sessies probleem IIS server

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Auke

Auke

11/12/2006 12:07:00
Quote Anchor link
ik heb op een IIS6 server problemen met sessies.
de sessies worden wel weggeschreven maar dat doet hij maar éénmalig.

Sessies worden dus niet "overschreven" met de nieuwe informatie...
iemand een idee wat hier aan te doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 19:44:58
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

11/12/2006 12:28:00
Quote Anchor link
Laat eens wat code zien? Werk je met error_reporting(E_ALL)? Staat display_errors in je php.ini aan? Hoe staat de session-directory ingesteld in je php.ini? Bestaat die directory en heeft de webserver (doorgaans IUSR_*) daar lees- en schrijfrechten?
 
Auke

Auke

11/12/2006 12:45:00
Quote Anchor link
De code laten zien is wat lastig ben ik bang...
Ik werk in Codeigniter en maak gebruik van een phpsession class.

er wordt wel een session weggeschreven dus ik neem aan dat de webserver in elkgeval schrijf rechten heeft. de weggeschreven sesion met data kan ik ook uilezen... dus lees rechten heft het ook. Alleen sessions 'overschrijven' lukt niet. Dus zodra er sessie gegevens moeten worden aangepast word de sessie niet aangepast maar blijft op de oude waarde staan.

kijk ik naar phpinfo() krijg ik het volgende te zien over sessies:

Session Support: enabled
Registered save handlers files user
Registered serializer handlers php php_binary wddx

Directive: Local Value: Master Value:
session.auto_start: Off Off
session.bug_compat_42: On On
session.bug_compat_warn: On On
session.cache_expire: 180 180
session.cache_limiter: nocache nocache
session.cookie_domain: no value no value
session.cookie_httponly: Off Off
session.cookie_lifetime: 0 0
session.cookie_path: / /
session.cookie_secure: Off Off
session.entropy_file: no value no value
session.entropy_length: 0 0
session.gc_divisor: 100 100
session.gc_maxlifetime: 1440 1440
session.gc_probability: 1 1
session.hash_bits_per_character: 5 5
session.hash_function: 0 0
session.name: PHPSESSID PHPSESSID
session.referer_check: no value no value
session.save_handler: files files
session.save_path: C:\TEMP C:\TEMP
session.serialize_handler: php php
session.use_cookies: On On
session.use_only_cookies: Off Off
session.use_trans_sid: 0 0

kan je hier wat mee?
 
Toine vd P

Toine vd P

11/12/2006 12:52:00
Quote Anchor link
zet je session save path ff op C:\TEMP i.p.v twee keer

EN

doe je wel session_start();

haha
grapje
 
Auke

Auke

11/12/2006 12:56:00
Quote Anchor link
Directive: Local Value: Master Value:
session.save_path: C:\TEMP C:\TEMP

;-)

<edit:> wat ik bedoel is de twee maal C:\TEMP is één keer local value en één keer Master value...
</edit>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Auke
 
Auke

Auke

11/12/2006 13:03:00
Quote Anchor link
Nog even een weetje: op mijn ontwikkel computer (appche) werkt alles naar behoren... Maar zodra het script op de IIS server wordt gezet werkt dit onderdel niet meer... 8-(
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

11/12/2006 13:08:00
Quote Anchor link
Je zou het probleem kunnen proberen te isoleren door CI even buiten beschouwing te laten en gewoon met "native" PHP-sessies twee testbestandjes maken:

file1.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session_start( );
$_SESSION['mijn_var'] = 123;
?>

<a href="file2.php">Naar file 2</a>

file2.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start( );
if( isset( $_SESSION['mijn_var'] ) )
{

  echo 'De waarde is '.$_SESSION['mijn_var'];
}

else
{
  echo 'Geen sessievar bekend!';
}

?>


Ik ben een beetje bekend met CI maar niet met de phpsession-class die je noemt.
 
Auke

Auke

11/12/2006 13:31:00
Quote Anchor link
Mmm... klote... dit werkt gewoon...
Dus in dit geval heeft het, blijkbaar niets met de server te maken.
Hoewel ik het raar vind dat het op mijn appche server wel werkt.

mooi klote... nu moet ik iets anders vinden.
énig idee wat het in een script maaktd at het wel werkt op een appache en niet op een IIS?
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

11/12/2006 13:35:00
Quote Anchor link
Zoals gezegd ben ik niet bekend met de class waar je gebruik van maakt, ik kan het dus niet beoordelen. Maakt hij wel gebruik van native PHP sessies of wordt het volledig via een eigen handler uitgevoerd? Werkt het wel met sessie-files of is e.e.a. gekoppeld aan een DB? Een bekend euvel van IIS is dat de servervariabele _SERVER['DOCUMENT_ROOT'] bijvoorbeeld niet bestaat, ik kan me voorstellen dat als er met bestanden wordt gewerkt welke hierop vertrouwen er wat mis kan gaan :)
 
Auke

Auke

11/12/2006 14:10:00
Quote Anchor link
oke.. ik maak gebruik van de bestaande php sessie lib van CI
daarnaast heb ik gebruik gemaakt van een uitbreiding op die librarie.

Die librarie heb ik er uirt gegooid en nu werkt het goed...

Ik moet dus nog eens in die uitbreiding duiken om te kijken wat er precies mis gaat... (even op het forum noemen ook).

bedankt voor je aandacht en hulp Remco!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.