Rekenen met komma

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sven

Sven

21/08/2007 17:42:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een script, kun je zelf een cijfer invoeren.
Maar in het gewone leven rekenen we altijd met een komma, en php doet dat met een punt.
Zou het mogelijk zijn te rekenen met een komma?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:11:33
 
Frank -

Frank -

21/08/2007 17:44:00
Quote Anchor link
Quote:
Zou het mogelijk zijn te rekenen met een komma?
Nee, in de wiskunde reken je namelijk niet met een komma. Dat doet PHP dus ook niet.

Decimalen worden door een punt gescheiden, daar kun je vervolgens ook mee gaan rekenen. Dat jij de uitkomst wilt gaan weergeven met een komma, dat mag je zelf weten, maar dat heeft niets met het rekenwerk te maken.
 
Sven

Sven

21/08/2007 17:48:00
Quote Anchor link
Dus moet ik eerst de komma vervangen door een punt, dan rekenen, en vervolgens weer terugzetten?

Of hoe kan i kdat het beste doen?

De input is namelijk met een komma...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sven
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

21/08/2007 18:10:00
Quote Anchor link
Eerst alles berekenen en de uitkomst kun je dan met bijvoorbeeld number_format() veranderen.
 
Hipska BE

Hipska BE

21/08/2007 18:10:00
Quote Anchor link
$getal = str_replace(',','.',$input);
 

21/08/2007 18:15:00
Quote Anchor link
Jurgens oplossing is netter, deze functie is hier inderdaad/namelijk apart voor gemaakt.
 
Sven

Sven

21/08/2007 19:23:00
Quote Anchor link
str_replace, terwijl ik reken met float of int :D
Maargoed, bedankt voor de reacties, ik zal het eens proberen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sven
 
Sven

Sven

22/08/2007 20:57:00
Quote Anchor link
$cijfer = str_replace(',', '.', $_POST['cijfer']);

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(is_numeric($cijfer)) {
echo "Gelukt!"
} else {
echo "Mislukt!"
}


Krijg ik 'Gelukt' er uit!
Hardstikke bedankt allemaal!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sven
 
- -

- -

22/08/2007 21:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $cijfer
= floatval(str_replace(',', '.', $_POST['cijfer']));
?>
 
Sven

Sven

22/08/2007 21:12:00
Quote Anchor link
??
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/08/2007 21:16:00
Quote Anchor link
Die floatval is om de input van het formulier (die altijd een string is) naar een float te casten. Eigenlijk is type-casting in PHP niet nodig; het gaat automatisch.

Invoer dus bewerken zodanig dat komma's puntjes worden (str_replace, of preg_replace), dan je rekenwerk doen en alles wat je wilt laten zien aan de user met number_format formatteren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.