Reactie script php include

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

P Wierckx

P Wierckx

10/11/2010 22:12:14
Quote Anchor link
Hoi iedereen,

Op dit moment ben ik bezig met het implementeren van een reactiesysteem op kleine schaal. Nu zag ik een mooi script op deze site staan namelijk
http://www.phphulp.nl/php/script/gastenboeken-fora/reageer-op-alles-reactie-systeem/440/

Dit systeem is nu volledig werkend alleen heb ik een issue. Ik wil namelijk met php include het reactiesysteem in php pagina's plakken. b.v.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include '/reactiesysteem.php?id=2';
?>


Als ik dit doe dan krijg ik een foutmelding dat het bestand niet gevonden wordt. Als ik het bestand handmatig open dan werkt het wel. Nu heb ik met mod rewrite de URL aangepast helaas werkt het met custom URL's ook niet. Kan iemand mij uitleggen hoe ik dit voor elkaar kan krijgen in PHP?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 01:44:02
 
Jasper hoi

jasper hoi

10/11/2010 22:14:53
Quote Anchor link
Het is handig om dan ook even de foutmelding te posten, en in dit geval zou het best aan je rewrite rule's kunnen liggen.
Aan de code die je hier post is namelijk niks mis ;')

-edit-
idd ?id= over het hoofd gezien:P
Op zich wel knap met een regel code....

-edit2-
De code die je gebruikt is trouwens 5 jaar oud.....
Is in de tussentijd wel het een en ander veranderd
Gewijzigd op 10/11/2010 22:20:55 door jasper hoi
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/11/2010 22:14:58
Quote Anchor link
Je include geen url maar een bestand




Toevoeging op 10/11/2010 22:15:57:

Dus dat id enz moet weg
 
Aad B

Aad B

10/11/2010 22:21:28
Quote Anchor link
verder is de voorloop / (slash) ook fout, gewoon weglaten.
 
Jasper hoi

jasper hoi

10/11/2010 22:22:27
Quote Anchor link
@aad,
dat zou geen verschil uit moeten maken
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/11/2010 22:28:17
Quote Anchor link
Volgens mij wel maar ik kan het fout hebbr
 
P Wierckx

P Wierckx

10/11/2010 22:39:25
Quote Anchor link
Zal de tip van jordi kroon eens proberen.

Ik heb het geprobeerd. Als ik het adminpanel include dan werkt het wel. Alleen is het niet de bedoeling dat het adminpanel openbaar gemaakt wordt ;-). Nu heb ik een nieuwe rewrite gemaakt namelijk /reactie/1/reactie.php. De /1/ /2/ is de verandering van de reactie. Helaas werkt de include zo ook niet. Ik denk dat het issue te maken heeft met wat Jordi Kroon heeft uitgelegd. Foutmelding is:

Quote:
Warning: include(/reactie/1/reactie.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/id1993/domains/<domeinnaam>/public_html/energiemaatschappij.php on line 52

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/reactie/1/reactie.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/id1993/domains/<domeinnaam>/public_html/energiemaatschappij.php on line 52
Gewijzigd op 10/11/2010 22:53:16 door P Wierckx
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/11/2010 22:46:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
Include  ('reactiesysteem.php?id=2');
?>
 
Justin S

Justin S

10/11/2010 22:55:38
Quote Anchor link
Jordi kroon op 10/11/2010 22:46:26:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
Include  ('reactiesysteem.php?id=2');
?>



include is zonder hoofdletter en geen functie dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include  'reactiesysteem.php?id=2';
?>


Zit het bestand toevallig in een map?
En waarom include je een bestand en geef je direct een ID mee?
Gewijzigd op 10/11/2010 22:56:22 door Justin S
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/11/2010 22:57:16
Quote Anchor link
Klopt maar zit op mijn ipod die automatisch een hoofdletter doet aan het begin

Toevoeging op 10/11/2010 22:58:01:

Ik doe het altijd op die manier
Werkt bij mij perfect
 
Justin S

Justin S

10/11/2010 23:01:33
Quote Anchor link
Het werkt ook wel, maar het is niet de bedoeling van de include ;-). Het is en blijft geen functie.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/11/2010 23:03:09
Quote Anchor link
Daar heb je gelijk in
 
P Wierckx

P Wierckx

10/11/2010 23:03:40
Quote Anchor link
Ik heb de bovenstaande codes geprobeerd maar krijg nog steeds de foutmelding.

Waarom include je een bestand en geef je direct een ID mee? Antwoord:
Het is een standaard script dat ik wil implementeren op een site met bestaande pagina's. Dat de reactiepagina's met een ?id=* eindigen dat is standaard in het script. Ik heb zelf vrij weinig programmeerkennis. Met include het reactiesysteem implementeren is voor mij de meest overzichtelijke manier. De url's wijzigen dan ook niet. Als er andere manieren zijn om het te implementeren dan hoor ik het graag.

De bestanden staan in een map maar als ik het include script vanuit de map aanroep. De map heet reactie. Maar met het includen hou ik hier ook rekening mee. werkt het ook niet als ik de include regel vanuit de map aanspreek.

Warning: include(reactiesysteem.php?id=2) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/id1993/domains/<domeinnaam>/public_html/reactie/index2.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'reactiesysteem.php?id=2' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/id1993/domains/<domeinnaam>/public_html/reactie/index2.php on line 3
Gewijzigd op 10/11/2010 23:09:46 door P Wierckx
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/11/2010 23:07:28
Quote Anchor link
Waarom bestudeer je ze niet goed en ga je er zelf 1 maken daar ben ik zelf juist ook mee bezig
Dan wert je precies wat je doet en waar alle functies voor dienen
Kom je er nog niet uit dan kan je ons alsnog om hulp vragen
 
Jasper hoi

jasper hoi

10/11/2010 23:11:02
Quote Anchor link
Als je hem echt wil includen zonder de url aan te passen heb je twee opties:
1)vet lelijk een iframe gebruiken
2)een andere pagina maken, met daarin een functie die de berichten ophaalt en je bijv. Zo kan aanroepen: getReacties($id)
 
Justin S

Justin S

10/11/2010 23:12:19
Quote Anchor link
Pascal Wierckx op 10/11/2010 23:03:40:
...
De bestanden staan in een map maar als ik het include script vanuit de map aanroep. De map heet reactie. Maar met het includen hou ik hier ook rekening mee. werkt het ook niet als ik de include regel vanuit de map aanspreek.
...


Als het script in de map reactie staat moet je includen: map/bestand.php?id=2
Dit doe je in bovenstaand voorbeeld niet?!
 
P Wierckx

P Wierckx

10/11/2010 23:20:49
Quote Anchor link
Waarom bestudeer je ze niet goed?
Ik heb heel weinig programmeer kennis. Ik kan het wel bestuderen maar dan kom ik er ook niet uit door gebrek aan kennis. De vraag komt er eigenlijk op neer hoe ik bestanden met ?id kan includen maar heb het idee dat dit niet mogelijk is met mod-rewrite of direct aanroepen.

includen: map/bestand.php?
Zo heb ik het ook geprobeerd. Als ik het adminpanel zo include dan werkt het maar bij het reactiesysteem werkt het niet dus het loopt denk ik fout op de ?id code achter .php.

getReacties($id)
Ik zal eens kijken of ik hier wat mee kan doen. Zoals je zelf al aangeef probeer ik iframes te vermeiden haha.

Heb hetvolgende nog gevonden:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

/* This example assumes that www.example.com is configured to parse .php
* files and not .txt files. Also, 'Works' here means that the variables
* $foo and $bar are available within the included file. */

// Won't work; file.txt wasn't handled by www.example.com as PHP

include 'http://www.example.com/file.txt?foo=1&bar=2';

// Won't work; looks for a file named 'file.php?foo=1&bar=2' on the
// local filesystem.

include 'file.php?foo=1&bar=2';

// Works.
include 'http://www.example.com/file.php?foo=1&bar=2';

$foo = 1;
$bar = 2;
include 'file.txt';  // Works.
include 'file.php';  // Works.

?>

Alleen kan ik geen externe bestanden aanroepen op de server door beveiligingsinstellingen.
Gewijzigd op 10/11/2010 23:25:12 door P Wierckx
 
Jasper hoi

jasper hoi

10/11/2010 23:43:38
Quote Anchor link
Bestanden van een andere server halen doe je met file_get_content(); Zoals hierboven al is gezegd kan je geen pagina includen en en een waarde meegeven, dat kan alleen als je het bestand via een browser benadert.
 
Justin S

Justin S

11/11/2010 00:01:06
Quote Anchor link
Volgens het voorbeeld werkt het wel met de complete url uitgeschreven. Zet eens het complete pad neer naar de file op je webserver? Dus: http://www.example.com/reactie/bestand.php?id=2
 
- SanThe -

- SanThe -

11/11/2010 02:19:40
Quote Anchor link
Dit gaat nooit werken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include  ('reactiesysteem.php?id=2');
?>


dat moet op zijn minst dit zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$_GET
['id'] = 2;
include('reactiesysteem.php');
?>
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

11/11/2010 07:53:41
Quote Anchor link
File_gets_contents("url")
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.