RSS/XML uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
HaasOnline XX

HaasOnline XX

06/01/2006 14:43:00
Quote Anchor link
Wie weet de oplossing voor hetvolgende probleem:

Ik maak gebruik van de XML/RSS reader volgens het script op http://www.phphulp.nl/php/scripts/7/337/

Het "probleem" is dat wanneer er bijzondere tekens in het XML/RSS bestand komen de output van $data fout gaat. Hetzelfde probleem doet zich voor wanneer er een & -teken in $data staat, dan wordt de tekst ervoor weggeknipt.

Hoe kan dit worden opgelost????
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 14:38:23
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

06/01/2006 14:45:00
Quote Anchor link
& vervangen door & (is maar een gok, ik ken geen XML)
 
HaasOnline XX

HaasOnline XX

06/01/2006 15:23:00
Quote Anchor link
Dat werkt dus niet, want in het script wordt het XML/RSS bestand gelezen en niet geschreven. Oftewel vervangen gaat niet.
 
Jelmer -

Jelmer -

06/01/2006 15:42:00
Quote Anchor link
Tja, dan probeer je dus een niet-correct xml-document in te lezen met een xml-parser. En dan kan de xml-parser nog wel eens weigeren.

Misschien dat die van han hem wel eet, die maakt namelijk niet gebruik van een xml parser, maar een eigen gemaakte.

En je kan ook gewoon voordat je de inhoud in je parser stopt er str_replace op loslaten, die dan & vervangt in &
 
HaasOnline XX

HaasOnline XX

06/01/2006 19:33:00
Quote Anchor link
Nee, het XML bestand is wel degelijk goed opgezet. Het gaat om strings die een ' of " of andere bijzondere letter bevatten, een deel van de tekst verdwijnt gewoon simpelweg.

Bijvoorbeeld, de volgende tekst wordt opgehaald via de parser uit $data:

De 'nieuwe' internetsite is een succes

Als deze informatie in $data staat en vervolgens wordt verplaatst naar bv $titel dan valt alles weg en zal de string nog slechts hetvolgende bevatten:

' internetsite is een succes

Dit is de oorzaak maar hoe kan dit, dit zal toch niet mogen kunnen bij strings?

----------

Mijn script is als volgt, probeer het en zie dat de titels wegvallen, net als sommige delen van de tekst.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
<?
// Starten
   if (!($fp=@fopen("http://www.tweakers.net/feeds/nieuws.xml", "r"))) {
      die ("Kan het XML/RSS bestand niet openen.");
      }


      $usercount=0;
      $userdata=array();
      $state='';
      if (!($xml_parser = xml_parser_create())) {
         die("De XML Parser wordt niet ondersteund.");
         }


      // Functie aanmaken (voordat ie gebruikt kan worden)
      function startElementHandler ($parser,$name,$attrib) {
         global $check;
         global $checktitle;
         global $checklink;
         global $checkbeschr;
         global $checktauteur;
         global $checkcat;
         global $checkdate;

         if ($check=='true') {
            if ($name=="TITLE") { $checktitle = 'true';          } else { $checktitle = 'false'; }
            if ($name=="LINK") { $checklink = 'true';            } else { $checklink = 'false'; }
            if ($name=="DESCRIPTION") { $checkbeschr = 'true';   } else { $checkbeschr = 'false'; }
            if ($name=="AUTHOR") { $checktauteur = 'true';        } else { $checktauteur = 'false'; }
            if ($name=="CATEGORY") { $checkcat = 'true';         } else { $checkcat = 'false'; }
            if ($name=="PUBDATE") { $checkdate = 'true';         } else { $checkdate = 'false'; }
            }

            if ($name=="ITEM") { $check = 'true'; }
         }


      // Functie aanmaken (voordat ie gebruikt kan worden)
      function endElementHandler ($parser,$name) {
         global $check;
         global $checktitle;
         global $checklink;
         global $checkbeschr;
         global $checktauteur;
         global $checkcat;
         global $checkdate;

         if ($check=='true') {
            if ($name=="TITLE") { $checktitle = 'false';         } else { $checktitle = 'false'; }
            if ($name=="LINK") { $checklink = 'false';           } else { $checklink = 'false'; }
            if ($name=="DESCRIPTION") { $checkbeschr = 'false';  } else { $checkbeschr = 'false'; }
            if ($name=="AUTHOR") { $checktauteur = 'false';       } else { $checktauteur = 'false'; }
            if ($name=="CATEGORY") { $checkcat = 'false';        } else { $checkcat = 'false'; }
            if ($name=="PUBDATE") { $checkdate = 'false';        } else { $checkdate = 'false'; }
            }

            if ($name=="ITEM") { $check = 'true'; }
         }




      // Functie aanmaken (voordat ie gebruikt kan worden)
      function characterDataHandler ($parser, $data) {
         global $check;
         global $checktitle;
         global $titel;
         global $checklink;
         global $link;
         global $checkbeschr;
         global $checktauteur;
         global $checkcat;
         global $checkdate;
         global $beschr;
         global $auteur;
         global $cat;
         global $datum;
         global $i;

         if ($check=="true") {
         }

            if ($checktitle=='true') { $titel=$data; }
            if ($checklink=='true') { $link=$data; }
            if ($checkbeschr=='true') { $beschr=$data; }
            if ($checktauteur=='true') { $auteur=$data; }
            if ($checkcat=='true') { $cat=$data; }
            if ($checkdate=='true') { $datum=$data; }

            if ($checkdate=='true') {
               if ($i<10) {

                  echo "<a href=\"".$link."\">".$titel."</a></b><br>";
                  echo $beschr."<br>";
                  echo "<br>";

                  $i++;
               // Resetten van de variable (veiligheids maatregel)
               $titel='';
               $link='';
                  }
            }
       }

      // Doorstart van het script met de functies van hierboven
      xml_set_element_handler($xml_parser,"startElementHandler","endElementHandler");
      xml_set_character_data_handler( $xml_parser, "characterDataHandler");

      while( $data = fread($fp, 4096)) {  // Die 4096 slaat op 1 regel per keer
         if(!xml_parse($xml_parser, $data, feof($fp))) {
            break;
            }
         }


      // Sluit de parser af
      xml_parser_free($xml_parser);

//Einde script
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.