Selecteren van een database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tolga Kavi

Tolga Kavi

08/03/2013 15:28:28
Quote Anchor link
Goedemiddag allen,

Ik ben bezig met het schrijven van een Database class.

Is er een mogelijkheid om de MySQL Server te pollen voor beschikbare databases? Wanneer PHP een verbinding heeft gemaakt. In plaats van de standaard select_db($db)?

Zo ja, hoe zou ik dit kunnen aanpakken?

Met vriendelijke groet,

Tolga
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 03:35:19
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 15:35:01
Quote Anchor link
Met de query 'SHOW databases' kan je alle databases krijgen die er beschikbaar zijn. Dit is wel afhankelijk van je user rechten.
 
Tolga Kavi

Tolga Kavi

08/03/2013 15:44:52
Quote Anchor link
Erwin H.

Bedankt voor je reactie.
Ik denk maar eens dat ik weer in de MySQL en PHP boeken ga zitten.

Ik ben heel wat vergeten blijkbaar.

Nogmaals bedankt!

~Tolga
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

08/03/2013 17:54:35
Quote Anchor link
Overigens is het niet eens persee nodig om een db te selecteren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT t1.iets t2.anders FROM db1.table1 AS t1
JOIN db2.table1 AS t2 ON t1.id = t2.id

Voorwaarde is natuurlijk wel dat je op beide databases voldoende privileges hebt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.