Radom image op pagina.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Vincent

Vincent

21/01/2007 19:37:00
Quote Anchor link
Graag gedaan,
ik had het in een halve minuut via google ;).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 15:54:04
 
Ad

Ad

21/01/2007 19:39:00
Quote Anchor link
lol, ik heb echt héél lang gezocht maar niets wat precies was wat ik zocht.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

21/01/2007 19:39:00
Quote Anchor link
op www.gamersfuture.nl staat ook zoiets, als je het script wilt, zeg ff dan...
Edit:
Onder het kopje 'Nieuwste Screenshots' links
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Schuurman
 
Ad

Ad

21/01/2007 19:40:00
Quote Anchor link
Als dat kan graag. Want ik loop nu al tegen het volgende probleem aan. Ik moet namelijk twee plaatjes uit die map ook één pagina weergeven, maar nu laat hij altijd twee dezelfde zien! Dat is niet de bedoeling.

Edit:
Dat was geen ramp, gewoon twee mapjes gemaakt voor elke foto één.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ad
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

21/01/2007 20:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$localdir
= 'map/';
$dir = opendir($localdir);

// Haal de gegevens uit dir
while(false !== ($file = readdir($dir)))
{

    if(($file !== ".") && ($file !== ".."))
    {

        list($filename, $ext) = explode(".", $file);
        $ext = strtolower($ext);
        if(($ext == "jpg") || ($ext == "png") || ($ext == "gif"))
        {

            $afbeelding[] = $file;
        }
    }
}

closedir($dir);

// Telt aantal afbeeldingen in map en maakt een random getal uit dat aantal.
$aantal = count($afbeelding) - 1;
$rand = mt_rand(0, $aantal);
echo "<img src=\"".$localdir."/".$afbeelding[$rand]."\">";
?>
 
Dennis S

Dennis S

21/01/2007 20:49:00
Quote Anchor link
Ik weet dat mijn script ook werkt die ik hier heb gepost:

LINK

Druk op f5 om elke keer een nieuwe te zien, er zijn er twee

Maar er kunnen dan twee dingen fout zijn,
de map images staat niet in dezelfde map als waar de random.php of je type plaatje komt niet voor in de array()

edit:
wat foutjes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis S
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

21/01/2007 21:15:00
Quote Anchor link
gebruik dan gelijk mijnscript...
 
Ad

Ad

21/01/2007 23:50:00
Quote Anchor link
@rednl: Jouw script werkt niet in Firefox. Wel in IE.
@Arjan: Die werkt niet meer zodra ik hem had geinclude.. weet niet waarom.

Maar het werkt nu wel.
Bedankt voor jullie hulp allemaal.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.