vinden en het werk ook.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2012 11:55:47
Quote Anchor link
En loop je tabellen even na: foreign keys, indexen?
En dan expliciet joinen.
 
Erwin H

Erwin H

17/02/2012 12:02:06
Quote Anchor link
Laten we het dan eens ontleden.
Dit is je WHERE statement in je query, iets overzichtelijker geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
WHERE p.products_id=pd.products_id
AND p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id
AND tr.tax_class_id=tc.tax_class_id
AND p.products_model like \"%$search%\"  
OR pd.products_name like \"%$search%\"  
AND pd.language_id=1

Operator precedence bepaalt in welke volgorde operators worden geevalueerd. In dit geval zal de volgorde zijn =, LIKE, AND, OR
de = en LIKE spreken voor zich, het gaat om AND en OR. Om duidelijk te maken wat er nu gaat gebeuren zet ik haakjes om de statements welke als eerste worden bepaald:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
WHERE (
  p.products_id=pd.products_id
  AND p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id
  AND tr.tax_class_id=tc.tax_class_id
  AND p.products_model like \"%$search%\"  
) OR (
  pd.products_name like \"%$search%\"  
  AND pd.language_id=1
)

Je ziet dus dat alle rijen worden geselecteerd waarvan de id gelijk zijn en waarvan products_model LIKE de search waard is EN alle rijen waarvan de products_name LIKE de searchwaarde en de language gelijk is aan 1.

Iets verteld me dat dat niet is waar je naar op zoek bent. Met andere woorden, je hebt niet gekeken naar in welke volgorde de statements worden geevalueerd.

Nu heb ik 2 tips voor je.
1 - kijk naar operator precendence en daar waar de volgorde niet goed is gebruik haakjes om die statements heen om de juiste volgorde af te dwingen
2 - gebruik expliciete JOINS om je where statement een stuk overzichtelijker te maken. Dus in plaats van "FROM products as p,products_description as pd" doe je
"FROM products as p
LEFT JOIN products_description as pd ON p.products_id=pd.products_id"
Dan kan je namelijk die voorwaarde al uit je WHERE statement halen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2012 12:48:39
Quote Anchor link
Een expliciete join maakt niet alleen de query overzichtelijker maar ook een stuk sneller. Doe maar eens een explain op de query zoals ie nu is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.