SELECT uit 2 tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

13/02/2009 16:52:00
Quote Anchor link
Ik heb een SELECT uit 2 tabellen. Deze werkt in pma helemaal perfect echt krijg ik op het scherm een melding:
Notice: Undefined index: medewerkers.voornaam in C:\wampserver\www\1-Ontwikkeling\afwasrooster-generator-0.1\roosters_nieuw.php on line 142


Regel 142 is "echo $data['medewerkers.voornaam'];"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
// query met Join werkt nog niet
$sql = "SELECT medewerkers.id, medewerkers.voornaam, medewerkers.achternaam, medewerkers.kantoornummer_id, beschikbaarheid.beschikbaar_ma, beschikbaarheid.beschikbaar_di, beschikbaarheid.beschikbaar_wo, beschikbaarheid.beschikbaar_do, beschikbaarheid.beschikbaar_vr, beschikbaarheid.beschikbaar_za, beschikbaarheid.beschikbaar_zo
        FROM medewerkers, beschikbaarheid
        WHERE medewerkers.id = beschikbaarheid.medewerker_id
        ORDER BY RAND()"
;
                                            
if(!$result = mysql_query($sql))
{

    echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens';
    echo ': ' . mysql_errno() . ':' . mysql_error() . '(<pre>' . $sql . '</pre>)';
    }

    elseif(mysql_num_rows($result) < 1)
    {

        echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens.';
        echo 'Het aantal rijen dat opgehaald is '.mysql_num_rows().' terwijl er 1 rij was verwacht. (<pre>' . $sql . '</pre>)';
        }

        else
        {
             echo '<table class="stats2" cellspacing="0">' . "\n\t";
             echo '<tr>' . "\n\t\t" . '<td class="hed" colspan="5">Afwasrooster van ' . $_POST['vandate'] . ' tot ' . $_POST['totdate'] . ' </td>' . "\n\t" . '</tr>' . "\n\t";
            
            //lege variabele voor vergelijk maken
            
            foreach($werkdagen as $dag)
            {

                $data = mysql_fetch_array($result);
                
                 if ($data != 0) // als er data uit de query komt
                {
                     echo $data['medewerkers.voornaam'];
                }

                else // ($data = 0) als er geen data meer uit de query komt
                {
                    
                }
            
            }
        }    
    
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 15:32:30
 
Frank -

Frank -

13/02/2009 17:04:00
Quote Anchor link
Gebruik print_r($data) om te zien welke data je nu precies hebt opgehaald en welke indexen er in deze array worden gebruikt.

print_r() is hét gereedschap om te debuggen!

Daarnaast geeft de foutmelding al aan wat er fout zit, jij roept iets aan wat niet bestaat. Kijk even naar het resultaat van print_r() en je hebt de oplossing voor je neus staan.
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

13/02/2009 17:10:00
Quote Anchor link
Oke ik had geen JOIN gedaan, dus moest het alleen voornaam zijn zonder de tabelnaam er voor.

Dank je Frank.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.