radiobutton value js

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk PHP

Henk PHP

09/03/2008 18:48:00
Quote Anchor link
hoi, kben bezig met een soort poll, die wil ik als ajax verwerken, ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form name="pollform" onSubmit="votepoll('1', document.pollform.pollvote.value);">
<input type="radio" name="pollvote" value="1" / >optie a<br />
<input type="radio" name="pollvote" value="2" / >optie b<br />
<input type="radio" name="pollvote" value="3" / >optie c<br />

<br /><input type="submit" value="Stem!" / ></form>

en de js (eigenlijk niet nodig)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function votepoll(id, vote)
{
alert(id +', '+ vote);
}


De javascript is meer om te kijken of het er goed doorheen komt maar dat gebeurt dus niet.
De bedoeling is dat dat onSubmit dit word verzondener votepoll(1, $gekozenradiobutton); maar dat lukt me niet. Ik krijg steeds undefined. Hoe kan ik dit het beste doen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:33:10
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/03/2008 19:14:00
Quote Anchor link
Misschien dat je wat aan deze link hebt. Wederom is google je beste vriend ;-)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/03/2008 19:26:00
Quote Anchor link
Je zou er nog een break in kunnen zetten als de goeie radio gevonden is. Beetje spijkers op laag water zoeken, maar goed ;-)
 
Henk PHP

Henk PHP

09/03/2008 19:33:00
Quote Anchor link
Thanks Blanche, works like a charm :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
function votepoll(id)
{
for (var i=0; i < document.pollform.pollvote.length; i++)
   {
   if (document.pollform.pollvote[i].checked)
      {
      var vote = document.pollform.pollvote[i].value;
      }
   }
alert(id +', '+ vote);
}
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/03/2008 19:35:00
Quote Anchor link
You're welcome :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.