Rare Tekens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

15/06/2010 17:58:42
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een contactformulier. Als iemand daar aparte tekens (als ë etc) gebruikt, worden deze raar weergegeven, zoals:

Ik woon in België, maar mijn land wordt niet goed gespeld!

Nu gebruik ik dit:

'.nl2br(stripslashes(utf8_encode(htmlspecialchars($_POST['bericht'])))).'

Maar het is nog steeds niet opgelost. Iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:11:59
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

15/06/2010 18:14:49
Quote Anchor link
je kan stripslashes gebruiken maar dan moet je wel eerst addslashes gebruiken:P anders vallen er geen slashes te strippen. Verder lijkt het me niet helemaal handig om $_post erin te zetten. je kan beter een string gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$bericht1
= $_POST['bericht'];
$totaalbericht = nl2br(stripslashes(utf8_encode(htmlspecialchars($bericht1))))
?>


tevens is de opbouw van de code volgens mij niet goed en zou het er als volgt uit kunnen zien, zelf vindt ik dat dit het overzichtelijker maakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
// omzetten naar string
$bericht1 = $_POST['bericht'];

// nl2br functie
$bericht2 = nl2br($bericht1);

// stripslashes, al betwijfel ik of deze van toepassing is
$bericht3 = stripslashes($bericht2);

// utf8 encode
$bericht4 = utf8_encode($bericht3);

//htmlspecialchars
$bericht5 = htmlspecialchars($bericht4);

// in deze string zou dan je output zitten
$bericht5
?>


ben je overigens aan de eind van de regel geen puntkomma vergeten -> ;
Gewijzigd op 15/06/2010 18:17:42 door Bas IJzelendoorn
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

15/06/2010 18:20:12
Quote Anchor link
Dutch Guy: Mooie duidelijke uitleg, ik zit zelf ook steeds te klooien met dit probleem. Mischien handig om hier een korte tut van te maken?
 
Crude Oil

Crude Oil

15/06/2010 20:40:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
// omzetten naar string
$bericht = $_POST['bericht'];

// nl2br functie
$bericht = nl2br($bericht1);

// stripslashes, al betwijfel ik of deze van toepassing is
$bericht = stripslashes($bericht2);

// utf8 encode
$bericht = utf8_encode($bericht3);

//htmlspecialchars
$bericht = htmlspecialchars($bericht4);

// in deze string zou dan je output zitten
$bericht
?>


waarom zoveel vars aanmaken?
 
Milo S

Milo S

15/06/2010 21:47:33
Quote Anchor link
Als je dat doet wat Olie koning doet, wel ook de var namen veranderen binnen de de haakjes dat is hij vergeten :P.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/06/2010 21:57:11
Quote Anchor link
Gewoon even de goede tekenset definiëren in je pagina's. Zet dit (als eerste) in je <head> sectie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Als je bovendien met MySQL werkt, moet je zorgen dat overal de collatie ook op UTF8 staat. Zie voor meer info:
http://www.shawnolson.net/a/946/unicode-data-with-php-5-and-mysql-41.html
Of:
http://www.stumbleupon.com/group/php/forum/37465/
Gewijzigd op 15/06/2010 21:58:27 door Jan Koehoorn
 
Mitchel V

Mitchel V

16/06/2010 12:02:52
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

16/06/2010 12:06:44
Quote Anchor link
UTF8 is inderdaad de meest gangbare oplossing. Als toelichting op Milo S en Olie Koning. De strings welke ik heb gebruikt met een nummer eraan te geven heb ik een uitleg proberen te geven wat de input en output is bij de functie. 1 string gebruiken kan natuurlijk ook gewoon.
 
Arjan -

Arjan -

16/06/2010 12:09:28
Quote Anchor link
Dit is een heel duidelijk (kort) overzicht met alle belangrijke zaken die je behoort te volgen om ook daadwerkelijk alles op UTF-8 te krijgen:

http://developer.loftdigital.com/blog/php-utf-8-cheatsheet
Gewijzigd op 16/06/2010 12:09:50 door Arjan -
 
Roeltje M

Roeltje M

16/06/2010 16:47:53
Quote Anchor link
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Dit heb ik al in mijn HTML.. Maar ik heb nog steeds de oplossing nie t:S
 
Arjan -

Arjan -

16/06/2010 17:25:12
Quote Anchor link
Dat is waarschijnlijk niet genoeg. Worden die rare tekens in een emailbericht verzonden of worden deze teksten opgeslagen in de database?

Indien ze in de database worden opgeslagen, controleer dan eens of deze rare tekens ook in de database voorkomen.
Dan zal je ook je gehele database op UTF-8 moeten zetten inclusief de verbinding.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

29/06/2010 09:13:04
Quote Anchor link
Ik heb alle bovenstaande zaken opgevolgd, maar ik krijg bij de invoer van bijv ó dit in mijn database: ó, ipv &oacute;
Als ik na het invoeren van het formulier $bericht echo krijg ik hetzelfde, dus het gaat al verkeerd bij het invoeren.
Header, database-instellingen etc zijn wel goed.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$bericht1 = $_POST['bericht'];
$bericht1 = utf8_encode($bericht1);
$bericht1 = nl2br($bericht1);
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

29/06/2010 09:27:32
Quote Anchor link
En wat als je utf8_decode() doet?
 
Chris -

Chris -

29/06/2010 09:38:26
Quote Anchor link
Wat als je nou alleen nl2br, stripslashes (zeg alsjeblieft gewoon magic quotes uit!) en htmlentities gebruikt?

En komt de tekst uit een database? Dan moet je de MySQL tabel én verbinding (SET NAMES) op UTF-8 zetten. Ga je mailen, vergeet dan niet om ook hier een header in mee te geven!
Gewijzigd op 29/06/2010 09:39:24 door Chris -
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

29/06/2010 11:16:46
Quote Anchor link
Ik heb hem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$bericht1 = $_POST['bericht'];
$bericht1 = utf8_decode($bericht1);
$bericht1 = utf8_encode($bericht1);
$bericht1 = nl2br($bericht1);


De tekst komt uit een formulier, en gaat vervolgens in de database (die op utf8 staat op database, tabel en veld-niveau).

htmlentities gaf geen verandering
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

29/06/2010 12:38:22
Quote Anchor link
Jah eerst utf8_decode en dan utf8_encode tjonge! Wat de ene functie de ene kant op doet, doet de andere functie de andere kant op. Dat haalt tuurlijk geen fluit uit. Je zou ook eens na kunnen denken. Eén van beide functies gebruiken, of ze heel niet gebruiken, niet allebei.

Htmlentities gebruik je pas als je de tekst in de html zet, niet als je het gaat opslaan in e database. Bij UTF8 gebruik je het als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
htmlentities($var, ENT_QUOTES, 'UTF-8')
Gewijzigd op 29/06/2010 12:41:07 door Piet Verhagen
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

29/06/2010 16:25:37
Quote Anchor link
Piet Verhagen op 29/06/2010 12:38:22:
Wat de ene functie de ene kant op doet, doet de andere functie de andere kant op. Dat haalt tuurlijk geen fluit uit. Je zou ook eens na kunnen denken. Eén van beide functies gebruiken, of ze heel niet gebruiken, niet allebei.


Gek genoeg werkt het bij mij wel. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan, zeg ik dan maar.

Als ik htmlentities gebruik bij de weergave, geeft hij alle html-code ook gewoon weer als bv <br />, terwijl ik dat niet wil.

Coclusie: Zoals ik het nu doe is het zonder nadenken, maar wel werkend.
Amateur zal ik nog wel even blijven.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

29/06/2010 16:57:19
Quote Anchor link
nl2br weg halen. En probeer toch eens om die beide utf8 functies ook ff weg te halen en of het dan werkt. Wat het is gekkigheid zoals je het nu hebt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.