SESSION LOGIN

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »
Mr Beronne

Mr Beronne

16/03/2011 22:26:54
Quote Anchor link
Beste lezers,

Ik ben bezig met een login systeem doormiddel van SESSIONS. dit allemaal werkt goed. maar wat mij niet wilt lukken zal ik proberen te gaan uitleggen.

Ik heb in de database het volgende staan(voorbeeld):
id, naam, gebruikersnaam, wachtwoord, status
1, jan, jan, test, Admin

als ik ingelogd ben krijg je het volgende te zien:

ingelogd als:
naam: jan
Status: Admin
Uitloggen

dit werkt allemaal nog.

Maar ik wil als je in dit geval inlogt als status admin dat er in het menu een tab bijkomt Admin.

en als je zeg maar als Moderator inlogd er een tab Moderator bij komt

Wat ik denk is dat je moet controleren of degene die is ingelogd ook Admin is als hij dat is moet ik iets doen als dit bij het menu, maar ik heb veel dingen geprobeerd maar kom er echt niet uit


voorbeeld: if(isset($_SESSION["ingelogd"]) = 'Admin') {

hier komt dan het tab menu van admin }

alleen ik weet niet helemaal hoe en wat ik moet doen.

ik hoop dat iemand me op weg kan helpen. ik heb alles op een local host staan dus kan geen online voorbeeld geven. ik hoop dat jullie me snappen. ik plaats wel even de check pagina waar ik de sessie ook start

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php // sessie word gestart
session_start();

include'../config/config.php'; // database verbinding

$_SESSION["ingelogd"] = '';

// gebruikers naam en wachtwoord controleren uit database
$sql = "
    SELECT
        *
    FROM
        gebruikers
    WHERE
        Gebruikersnaam ='"
. $_POST['inloggen']."' and  Wachtwoord = '".$_POST['wachtwoord']."'";
$result = mysql_query($sql);

// controleert de sessions zijn ze waar of fout    
$aantal = mysql_num_rows($result);
if($aantal == 1) {
        $_SESSION["ingelogd"] = TRUE;
        $rij = mysql_fetch_array($result);
        $_SESSION["naam"] = $rij["Naam"];
        $_SESSION["status"] = $rij["Status"];        
        
}
else { // bij foute inlog gegevens word u terug gestuurd
    $_SESSION["ingelogd"] = FALSE;
    }

    header("location:../../index.php");
?>


Ik hoop dat ik zo genoeg informatie heb gegeven
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 17:39:28
 
Bram Boos

Bram Boos

16/03/2011 22:36:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if($_SESSION["ingelogd"] = 'Admin') { }

?>


Dit gaat werken.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

16/03/2011 22:38:37
Quote Anchor link
Moet het niet zijn

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($_SESSION['ingelogd'] == 'Admin')
{

// menu
}
?>
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

16/03/2011 23:17:32
Quote Anchor link
offtopic:
Nu je bezig bent om een goed inlog systeem te maken bent mag ik je dan vragen hoe je de database hebt opgezet ?
Met het oog op het ophalen van het wachtwoord in je query...
 

16/03/2011 23:33:39
Quote Anchor link
Wauw, jij bent echt heel erg onveilig bezig. Dit wil je absoluut niet en zeker niet bij een login systeem.
- Het is beter om te selecteren wat je wilt hebben en geen * te gebruiken. Dit is voor de snelheid beter, voor de leesbaarheid en het leert je gewoon goede queries te schrijven.
- Dump nooit user data in een sql statement. Gebruik mysql_real_escape_string.
- Sla passwords niet als plain-text op, gooi er nog iets over als sha1 en gebruik een salt!
- Foutafhandeling ontbreekt, bekijk van elke functie die je nu gebruikt wat ze teruggeven en gebruik dat in if statements.
- Als je toch al de assoc manier van mysql_fetch_array gebruikt kan je net zo goed direct mysql_fetch_assoc gebruiken.
Waarom heeft niemand dit nog verteld?
 
Mr Beronne

Mr Beronne

17/03/2011 15:20:38
Quote Anchor link
beste mensen het is me gelukt ik heb het zo gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<?php
$admin
= "Admin";
$moderator = "Moderator";
$lid = "Lid";

// rechten voor admin
if(isset($_SESSION['ingelogd']) == '') {
        
}

elseif($_SESSION['ingelogd'] == TRUE and $_SESSION['status'] == $admin) { ?>

            <li>
                <a href="admin.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Admin</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                  
                 </a>
              </li>
                  <div class="split"></div>
            <li>
                <a href="profiel.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Profiel</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                  
                 </a>
              </li>
                  <div class="split"></div><?php } ?>

<?php // rechten voor Moderator
if(isset($_SESSION['ingelogd']) == '') {
        
}

elseif($_SESSION['ingelogd'] == TRUE and $_SESSION['status'] == $moderator) { ?>

            <li>
                <a href="moderator.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Moderator</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                  
                 </a>
              </li>
                  <div class="split"></div>
            <li>
                <a href="profiel.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Profiel</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                  
                 </a>
              </li>
                  <div class="split"></div><?php } ?>
                  
<?php // rechten voor Leden
if(isset($_SESSION['ingelogd']) == '') {
        
}

elseif($_SESSION['ingelogd'] == TRUE and $_SESSION['status'] == $lid) { ?>

            <li>
                <a href="lid.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Lid</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                  
                 </a>
              </li>
                  <div class="split"></div>
            <li>
                <a href="profiel.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Profiel</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                  
                 </a>
              </li>
                  <div class="split"></div><?php } ?>                  


nu heb ik alleen nog een vraag als je inlogt als admin krijg je tab admin te zien en als je inlogt als moderator krijg je tab moderator te zien maar ik wil ook als je als een gewone lid inlogt een tab te zien krijgt die heet nu Profiel. maar ik vind dat niet zo goed klinken weet iemand daar een goede naam voor.

maar al wel bedankt voor alle snelle reacties.
 
Maikel  B

Maikel B

17/03/2011 15:26:14
Quote Anchor link
Laat dan ipv Profiel daar de naam zien van degene die is ingelogt.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/03/2011 15:35:17
Quote Anchor link
Nee nee, niet zo snel.

Begin eens met ons uit te leggen wat je gedaan hebt met Karl zijn laatste opmerkingen.

Zoals je nu de mensen laat inloggen, kan ik zonder probleem mezelf inloggen als administrator, zonder het paswoord te kennen (zie mySQL injection).

Jij gaat er van uit:
als $_SESSION['status'] op 'Admin' staat, mag ik (de programmeur) er van uit gaan dat alle rechten aan die client worden gegeven.

Dat is uiteraard compleet zinloos zolang het inloggen op zich niet geregeld is, he.
 
Mr Beronne

Mr Beronne

17/03/2011 16:56:16
Quote Anchor link
Kris Peeters op 17/03/2011 15:35:17:
Nee nee, niet zo snel.

Begin eens met ons uit te leggen wat je gedaan hebt met Karl zijn laatste opmerkingen.

Zoals je nu de mensen laat inloggen, kan ik zonder probleem mezelf inloggen als administrator, zonder het paswoord te kennen (zie mySQL injection).

Jij gaat er van uit:
als $_SESSION['status'] op 'Admin' staat, mag ik (de programmeur) er van uit gaan dat alle rechten aan die client worden gegeven.

Dat is uiteraard compleet zinloos zolang het inloggen op zich niet geregeld is, he.


De leden die nu in de db staan is alleen om te testen straks worden de wachtwoorden md5 gecodeerd ik zal ff kijken naar mySQL injection en ik heb ook als je niet de juiste ww en gebruikersnaam uit de db hebt dat je ook niet kan inloggen
Gewijzigd op 17/03/2011 16:57:23 door Mr Beronne
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2011 19:08:58
Quote Anchor link
Dit is complete onzin:
if(isset($_SESSION['ingelogd']) == '') {

Een isset() geeft true of false terug. Dus hier staat eigenlijk dit:
if(true == '') {
of
if(false == '') {
En geen van beiden zal ooit gelijk zijn aan een lege string.
 
Mr Beronne

Mr Beronne

17/03/2011 23:37:05
Quote Anchor link
ik heb het nu zo

// rechten voor admin
if(!isset($_SESSION['ingelogd'])) {

}
elseif($_SESSION['ingelogd'] && $_SESSION['status'] == $admin) { ?>
// hier admin menu
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/03/2011 08:58:04
Quote Anchor link
Dat kan je herleiden tot

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// rechten voor admin
if(!isset($_SESSION['ingelogd'])) {

}

elseif($_SESSION['status'] == $admin) {
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.