Query select uit twee verschillende tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »
Danny kempen

Danny kempen

25/01/2014 12:28:05
Quote Anchor link
Dames en heren,

Ik probeer uit twee tabellen met dezelfde velden de laatste 5 waardes eruit te halen gesorteerd op inputDatum. Dus een mix uit de twee tabellen en dan de laatste 5 gegevens

Tabel ziet er als volgt uit:
blogOnderwerpen
id | inputDatum

nieuwsOnderwerpen
id | inputDatum

Nu wil ik afhankelijk van de inputDatum de 5 laatste resultaten weer geven uit deze tabellen.
Hoe kan ik dit doen? Dus welke query heb ik hiervoor nodig?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 21:40:27
 
Timothy Callemein

Timothy Callemein

25/01/2014 12:35:15
Quote Anchor link
Ik denk dat dit al in de goede richting is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$query
= "SELECT * FROM blogOnderwerpen bO JOIN nieuwsOnderwerpen nO ON bO.inputDatum = nO.inputDatum ORDER BY bO.inputDatum DESC LIMIT 5";

?>
Gewijzigd op 25/01/2014 12:35:40 door Timothy Callemein
 
Danny kempen

Danny kempen

25/01/2014 13:15:55
Quote Anchor link
Timothy Callemein op 25/01/2014 12:35:15:
Ik denk dat dit al in de goede richting is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$query
= "SELECT * FROM blogOnderwerpen bO JOIN nieuwsOnderwerpen nO ON bO.inputDatum = nO.inputDatum ORDER BY bO.inputDatum DESC LIMIT 5";

?>


Met deze query krijg ik geen resultaten maar er staan wel gegevens in?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

25/01/2014 13:20:45
Quote Anchor link
Ik denk het niet, er is geen enkele relatie tussen die twee tabellen dus kan niet met een join, maar wel met een Union:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
(SELECT
     inputdatum,
    content
FROM
    blogOnderwerpen
)
UNION ALL
(SELECT
     inputdatum,
    content
FROM
    nieuwsOnderwerpen
)
ORDER BY inputdatum DESC LIMIT 5

En dan zou inputdatum een datetime kolom moeten zijn.

Let op dat je in beide selects hetzelfde aantal kolommen opgeeft, en houdt er rekening mee dat in het resultaat de kolomnamen van de eerste select gebruikt worden.
Gewijzigd op 25/01/2014 14:06:01 door Ger van Steenderen
 
Danny kempen

Danny kempen

25/01/2014 13:25:47
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 25/01/2014 13:20:45:
Ik denk het niet, er is geen enkele relatie tussen die twee tabellen dus kan niet met een join, maar wel met een Union:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
(SELECT
     inputdatum,
    content
FROM
    blogOnderwerpen
)
UNION ALL
(SELECT
     inputdatum,
    content
FROM
    nieuwsOnderwerpen
)
OEDER BY inputdatum DESC LIMIT 5

En dan zou inputdatum een datetime kolom moeten zijn.

Let op dat je in beide selects hetzelfde aantal kolommen opgeeft, en houdt er rekening mee dat in het resultaat de kolomnamen van de eerste select gebruikt worden.


Wanneer ik deze uitvoer krijg ik de volgende foutmelding:
(SELECT
inputDatum

FROM
blogOnderwerpen
)
UNION ALL
(SELECT
inputDatum

FROM
nieuwsOnderwerpen
)
OEDER BY inputDatum DESC LIMIT 5


#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'OEDER BY inputDatum DESC LIMIT 5' at line 14

Toevoeging op 25/01/2014 13:26:29:

THX order by stond een foutje in maar dat werkt!! SUPER BEDANKT!!

Toevoeging op 25/01/2014 13:34:16:

Nog 1 vraag. Is het mogelijk om in de code te controleren of de gegevens uit blog of nieuws komen?

zoiets als:
if (Blog)
{

} elseif (nieuws)
{

}
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

25/01/2014 13:42:25
Quote Anchor link
Excuus voor de typo.

Je kan dat in de query meenemen dmv een virtuele kolom:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    'blog' AS type,
....
....
SELECT
    'nieuws' AS type,
....
....
 
Ivo P

Ivo P

25/01/2014 15:07:56
Quote Anchor link
is maar een ideetje, maar zou 1 tabel genaamd Onderwerpen met een kolom "type" waarin dan de values (of id's voor) Blog en Nieuws zouden staan niet handiger zijn?
 
Timothy Callemein

Timothy Callemein

25/01/2014 15:33:46
Quote Anchor link
Net getest en mijn code werkt ook, buiten het schoonheidsfoutje AS

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT *
FROM blogonderwerpen AS bo
JOIN nieuwsonderwerpen AS no ON bo.inputDatum = no.inputDatum
ORDER BY bo.inputDatum DESC
LIMIT 5


Verdere info:
http://www.w3schools.com/sql/sql_join.asp
Gewijzigd op 25/01/2014 15:34:33 door Timothy Callemein
 
Ivo P

Ivo P

25/01/2014 15:50:16
Quote Anchor link
dan heb je dus alleen de records voor de dagen waarop zowel een blog- als een nieuwsonderwerp aanwezig is....
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

25/01/2014 16:05:28
Quote Anchor link
Plus het feit dat records worden samengevoegd, dus je krijgt nooit het juiste resultaat.
 
Timothy Callemein

Timothy Callemein

25/01/2014 17:34:59
Quote Anchor link
Ik dacht net dat het de bedoeling was dat er een " mix uit de twee tabellen" werd gegenereerd, met dezelfde datums...

Misschien snap ik het probleem dan niet :s

Want als ik die query uitvoer krijg ik, een mix van 2 tabellen in 1 table met de laatste 5 records waar de inputdatums gelijk zijn.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

25/01/2014 19:50:18
Quote Anchor link
Uit de reactie van TS blijkt dat het probleem is opgelost c.q zijn vraag is beantwoord.

Overigens ([sarcasm]Ik heb net die tutorial gevolgd[/sarcasm]) krijg je niet de laatste 5 records, want als je op invoerdatum sorteert, wordt als de datum gelijk is de volgorde van invoer aangehouden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.