Random ID weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan

Johan

20/09/2006 19:01:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb gezocht, maar niets gevonden.
Ik heb een vraagje...

Ik wil op mijn site een rij links weergeven. Maximaal 20 (LIMIT = 20). Maar ik heb zo'n 200 links. Hoe kan ik deze links random weer laten geven. Dus dat hij de ene keer ID 1, 5, 7, 8 enz kiest en de volgende keer weer andere.

Thnx voor de hulp!

Mvg,

Johan de Meijer
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 07:18:09
 
- SanThe -

- SanThe -

20/09/2006 19:03:00
Quote Anchor link
SELECT .... FROM ...... WHERE id = RAND() LIMIT 20
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/09/2006 19:05:00
Quote Anchor link
Nee dat gaat niet werken, ervan uitgaande dat id uniek is...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT links
FROM tabel
ORDER BY RAND()
LIMIT 20


ps. Zie ook dit topic, en de handleiding van mysql onder RAND().
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Johan

Johan

21/09/2006 20:29:00
Quote Anchor link
Ik heb dat topic gelezen Blache.. Maar kom er niet echt uit. Heb nooit van de functie gehoord, laat staan ermee gewerkt...

Dit werkt niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $query = "SELECT * FROM dealer ORDER BY merk RAND() LIMIT 20"; ?>


Wat moet ik tussen de haakjes achter RAND zetten? De 1, <aantal records> werkt niet...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/09/2006 20:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $query
= "
        SELECT *
        FROM dealer
        ORDER BY RAND()
        LIMIT 20"
;
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2006 20:36:00
Quote Anchor link
Nee dat werkt ook niet. Je moet alleen gebruiken 'ORDER BY RAND()' (dus zonder 'merk' ertussen), alle rijen worden dan in een random volgorde uit de database gehaald. Er hoeft niets tussen de haakjes achter RAND() te staan.

Om er dan voor te zorgen dat er maar 20 links weergegeven worden voeg je nog 'LIMIT 20' toe aan je query.

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "
    SELECT *
    FROM dealer
    ORDER BY RAND()
    LIMIT 20
    "
;
?>
 
Johan

Johan

21/09/2006 20:55:00
Quote Anchor link
Thnx! 2e werkt!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2006 21:01:00
Quote Anchor link
Johan:
Thnx! 2e werkt!


Die is stiekem precies hetzelfde als de eerste, alleen met nu de juiste namen van jouw tabel ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.