Registratie lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »
Vlad Polianskii

Vlad Polianskii

18/02/2011 23:32:20
Quote Anchor link
Ik heb dit genomen en een beetje aangepast: http://www.phphulp.nl/php/script/php-algemeen/beveiligde-login-en-registratie/1873/registreervphp/1537/

Maar het lukt mij niet om die informatie in de database te krijgen. De bestaande records in “T_Leden” tabel laat die wel zien, maar kan er niets aan toevoegen:

config.inc.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
/* no cache */
header("Expires: Mon, 26 Jul 1990 05:00:00 GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");

/* connecten met DB */
$dbhost = 'localhost';
$dbuser = 'root';
$dbpass = '';

$connect = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass);
if(!$connect) {
    die('Kon geen verbinding maken: ' . mysql_error());
}


$dbname = 'db_school';
mysql_select_db($dbname);

/* menu */
$menu = "<p style=\"text-align:center\"><a href=\"/vlad/examen/index.php\">Begin</a> - <a href=\"/vlad/examen/files/list.php\">Leden weergeven</a> - <a href=\"/vlad/examen/files/add.php\">Lid toevoegen</a></p>";
?>


add.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php include_once("config.inc.php"); ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<head>
    <title>Lid aanmaken</title>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8" />
    <meta name="generator" content="Geany 0.20" />
</head>

<body>
<h1 style="text-align: center">Lid Aanmaken</h1>
<br /><? echo $menu ?><br />
<form id="form1" name="form1" method="post" action="addf.php">
  <p>
    <label for="naam">Naam:</label>
    <input type="text" name="naam" />
  </p>
  <p>
    <label for="voornaam">Voornaam:</label>
    <input type="text" name="voornaam" />
</p>
  <p>
    <label for="adres">Adres:</label>
    <input type="text" name="adres" />
</p>
  <p>
    <label for="peter">Peter:</label>
    <input type="text" name="peter" />
</p>
  <p>
    <label for="soortlid">Soort lid:</label>
    <select name="lid">
    <option value="Bestuurslid" name="lid">Bestuurslid</option>
    <option value="Gewoon lid" name="lid">Gewoon lid</option>
    <option value="Uitgetreden lid" name="lid">Uitgetreden lid</option>
    </select>
  </p>
  <p>
    <label for="naam7">Laatst betaald:</label>
    <input type="text" name="betaald" value="DD/MM/XXXX" maxlength="10" />
  </p>
  <p>
    <input type="submit" value="Verzenden" />
  </p>
</form>

</body>
</html>
<?php
mysql_close($connect);
?>

addf.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php include_once("config.inc.php"); ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<head>
    <title>Lid aanmaken</title>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8" />
    <meta name="generator" content="Geany 0.20" />
</head>

<body>
<h1 style="text-align: center">Lid Aanmaken</h1>
<br /><br />
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') // Controle of er op de knop is geklikt.
{
    if(!empty($_POST['naam']) AND !empty($_POST['voornaam']) AND !empty($_POST['adres']) AND !empty($_POST['peter']) AND !empty ($POST['lid']) AND !empty ($POST_['betaald'])) // Controle op invoeren
    {
        $naam = mysql_real_escape_string($_POST['naam']);
        $voornaam = mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']);
        $adres = mysql_real_escape_string($_POST['adres']);
        $peter = mysql_real_escape_string($_POST['peter']);
        $lid = mysql_real_escape_string($_POST['lid']);
        $betaald = mysql_real_escape_string($_POST['betaald']);
        
        mysql_query("INSERT INTO T_Leden (D_index, D_Naam, D_Voornaam, D_Adres, D_Peter, D_Lid, D_Betaald) VALUES (NULL, '".$naam."', '".$voornaam."', '".$adres."', '".$peter."', '".$lid."', strtodate('".$betaald."', '%d/%m/%Y'));"); // Gebruiker in db plaatsen.
        
        header('Refresh: 4; url=list.php');
        exit ('Lid toegevoegd, u kunt nu verder gaan.');
    }

    else
    {
        exit ('De ingevoerde gegevens kloppen niet.');  // Negatieve melding van ingevoerde gegevens.
    }
}


?>


</body>
</html>
<?php
mysql_close($connect);
?>


list.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php include_once("config.inc.php"); ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<head>
    <title>Ledenlijst</title>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8" />
    <meta name="generator" content="Geany 0.20" />
</head>

<body>
<h1 style="text-align: center">Ledenlijst</h1>
<br /><? echo $menu ?><br />
<table align="center" border="1">
<tr>
<td><b><a href="list.php?sortby=index">ID</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=naam">Naam</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=voornaam">Voornaam</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=adres">Adres</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=peter">Peter</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=lid">Soort lid</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=betaald">Laatst betaald</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=gdatum">Geboorte datum</a></b></td>
<td><b>Actie</b></td>
</tr>
<?php
/* Een switch om sorteren makkelijk te maken */
switch(isset($_GET['sortby'])) {
    case
'ID':
        $result=mysql_query("SELECT D_index,D_Naam,D_Voornaam,D_Adres,D_Peter,D_Lid,D_Betaald,D_Gdatum FROM T_Leden ORDER BY D_".$_GET['sortby']);
        break;
    default:

        $result=mysql_query("SELECT D_index,D_Naam,D_Voornaam,D_Adres,D_Peter,D_Lid,D_Betaald,D_Gdatum FROM T_Leden ORDER BY D_index");
        break;
    }


/* Een loop om leden te tonen */
while( $row=mysql_fetch_array($result) )
    {

        echo "<tr>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_index'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Naam'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Voornaam'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Adres'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Peter'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Lid'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Betaald'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Gdatum'])."</td>";
        echo "<td>Verwijder/Bewerk</td>";
        echo "</tr>";
        }

?>

</table>
<ul>
  <li>Leden laten uittreden (gegevens bijgehouden)</li>
  <li>Leden displayen
  </li>
  <ul>
    <li>Iedereen
      <ul>
        <li>Alfabetisch</li>
        <li>Op geboorte datum</li>
        <li>Op naam van peter</li>
      </ul>
    </li>
    <li>Enkel de <strong>vrouwen</strong>
      <ul>
        <li>Alfabetisch </li>
        <li>Op geboorte datum </li>
        <li>Op naam van peter</li>
      </ul>
    </li>
    <li>Enkel de <strong>mannen</strong>
      <ul>
        <li>Alfabetisch</li>
        <li>Op geboorte datum</li>
        <li>Op naam van peter</li>
      </ul>
    </li>
    <li>Enkel de <strong>bestuursleden</strong>
      <ul>
        <li>Alfabetisch</li>
        <li>Op geboorte datum</li>
        <li>Op naam van peter</li>
      </ul>
    </li>
  </ul>
</ul>

</body>
</html>
<?php
mysql_close($connect);
?>
Gewijzigd op 18/02/2011 23:34:19 door Vlad Polianskii
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 10:53:06
 
Jasper DS

Jasper DS

18/02/2011 23:34:47
Quote Anchor link
zorg dat je een error afhandeling aan query's toevoegt.

voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
// zet dit bovenaan het script

// errors weergeven

ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// sql debug
define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

// functie voor sql debug

function showSQLError($sql,$error)
{

    echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
}



// start van het script
// zet dit waar je query moet

// de query
// let op sql-injectie -> mysql_real_escape_string()

$sql = "
        "
;

//  Check query        
if (($result = mysql_query($sql)) === false)
{

    // als de query fout is -> foutafhandeling
    echo 'Fout met database.';
    
    // geef de error via de functie (bovenaan script)
    if (DEBUG_MODE)
    {

       showSQLError($sql,mysql_error());
      
    }
}

else
{
    // De query is gelukt
}
?>
Gewijzigd op 18/02/2011 23:37:47 door Jasper DS
 
Marco Bos

Marco Bos

18/02/2011 23:37:06
Quote Anchor link
// EDIT: PHP Jasper was me voor.
Gewijzigd op 18/02/2011 23:38:44 door Marco Bos
 
Vlad Polianskii

Vlad Polianskii

18/02/2011 23:40:23
Quote Anchor link
Wow, bedankt Jasper, dat zijn al direct plus punten op mijn taak! :D

Als ik de code copy paste en gewoon van boven zet, krijg ik dit:
Quote:
Fout met database.
Error: Query was empty


Als ik het verspreid op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php include_once("config.inc.php"); ?>
<?php
// errors weergeven
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// sql debug
define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

// functie voor sql debug

function showSQLError($sql,$error)
{

    echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
}

?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<head>
    <title>Lid aanmaken</title>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8" />
    <meta name="generator" content="Geany 0.20" />
</head>

<body>
<h1 style="text-align: center">Lid Aanmaken</h1>
<br /><br />
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') // Controle of er op de knop is geklikt.
{
    if(!empty($_POST['naam']) AND !empty($_POST['voornaam']) AND !empty($_POST['adres']) AND !empty($_POST['peter']) AND !empty ($POST['lid']) AND !empty ($POST_['betaald'])) // Controle op invoeren
    {
        $naam = mysql_real_escape_string($_POST['naam']);
        $voornaam = mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']);
        $adres = mysql_real_escape_string($_POST['adres']);
        $peter = mysql_real_escape_string($_POST['peter']);
        $lid = mysql_real_escape_string($_POST['lid']);
        $betaald = mysql_real_escape_string($_POST['betaald']);
        
        $sql = mysql_query("INSERT INTO T_Leden (D_index, D_Naam, D_Voornaam, D_Adres, D_Peter, D_Lid, D_Betaald) VALUES (NULL, '".$naam."', '".$voornaam."', '".$adres."', '".$peter."', '".$lid."', strtodate('".$betaald."', '%d/%m/%Y'));"); // Gebruiker in db plaatsen.
        
//  Check query        

if (($result = mysql_query($sql)) === false)
{

    // als de query fout is -> foutafhandeling
    echo 'Fout met database.';
    
    // geef de error via de functie (bovenaan script)
    if (DEBUG_MODE)
    {

       showSQLError($sql,mysql_error());
      
    }
}

else
{
    // De query is gelukt
}
    }

    else
    {
        exit ('De ingevoerde gegevens kloppen niet.');  // Negatieve melding van ingevoerde gegevens.
    }
}


?>


</body>
</html>
<?php
mysql_close($connect);
?>

Krijg ik gewoon mijn standaard foutmelding terug: De ingevoerde gegevens kloppen niet.

Toevoeging op 18/02/2011 23:48:11:

Kan het zijn dat die mijn dropdown veld niet opvangt "Bestuurslid, Gewoon lid, Uitgetreden lid" ?
Gewijzigd op 18/02/2011 23:45:47 door Vlad Polianskii
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2011 23:59:35
Quote Anchor link
Goed kijken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= mysql_query("....");
if (($result = mysql_query($sql))
?>
 
Jasper DS

Jasper DS

19/02/2011 10:35:17
Quote Anchor link
Op lijn 41 heb je een fout:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= mysql_query("INSERT INTO T_Leden (D_index, D_Naam, D_Voornaam, D_Adres, D_Peter, D_Lid, D_Betaald) VALUES (NULL, '".$naam."', '".$voornaam."', '".$adres."', '".$peter."', '".$lid."', strtodate('".$betaald."', '%d/%m/%Y'));"); // Gebruiker in db plaatsen.
?>


Moet worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "INSERT INTO T_Leden (D_index, D_Naam, D_Voornaam, D_Adres, D_Peter, D_Lid, D_Betaald) VALUES (NULL, '".$naam."', '".$voornaam."', '".$adres."', '".$peter."', '".$lid."', strtodate('".$betaald."', '%d/%m/%Y'));"; // Gebruiker in db plaatsen.
?>


En er klopt ook iets niet aan je datum veld als ik het zo bezie, waarom werk je niet met NOW()?
 
Vlad Polianskii

Vlad Polianskii

20/02/2011 21:41:07
Quote Anchor link
Oh, helemaal niet op gelet!

@Jasper: ik moet mijn tijd in DD/MM/JJJJ formaat hebben, en NOW() doet dat niet (voor zover ik weet).
 
Jasper DS

Jasper DS

20/02/2011 21:42:49
Quote Anchor link
je moet je tijd pas bewerken als je het uit de database haalt. bekijk deze tutorial (het eerste puntje)
Gewijzigd op 20/02/2011 21:44:07 door Jasper DS
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2011 21:44:32
Quote Anchor link
Vlad Polianskii op 20/02/2011 21:41:07:
@Jasper: ik moet mijn tijd in DD/MM/JJJJ formaat hebben, en NOW() doet dat niet (voor zover ik weet).


DD/MM/JJJJ is hoe je het aan de bezoeker toont. Zo moet het NOOIT in de database staan. Daar is het altijd een DATE of DATETIME veld.
 
Vlad Polianskii

Vlad Polianskii

20/02/2011 22:29:13
Quote Anchor link
Maar de gebruiker moet het in de DD-MM-YYYY formaat intypen, terwijl DATE in YYYY-MM-DD formaat is. Dan klopt het toch niet?
 

20/02/2011 22:54:08
Quote Anchor link
mysql date and time functions.
Je kunt dus DATE_FORMAT en of nog een andere functie gebruiken. Die kan dan het ene formaat ontvangen en maakt er het andere (juiste) formaat van.
 
Vlad Polianskii

Vlad Polianskii

21/02/2011 20:44:45
Quote Anchor link
Begrepen, bedankt! Ik ga er even mee verder prutsen!
 
Vlad Polianskii

Vlad Polianskii

22/02/2011 22:10:25
Quote Anchor link
-

Toevoeging op 23/02/2011 00:17:14:

Het laatste dat hier niet lukt is dat het niet enkel mannen, vrouwen of bestuursleden wilt laten zien :(
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
<?php include_once("config.inc.php"); ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<head>
    <title>Ledenlijst</title>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8" />
    <meta name="generator" content="Geany 0.20" />
</head>

<body>
<h1 style="text-align: center">Ledenlijst</h1>
<br /><? echo $menu ?><br />
<p style="text-align:center">
<select name="sorteer_methode" onchange="location.href='list.php?toon='+this.options[this.selectedIndex].value">
 <option>------------</option>
 <option value="mannen">Mannen</option>
 <option value="vrouwen">Vrouwen</option>
 <option value="bestuur">Bestuursleden</option>
</select></p>
<table align="center" border="1">
<tr>
<td><b><a href="list.php?sortby=index">ID</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=naam">Naam</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=voornaam">Voornaam</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=adres">Adres</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=peter">Peter</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=lid">Soort lid</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=betaald">Laatst betaald</a></b></td>
<td><b><a href="list.php?sortby=gdatum">Geboortedatum</a></b></td>
<td></td>
</tr>
<?php
/* Een switch om sorteren makkelijk te maken */
switch(isset($_GET['sortby'])) {
    case
'ID':
        $result=mysql_query("SELECT D_index,D_Naam,D_Voornaam,D_Geslacht,D_Adres,D_Peter,D_Lid,D_Betaald,D_Gdatum
        FROM T_Leden
        WHERE D_Zichtbaar = '1'
        ORDER BY D_"
.$_GET['sortby']) or die(mysql_error());
        break;
    default:

        $result=mysql_query("SELECT D_index,D_Naam,D_Voornaam,D_Geslacht,D_Adres,D_Peter,D_Lid,D_Betaald,D_Gdatum
        FROM T_Leden
        WHERE D_Zichtbaar = '1'
        ORDER BY D_index"
) or die(mysql_error());
        break;
    }


switch(isset($_GET['toon'])) {
    case
'mannen':
        $result=mysql_query("SELECT D_index,D_Naam,D_Voornaam,D_Geslacht,D_Adres,D_Peter,D_Lid,D_Betaald,D_Gdatum
        FROM T_Leden
        WHERE D_Zichtbaar = '1'
        AND D_Geslacht = 'Man'
        ORDER BY D_index"
) or die(mysql_error());
        break;
    case
'vrouwen':
        $result=mysql_query("SELECT D_index,D_Naam,D_Voornaam,D_Geslacht,D_Adres,D_Peter,D_Lid,D_Betaald,D_Gdatum
        FROM T_Leden
        WHERE D_Zichtbaar = '1'
        AND D_Geslacht = 'Vrouw'
        ORDER BY D_index"
) or die(mysql_error());
        break;
    case
'bestuur':
        $result=mysql_query("SELECT D_index,D_Naam,D_Voornaam,D_Geslacht,D_Adres,D_Peter,D_Lid,D_Betaald,D_Gdatum
        FROM T_Leden
        WHERE D_Zichtbaar = '1'
        AND D_Lid = 'Bestuurslid'
        ORDER BY D_index"
) or die(mysql_error());
        break;
    }


/* Een loop om leden te tonen */
while($row=mysql_fetch_array($result))
    {

        echo "<tr>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_index'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Naam'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Voornaam'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Adres'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Peter'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Lid'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Betaald'])."</td>";
        echo "<td>".htmlspecialchars($row['D_Gdatum'])."</td>";
        echo "<td><a href=del.php?del=".htmlspecialchars($row['D_index']).">Verwijder</a></td>";
        echo "</tr>";
        }

?>

</table>
</body>
</html>
<?php
mysql_close($connect);
?>
Gewijzigd op 22/02/2011 23:54:25 door Vlad Polianskii
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.