Query Uitvoeren a onClick

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ricolo

Ricolo

12/08/2008 14:20:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ik had een vraagje, ik heb een banner en als iemand daar op klikt wil
ik graag een query uitvoeren in de database, nu heb ik al een aantal
dingen geprobeerd en kwam uit op dit resultaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo '<a href="index.php" target="_blank"
onClick="'
; if($click->click1 + 3600 > time()) {
}
else{
 mysql_query("UPDATE gebruikers SET punten=punten+'1', puntendatum=NOW() WHERE gebruiker=''$user'");
}
echo'
"><img src="images/image1.jpg" height="90" width="120" border="0" /></a>'
;
?>


Maar wat is het probleem, hij voert de query al uit zonder dat er op de banner is geklikt...
Hoe kan ik dit voorkomen/verhinderen?

Bij voorbaat dank,
Ricolo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ricolo
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 05:28:29
 
Felix b

Felix b

12/08/2008 14:22:00
Quote Anchor link
kan niet onclick is alleen voor javascript.

php is server side dus kan niet uitgevoerd worden door de client.
Een manier om het op te lossen is met ajax.
 
Ricolo

Ricolo

12/08/2008 14:27:00
Quote Anchor link
Woei, een andere manier om een query uit te voeren door een klik?
Felix, heb je misschien een idee hoe ik dat met Ajax moet doen?
 
Douwe

Douwe

12/08/2008 14:29:00
Quote Anchor link
<a href="#" onclick="new Ajax.Request('query.php');">klik!</a>
En dan in query.php de query. Je moet wel Prototype hebben.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Ricolo

Ricolo

12/08/2008 14:48:00
Quote Anchor link
Douwe M, dit werkt helaas --> Edit: NIET.
Misschien een stomme vraag, maar wat bedoel je met prototype.

Heb je eventueel nog een ander idee hoe ik dit kan oplossen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ricolo
 
Felix b

Felix b

12/08/2008 14:58:00
Quote Anchor link
prototype is een javascript framework:
http://www.prototypejs.org/
 
Douwe

Douwe

12/08/2008 14:59:00
Quote Anchor link
Werkt het helaas? Ik denk dat je bedoelt 'helaas niet'. ;)
Maarja, Prototype JS is een Javascript-framework dat te downloaden is vanaf http://www.prototypejs.org. Dit framework maakt het veel makkelijker om Ajax te gebruiken. Als je dit framework 'geïnstalleerd' hebt werkt mijn scriptje wel.
 
Ricolo

Ricolo

12/08/2008 15:01:00
Quote Anchor link
Oke, die code moet ik dus opslaan en includen op de pagina waar ik ook de a onclick Ajax Request wil uitvoeren?
 
Douwe

Douwe

12/08/2008 15:09:00
Quote Anchor link
Jup
 
Ricolo

Ricolo

12/08/2008 15:18:00
Quote Anchor link
Maar dan zet ik het volgende in mijn script:

<script src="include/javascript/prototype.js" language="javascript" type="text/javascript">

en dan krijg ik telkens een witte pagina te zien, als ik de pagina oproep waar hij dat Ajax Request ding moet uitvoeren...?!
 
Douwe

Douwe

12/08/2008 15:21:00
Quote Anchor link
je moet <script> nog eindigen met </script> ;)
 
Ricolo

Ricolo

12/08/2008 15:25:00
Quote Anchor link
Ohja, wat dom van me, bedankt Douwe M.

Helaas werkt het nog steeds niet...

Is er geen andere mogelijkheid, met een andere functie?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

12/08/2008 15:47:00
Quote Anchor link
Nou, als het niet uitmaakt dat een gebruiker dan naar een pagina gaat, kan je toch gewoon een clickedOnBanner.php?banner_id=1 maken ofzo.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

12/08/2008 16:07:00
Quote Anchor link
je kan de gebruiker doorverwijzen na de onlick.
vb: document.href = 'script.php?klik=true';

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

if($_GET['klik'] == true)
{

   // doe iets
}
else {
  // doei
}

?>


Je kan ook nog wel variabelen meesturen indien gewenst maar dat mag je zelf uitzoeken ;)
 
Dominic

Dominic

12/08/2008 16:43:00
Quote Anchor link
Ik zou zoiets doen op je banner een link die naar out.php verwijst en dan hem rederict + een punt erbij in de database.
 
Ricolo

Ricolo

12/08/2008 18:05:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.

Ik heb het inderdaad op de manier van Dominic en Erik Rijk en Gerben Jacobs gedaan, het werkt nu.

Bedankt voor jullie inzet en moeite.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.