random generator 10 cijfers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »
Danny A-noniem

Danny A-noniem

14/05/2012 15:26:33
Quote Anchor link
Hallo

ikzoek een soort van lotto generator.
10 random cijfers, maar er moet wel gecontroleerd worden of de uitkomst niet toevallig al is uitgegeven.
Bestaat dit soort scriptje al, heb wel al rondgezocht,maar of ik zoek niet goed of ik kijk erover heen haha
 
PHP hulp

PHP hulp

06/10/2024 13:39:12
 
- SanThe -

- SanThe -

14/05/2012 15:30:58
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

14/05/2012 15:44:09
Quote Anchor link
okedit ziet er al mooi uit..
maar hoekrijg ik nu enkel en alleen de random cijfers daarvan?
dus geen ARRAY ([0]=>...............
maar 1-2-3-4-5-6-7-8-9-0


[trouwens leuke site,en handig!!]
Gewijzigd op 14/05/2012 15:47:34 door Danny A-noniem
 
- SanThe -

- SanThe -

14/05/2012 15:47:43
Quote Anchor link
Willy wortel op 14/05/2012 15:44:09:
maar 1-2-3-4-5-6-7-8-9-0


Je wilt ze zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$nummer
= implode('-', lucky_number(5));
echo $nummer;
?>
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

14/05/2012 15:51:11
Quote Anchor link
- SanThe - op 14/05/2012 15:47:43:
Willy wortel op 14/05/2012 15:44:09:
maar 1-2-3-4-5-6-7-8-9-0


Je wilt ze zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$nummer
= implode('-', lucky_number(5));
echo $nummer;
?>


pfff je bent in een woord..


GE WEL DIG.

dankjewel

Toevoeging op 14/05/2012 16:06:23:

yeps dit werkt ook netjes.
Dan heb ik nog een vraagje...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<php
$file = 'eenbestand.txt';
$content = $nummer;
$fhandler = fopen($file, "a");
fwrite($fhandler, $content);
fclose($fhandler);
?>



dit gfebruik ik nu om de randomnummer op te slaan in een txt bestandje die ik later gebruik voor de trekking.
echter hoe krijg ik er een enter in zodta alle lotnummer onder elkaar staan?
nu zet die elke trekking achterelkaar.
davht met een "\n", maar dat lust die niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<php
$file = 'eenbestand.txt';
$content = $nummer;
$fhandler = fopen($file, "a");
fwrite($fhandler, $content)\n;
fclose($fhandler);
?>

 
Erik Rijk

Erik Rijk

14/05/2012 16:11:59
Quote Anchor link
fwrite($fhandler, $content . "\r\n");
fwrite($fhandler, $content . PHP_EOL);

Something like this..
Gewijzigd op 14/05/2012 16:12:54 door Erik Rijk
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

14/05/2012 16:16:14
Quote Anchor link
man man jullie zijn geweldig.


Toevoeging op 14/05/2012 19:15:48:

Hey hallo daar ikke ben weer.
nou ik heb het volgende nu bij elkaar geplakt.
Hij maakt dus een random lotnummer van 10 cijfers tussen de 0 en 99.
Oke,de kans dat er een dubbel nummer word uitgegeven is hierbij wel zo goed als nihil,
maar toch wil ik het laten checken of een nieuw gekozen nummer al bestaat,
en indien het bestaat dat er een nieuw nummer word gemaakt.
alleen..
ja je voelt het al, hoe combineer ik het??

dit is wat ik tot heden heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
function lucky_number($aantal)
{

   $nums = array();
    for($i=1; $i<=$aantal; $i++) {
       do {
           $hulp = rand(1,99);
       }
while(in_array($hulp, $nums));
       $nums[] = $hulp;
    }

   return $nums;
}


$nummer = implode('-', lucky_number(10));
echo $nummer;

$file = 'eenbestand.txt';
$content = $nummer;
$fhandler = fopen($file, "a");
fwrite($fhandler, $content . "\r\n");
fclose($fhandler);


?>


en dit is het bestandje waar alle gekozen nummer in opgeslagen worden:
eenbestand.txt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
17-20-44-16-86-22-1-48-28-77
96-37-17-78-40-31-36-10-87-56
38-51-79-45-58-57-31-35-98-30
84-52-97-89-42-17-61-65-86-49


de bedoeling is dat ik straks uit het bestand met alle nummers een random lijn eruit pik van alle aanwezige nummers.
Gewijzigd op 14/05/2012 19:17:30 door Danny A-noniem
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.