Russische karakters detecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »
Guido  -

Guido -

11/02/2024 17:14:32
Quote Anchor link
Goedemiddag forum leden,

Ik probeer Russische karakters in een formulier inzending te vinden. Maar het lukt me niet om dit voor elkaar te krijgen:

Ik heb een eenvoudig voorbeeld geschreven, maar zelfs dan blijft uitkomst "Geen Russisch". Enig idee waarom?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$my_form_value = "";
$banned_words = "";
$words = explode(',', $banned_words);
foreach ($words as $word) {
    if ( preg_match("/\b".$word."\b/i", $my_form_value) ) {
        echo "Wel Russisch";
    } else {
        echo "Geen Russisch";
    }
}


Update: ik zie dat Russische karakters niet doorkomen, maar mijn variabelen waren iets zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$my_form_value = "abc";
$banned_words = "abc";
Gewijzigd op 11/02/2024 18:17:44 door Guido -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 11:13:26
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

11/02/2024 20:57:05
Quote Anchor link
Volgens mij zijn ‘abc’ niet alle Russische tekens.

Wel ? = ?
b = ?
en c = s in het Russisch.

Hou er ook rekening meer dat het Russische alfabet double-byte is.

????? ??????????, ???????.

Toevoeging op 11/02/2024 20:57:38:

Haha, dit moderne forum snapt geen buitenlands.
 
Guido  -

Guido -

11/02/2024 21:53:53
Quote Anchor link
Hoi,

Die abc was een voorbeeld, omdat Russische karakters niet getoond worden hier. Vul hetzelfde willekeurige Russisch woord of letter in bij beide variabelen, dan zul je zien dat mijn code niet werkt. Met abc werkt het natuurlijk wel.

Guido
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2024 22:19:28
Quote Anchor link
Misschien met mb_ereg_match?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

11/02/2024 22:43:32
Quote Anchor link
Met deze code lukt het .

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$my_form_value
= "???";
$banned_words = "???,??????";

$words = explode(',', $banned_words);
echo '<pre>' . print_r( $words, TRUE ) . '</pre>';

foreach ( $words as $word ):
    $pattern = "\b" . $word . "\b";
    echo '<pre>' . $pattern . '</pre>';
    if ( mb_ereg( $pattern , $my_form_value ) ):
        echo "Wel Russisch";
    else:
        echo "Geen Russisch";
    endif;

endforeach;
?>


Toevoeging op 11/02/2024 22:45:10:

En hiermee ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ( mb_ereg_match( $pattern , $my_form_value ) ):
 
Guido  -

Guido -

11/02/2024 23:15:32
Quote Anchor link
Thanks! Dus heeft met multibytes te maken.. Kun je uitleggen waarom dit blijkbaar multibytes is?

Guido
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/02/2024 08:00:11
Quote Anchor link
Wil je de Russische taal of het Cyrillisch alfabet herkennen?

Of gaat het je, vanwege de $banned_words, vooral om specifieke scheldwoorden en andere beladen termen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/02/2024 08:05:36
Quote Anchor link
Proefondervindelijk vastgesteld.
Ik moest van de voornaam en achternaam de eerste letter hebben.

Met een RUS letter lukte dat niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
substr( $first_name, 0, 2 ) . $last_name; // first 2 characters because of multibyte characters


En later iets in mysql .

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SET @strLENGTH = CHAR_LENGTH(@strINPUT);

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SET @strLENGTH = LENGTH(@strINPUT);


geven verschillende lengtes in multibytes.

Toevoeging op 12/02/2024 08:29:23:

In aansluiting op Ward van der Put

https://stackoverflow.com/questions/3212266/detecting-russian-characters-on-a-form-in-php

https://browse-tutorials.com/snippet/check-if-text-contains-cyrillic-characters-php
Gewijzigd op 12/02/2024 08:06:07 door Adoptive Solution
 
Guido  -

Guido -

12/02/2024 09:06:50
Quote Anchor link
Quote:
Of gaat het je, vanwege de $banned_words, vooral om specifieke scheldwoorden en andere beladen termen?

Klopt, om specifieke woorden.

Quote:
Met deze code lukt het

Ik merk trouwens dat detecteren beter gaat met mb_ereg ipv mb_ereg_match. Niet helder waarom.

Guido
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2024 09:12:30
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 11/02/2024 20:57:05:

Haha, dit moderne forum snapt geen buitenlands.


Ik kan 'm wel eens Russisch, Chinees en weet-ik-veel-wat-nog-meer leren, maar dan moet ik eerst even een mooie testomgeving fixxen voor mijzelf. Maar ik ga er zeker naar kijken. UTF-8 is hier best ruk inderdaad.
Gewijzigd op 12/02/2024 09:13:16 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/02/2024 11:53:37
Quote Anchor link
Aannemende dat je de tutorial over Unicode al hebt doorgewerkt, weet je dat je voor het herkennen van bepaalde Russische woorden niet hoeft te weten of tekst Russische tekens bevat. Je kunt woorden ook direct vergelijken met Russische woorden uit een Unicode woordenboek.

Doe dat dan wel nadat je de Unicode strings en woorden hebt genormaliseerd, bij voorkeur met Intl::Normalizer.

Of laat het je database doen. Met 1 query scheelt het weer een hoop PHP-code.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2024 12:34:16
Quote Anchor link
Het lijkt erop dat je alle Russische karakters uit het Cyrillische alfabet met deze reg-ex kan herkennen:
[\x{0400}-\x{04FF}]
Gewijzigd op 12/02/2024 12:37:47 door - Ariën -
 
Guido  -

Guido -

12/02/2024 13:34:02
Quote Anchor link
Ik gebruikte dus preg_match() totdat ik er achter kwam dat het niet werkte met Russische (Cyrillische) woorden. Maar hetzelfde voor bepaalde Poolse woorden, etc. Maar wanneer ik mb_ereg() gebruik werkt het wel naar behoren. Dus het eerste voorbeeld van Adoptive Solution hier.
 
Ivo P

Ivo P

12/02/2024 14:11:17
Quote Anchor link
Er zijn meer talen die Cyrillische karakters gebruiken. Bijvoorbeeld Oekraïens en Bulgaars.

Dan zou puur herkenning van 1 karakter niet voldoende zijn.
 
Guido  -

Guido -

15/02/2024 16:34:39
Quote Anchor link
Hoi Ivo,

Ik noem Russisch, want daar liep ik tegen aan. Maar ik wil eigenlijk specifieke woorden kunnen detecteren in elke taal. Met mb_ereg() lijk ik een eind te komen..

Guido
Gewijzigd op 15/02/2024 16:37:31 door Guido -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.