Screenshot van website laten maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cake Masher

Cake Masher

24/08/2010 19:46:51
Quote Anchor link
Beste,

Ik had een (misschien raare) vraag.
Namelijk, is het mogelijk dat een PHP script op de webserver een screenshot kan maken van een pagina en vervolgens ergens op slaat?

Als voorbeeld, een website is gemaakt en die staat online.. op de zelfde server staat een script die een screenshot maakt van het zelfde wat je ziet als je naar de website gaat.

Is dit mogelijk??

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 13:30:24
 
Joakim Broden

Joakim Broden

24/08/2010 20:05:26
Quote Anchor link
Dat weet ik niet, maar er is wel een website die een screenshot van je website maakt van in +- 20 verschillende browsers, (maar hoe de website heet ben ik vergeten)
 
Pim -

Pim -

24/08/2010 20:17:13
 
Cake Masher

Cake Masher

24/08/2010 20:24:55
Quote Anchor link
Ik ken die website(s).
Alleen wil ik graag proberen m'n eige systeem een screenshot laten maken van m'n eige website.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

24/08/2010 20:33:37
Quote Anchor link
oh printscreen: gewoon een pagina maken en dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

header('Content-type: image/png');

?>


K weet niet of het werkt, gewoon gokje.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

24/08/2010 20:34:40
Quote Anchor link
Dalando, als ik jou was zou ik dan nog nooit naar het casino gaan met je gokjes
 
Pim -

Pim -

24/08/2010 20:47:38
Quote Anchor link
Oh dat is echt bizar lastig. Je moet namelijk een browser-engine maken (zoals Webkit dat in firefox doet). Dit houdt in dat je JS, HTML en CSS moet parsen en dit grafisch moet weergeven en daar een screenshot van moet maken. En dan moet je ook nog aan alle standaarden voldoen.

Als ik jou was zou ik maar heel lang ervaring opdoen en studeren, en denk er dan nog maar eens over na...
 
Jens V

Jens V

24/08/2010 20:49:52
Quote Anchor link
Ik vraag me af wat je met zo een script gaat doen? Wil je screenshots van je eigen websites hebben? Dan ga je inderdaad beter naar browsershots... Ik denk trouwens dat dit niet met php mogelijk is. Je zal al naar een echte programmeertaal moeten overstappen, denk ik...

Met vriendelijke groeten,
Jens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.