Rar php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mar cel

Mar cel

07/07/2009 21:23:00
Quote Anchor link
Dag allen,

Ik probeer al de hele dag om door middel van PHP een .rar bestand uit te pakken. De verplichte libery's heb ik inmiddels voor rar, hij geeft ook geen `undefined function error` meer bij gebruik van rar_open(). Toch blijft hij zeggen dat hij de rar niet kan openen, terwijl hij wel bestaat.

Dit script heb ik even gebruikt om te testen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$rar_file
= rar_open('example.rar') or die("Failed to open Rar archive");

$entries_list = rar_list($rar_file);

print_r($entries_list);

?>


Toen ben ik verder gegaan met het openen van zip files. Dit is overigens gelukt en werkt goed. Maar ik wil ook rar bestanden mogelijk maken, omdat die over het algemeen meer gebruikt worden, naam mijn mening. Tevens ondersteund mijn host ook de rar functies (nog) niet.

Ik las in een ander topic dat ik het rar bestand dan moest omzetten naar .zip. Dat heb ik geprobeerd met behulp van rename(). De naam veranderde wel, maar in werkelijkheid het bestand zelf niet, want ik kon het nog steeds niet (handmatig) openen met winzip.

Wie o wie heeft een idee?

Groetjes Marcel
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:42:20
 
- Ricardo -

- Ricardo -

07/07/2009 21:37:00
Quote Anchor link
probeer het eens met een beetje foutafhandeling

dit werkt bij mij met zip:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$dir
= blabla
$zip = new ZipArchive;
            $zipopen = $zip->open($dir);
            {

                $zip->extractTo($installatiedir);
                $zip->close();
            }

?>


volges mij moet je alleen zip door rar vervangen; zijn de functies hetzelfde
dat mag je zelf doen :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ricardo -
 
Mar cel

Mar cel

07/07/2009 21:41:00
Quote Anchor link
Niet dus. RarAchive is geen standaard classe in PHP5. De zip werkt wel ja, maar hij moet ook voor .rar werken. Daarom wil ik nadat iemand een .rar upload dat deze eerst omgezet wordt naar .zip en dan uitgepakt word.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

07/07/2009 22:29:00
Quote Anchor link
Je zult dan toch moeten zorgen dat je rar packages erbij krijgt. Kleine kans dat je hoster het doet.

Wamt je kunt niet eventjes het omzetten.
 
Mar cel

Mar cel

07/07/2009 22:33:00
Quote Anchor link
TJVB schreef op 07.07.2009 22:29:
Je zult dan toch moeten zorgen dat je rar packages erbij krijgt. Kleine kans dat je hoster het doet.

Kleine kans ja, en zip werkt wel op host.

TJVB schreef op 07.07.2009 22:29:
Wamt je kunt niet eventjes het omzetten.


Mm in dit dit topic zei Jason dit:
Quote:
je kan de extentie eerst laten wijzigen naar .zip (rar en zip zijn daarin hetzelfde) dan kan je hem uitpakken.
Hoe gaat dat wijzigen dan? Simpel de naam veranderen met rename() werkt dus niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mar cel
 
- Ricardo -

- Ricardo -

08/07/2009 06:54:00
Quote Anchor link
volgens mij wordt rar toch anders gecodeerd en verkleind dan zip, en als je het renamed krijg je vast iets chinees ofzo

om het om te zetten meot je het toch eerst uitpakken :P

weet je echt zeker dat het bestand wel bestaat; dat je naar de goede dir linkt, niet dat je het bestand geincluded hebt vanuit ander bestand uit andere dir etc etc?

lijkt erop dat het echt niet bestaat dan
 
Mar cel

Mar cel

08/07/2009 09:38:00
Quote Anchor link
Zo jij bent er vroeg bij;) Ja ik weer zeker dat het bestand bestaat, ik kijk ook via file_exists dus. Weiiird.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

08/07/2009 10:06:00
Quote Anchor link
Rar en Zip zijn verschillende algoritmes, puur de extensie wijzigen heeft dus geen zin.

Heb je wel je error reporting op max staan?
 
Mar cel

Mar cel

08/07/2009 11:29:00
Quote Anchor link
Ja. Bij het gebruik van rar_open() krijg ik ook geen errors van undefined function.

Dit heb ik even als testje gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

if(file_exists('example.rar'))
{

    $rar_file = rar_open('example.rar') or die("Failed to open Rar archive");

    $entries_list = rar_list($rar_file);

    print_r($entries_list);
}


?>


Dan is de output:

Warning: rar_open() [function.rar-open]: failed to open example.rar in C:\wamp\www\testcases\rar\rar.php on line 5
Failed to open Rar archive
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

08/07/2009 12:57:00
Quote Anchor link
Failed to open example.rar zegt het al ;)


Hij kan de rar file niet vinden
In de map testcases\rar
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

08/07/2009 12:59:00
Quote Anchor link
of de functie werkt niet. dat kan ook he...
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

08/07/2009 13:01:00
Quote Anchor link
chmod?
 
Mar cel

Mar cel

08/07/2009 13:04:00
Quote Anchor link
Wat CHMOD? Ik test het gewoon lokaal op mijn Wamp server, dan heb ik alle rechten al. En zoals ik al zei weet ik 100% zeker dat het bestand bestaat, omdat ik dat eerst met file_exists controleer. Het enigste wat er nog mogelijk zou zijn dat er gewoon een bug in die functie zit of zo?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

08/07/2009 13:09:00
Quote Anchor link
probeer het anders eens met een ander rar bestand
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

08/07/2009 13:10:00
Quote Anchor link
Nog een keer, het zit in de functie. het bestand bestaat, maar de functie word niet uitgevoerd, daarom krijg je de die.....
 
Mar cel

Mar cel

08/07/2009 13:21:00
Quote Anchor link
Ja klopt, maar wat doe je er aan?

TJVB schreef op 08.07.2009 13:09:
probeer het anders eens met een ander rar bestand
Net of ik dat nog niet gedaan hebt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mar cel
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

08/07/2009 13:29:00
Quote Anchor link
He marcel, het is vrij simpel. Je kan blijven kankeren, maar dan zoek je het maar uit, of je antwoord normaal, en geeft normaal aan dat je dat al geprobeerd hebt, en het niet werkte.

Lees eventjes op http://php.net/manual/en/ref.rar.php

dan zie je dit:
Rar::extract() extracts entry's data to the dir . It will create new file in the specified dir with the name identical to the entry's name.

onder deze url: http://be.php.net/manual/en/function.rar-extract.php

als antwoord op jou vraag:
Ik probeer al de hele dag om door middel van PHP een .rar bestand uit te pakken.

Als dit niet werkt, zou ik sterk overwegen na te gaan, of het niet aan je php installatie zelf ligt.
 
Mar cel

Mar cel

08/07/2009 13:59:00
Quote Anchor link
Ik denk toch dat het aan die installatie ligt dan. Wordt er echt gek van, ik installeer die ene library en wamp wel opnieuw (wat ik trouwens al een keer gedaan hebt.) Ow ja en sorry voor mijn iet wat botte reactie TJVB.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

08/07/2009 14:00:00
Quote Anchor link
Haha, ik weet niet wat hij ervan denkt, maar ik begrijp het wel. probeer anders usbwebserver, die vind ik iets wat simpeler.
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

10/07/2009 00:39:00
Quote Anchor link
En wesley zou jij mischien ook op je taalgebruik willen letten ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.