Select multiple

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Johan Boerema

Johan Boerema

21/08/2006 21:05:00
Quote Anchor link
Kan iemand mij vertellen hoe ik een select box waarin ik meerdere keuzes kan maken moet verwerken in een database?

Ik heb onderstaande code, maar dan krijg ik de volgende foutmelding:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in

Dit is mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

if (isset($_POST['verzondenmaat'])){
    foreach ($_POST['maat'] as $maat) {
        $query = "INSERT INTO maatprijs (id, product, maat)
        VALUES ('', $product, $maat)"
;
        $result = mysql_query($query);
        if (mysql_affected_rows() == 1) {
            continue;
        }
else {
            $foutbericht .= '<p>Dat ging niet goed</p>';
            break;
        }
}
}

?>


En het formulier:

<TABLE CELLPADDING=0 CELLSPACING=0 BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=621>
<TR>
<TD> <form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $php_self?>
" method="POST">
<p>Maten<br/>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php fill_select_multiple('maat', 'maat'); ?>

</p>
<!--
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php // echo $_POST['maat']; ?>
-->
<input type="hidden" name="verzondenmaat" value="1" />
<p>
<input type="submit" name="Submit" value="Registreren">
</p>
</form></td>
</tr>
</table>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 20:04:28
 
Danny K

Danny K

21/08/2006 22:22:00
Quote Anchor link
Je kan het gebruiken door als volgt te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<SELECT NAME="naampje_verzinnen[]" MULTIPLE >
<option>Multiple </option>
</SELECT>


Je krijgt hem terug als een array.. Dus die kan je gewoon zo behandelen in php..
Let er dus wel op dat je die haken plaatst => []
Deze zorgen er namelijk voor dat je hem daadwerkelijk als array terug krijgt.

Probeer daarna die $_POST['maat'] eens met de print_r() functie weer te geven om te kijken of het wel een goede array is en of de waardes goed over komen..

Edit:

Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny K
 
Johan Boerema

Johan Boerema

21/08/2006 22:53:00
Quote Anchor link
Het is me gelukt, bedankt!
 
Danny K

Danny K

21/08/2006 23:12:00
Quote Anchor link
graag gedaan :)
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

21/08/2006 23:13:00
Quote Anchor link
Johan:
Het is me gelukt, bedankt!


Wat is het nu geworden? Hebben wij er mischien ook wat aan
 
Johan Boerema

Johan Boerema

22/08/2006 09:42:00
Quote Anchor link
Ik was inderdaad die [] vergeten.
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

22/08/2006 10:22:00
Quote Anchor link
@ Johan : zet dus effies hier neer wat je uiteindelijke script is geworden zodat een minder ervaren scripter kan zien wat je uiteinelijke wens was/is.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/08/2006 10:27:00
Quote Anchor link
Uitleg:
Als je multiple select er zo uit ziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<select name="hobbies[]" multiple>
    <option value="1">koken</option>
    <option value="2">tuinieren</option>
    <option value="3">breien</option>
    <option value="4">PHP</option>
</select>

dan kun je hem na het verzenden van het formulier zo uitlezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (isset ($_POST['hobbies']) && is_array ($_POST['hobbies'])) {
    foreach ($_POST['hobbies'] as $value) {
        echo '<p>'.$value.'</p>';
    }
}

?>

Belangrijk bij een multiple select:

1) vergeet het keyword 'multiple' niet!
2) geef hem een array-naam, dus met []
3) je krijgt hem terug als array, in 1 van de elementen van de POST array, dus in mijn voorbeeld in de array $_POST['hobbies']
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Johan Boerema

Johan Boerema

22/08/2006 10:33:00
Quote Anchor link
Ik heb een multiple select box gemaakt waarbij alle keuzes worden verwerkt in de database:

De verwerking in de db:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

if (isset($_POST['verzondenmaat'])){
    foreach ($_POST['maat'] as $maat) {
        $product = $_GET['artikel'];
        $query = "INSERT INTO maatprijs (id, product, maat)
        VALUES ('', '$product', '$maat')"
;
        $result = mysql_query($query);
        if (mysql_affected_rows() == 1) {
            continue;
        }
else {
            $foutbericht = '<p>Dat ging niet goed</p>';
            break;
        }
    }
}


?>


Het formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
            if(isset($_GET['artikel']) && (!isset($_POST['verzondenmaat']))){
      ?>

      <TABLE CELLPADDING=0 CELLSPACING=0 BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=621>
        <TR>
          <TD> <form action="<?php $php_self?>" method="POST">
              <p>Maten<br/>
              <?php fill_select_multiple('maat', 'maat'); ?>
              </p>
              <input type="hidden" name="verzondenmaat" value="1" />
              <p>
                <input type="submit" name="Submit" value="Invoeren">
            </p>
            </form></td>
        </tr>
      </table>
      <?php
      }
       ?>

De functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

// Functie om een keuzelijst te vullen
function fill_select_multiple($obj_naam, $tablename)
{

    echo "<SELECT NAME='".$obj_naam."[]' SIZE='10' MULTIPLE>";
    $result_id = mysql_query("SELECT $obj_naam FROM $tablename") or die (mysql_error());
    while ($row = mysql_fetch_array($result_id))
        {

            echo "<option value='".$row[$obj_naam]."'>".$row[$obj_naam]."</option>\n";
        }

    echo "</SELECT>\n";
    
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Johan Boerema
 
Johan Boerema

Johan Boerema

22/08/2006 10:34:00
Quote Anchor link
ok haha, dat was iets bondiger idd
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.