script werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim

tim

29/01/2008 12:59:00
Quote Anchor link
Ik heb hier een script die een webpagina uitleest.
maar deze werkt niet
code:
voorbeeld http://www.packagingconsult.com/tcii/personenzoeker.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
<head>
</head>
<body>

<center>                                                                                                                                
<form action="personenzoeker.php" method="POST">
<img src="PersonenZoeker.jpg" /><br />
<br />
<input type="text" name="zoek" size="55" value="<?php echo $_POST["zoek"]; ?>"/><br />
<input type="submit" name="submit" value="Zoek persoon!"/><br />
<input type="checkbox" name="hyves" checked="checked"  /> Hyves    <input type="checkbox" name="schoolbank" checked="checked"  /> schoolbank
</form>
<?php
error_reporting(E_ALL);
// Een haalop functie maakt
function haalop($start, $end, $read) {
$read2 = file_get_contents($read);
$data = eregi("$start(.*)$end", $read2, $output);
$output = $output[1];
return $output;
}

// hier halen we de gezochte info op
$website = haalop('<br />', '<br />', "http://whois.domain-registry.nl/whois?domain=".$_POST["zoek"]."&lang=NL");

$hyves = haalop('<p class="itemline">', '</p>', 'http://www.hyves.nl/?l1=mo&l2=srch&searchterms='.$_POST["zoek"].'');
$linkedin = haalop('<h2>', '</h2>', 'http://www.linkedin.com/search?search=&sik=1201289252327&keywords='.$_POST["zoek"].'&sortCriteria=4&rd=out');
echo $output;
echo $website;
echo $linkedin;

?>

</center>
</body></html>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:12:49
 
- SanThe -

- SanThe -

29/01/2008 13:07:00
Quote Anchor link
En de vraag is....?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/01/2008 13:08:00
Quote Anchor link
'Het werkt niet' is zo lekker veelzeggend. Wat gaat er fout, wat gaat er niet zoals je verwacht?

Controleer je display_errors instelling eens. Wellicht dat je hem met behulp van een .htaccess nog even aan moet zetten. Gebruik de volgende regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
php_flag display_errors on

Er zitten namelijk nog genoeg fouten in het stukje script dat je daar hebt staan. Enkele voorbeelden:

- Je controleert nergens of variabelen wel bestaand voordat je ze gebruikt.
- Je gebruikt op regel 32 een variabele $output die je nergens aangemaakt hebt.
- Weet je zeker dat je regex wel juist is? Het matchen tussen twee <br /> tags lijkt mij nou niet het meest logische...
 
Tim

tim

29/01/2008 17:17:00
Quote Anchor link
Mijn echte vraag is waarom krijg ik met de functie haalop(); geen tekst of zo?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/01/2008 17:23:00
Quote Anchor link
Weet je zeker dat je file_get_contents() wel gelukt is? Weet je zeker dat de regex die je in eregi() wel voldoet en dus wel resultaten oplevert?

Ga dus eens wat echo's op verschillende plaatsen toevoegen om te kijken of de variabelen wel bevatten wat jij denkt dat ze bevatten...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.