Resultaat komt niet goed uit een sql query..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick cos

patrick cos

19/11/2013 12:39:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer het onderstaande script in php werkend te krijgen,
Maar zodra ik dit uitvoer met $best_aantal dan krijg ik in mijn resultaat alleen 1 te zien(bij elke maand).
Het resultaat zou terecht moeten komen in een tabel met de maanden.
Weten jullie hoe ik dit kan oplossen?
Ik heb al geprobeerd een count te gebruiken, maar dan krijg ik geen resultaat in mijn output.

Toelichting:
$best_aantal is gewoon het aantal producten.
status_ID 2 is dat een bestelling ontvangen is.

CODE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
sub2query = "
        SELECT status_best_id
        FROM cs_bestellingstatus
        WHERE status_ID = '2' AND YEAR (status_date) = '$jaar' AND MONTH (status_date) = '$maand';    
        ";

      $sub2result = mysql_query($sub2query)or die(mysql_error());
    
          
      while ($sub2row=mysql_fetch_array($sub2result)) {
         $status_best_id  = $sub2row["status_best_id"];

                $itemsquery =
                    "SELECT
                    B.best_aantal
                    
                    FROM
                    cs_bestellingen A,
                    cs_bestellingen_items B,
                    cs_systemen C
                    
                    WHERE
                    A.best_id =  '$status_best_id' AND
                    A.best_id = B.best_id AND
                    B.system_id = C.system_id
                    ";
                
                $itemsresult = mysql_query($itemsquery)or die(mysql_error());
            
                
                    while ($row=mysql_fetch_array($itemsresult)) {
                        $best_aantal = $row["best_aantal"];
                        
                    }
Gewijzigd op 19/11/2013 14:45:38 door Patrick cos
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2024 03:29:52
 
Reshad F

Reshad F

19/11/2013 14:42:15
Quote Anchor link
Begin eerst maar is met de huidige code die je nu laat zien weg te gooien in de prullenbak want dit is niks.

Hoe zien je tabellen eruit en wat wil je precies hebben?
 
Patrick cos

patrick cos

19/11/2013 14:43:09
Quote Anchor link
Ook als ik het resultaat los naast de tabel neerzet, dan krijg ik 'Aantal = 1' te zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<h3>Aantal = <?=$best_aantal?></h3>


Toevoeging op 19/11/2013 14:46:40:

hij moet de verkochte systemen bij elkaar optellen.

Toevoeging op 19/11/2013 15:19:54:

Vanuit deze tabel kan ik namelijk wel de omzet berekeken.
De onderstaande code werkt wel goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
                    $itemsquery =
                        "SELECT
                        B.best_aantal,
                        D.od_prijs
                        
                        FROM
                        cs_bestellingen A,
                        cs_bestellingen_items B,
                        cs_onderdelen D
                        
                        WHERE
                        A.best_id = '$status_best_id' AND
                        A.best_id = B.best_id AND
                        B.od_id = D.od_id
                        ";
                    
                    $itemsresult = mysql_query($itemsquery)or die(mysql_error());
                    
                        while ($row=mysql_fetch_array($itemsresult)) {
                            $best_aantal = $row["best_aantal"];
                            $od_prijs = $row["od_prijs"];
                            $omzet = $omzet + $od_prijs * $best_aantal;
                        }

      }
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.