(SOLVED) Warning: mysql_fetch_array():

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »
Auke

Auke

11/02/2007 12:22:00
Quote Anchor link
De volgende mysql query leverd een fout melding op:

Query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT * FROM `pages` ORDER BY `spider_date` ASC LIMIT 5";
$result = mysql_query( $sql ) or die(mysql_error());
        
while( $row = mysql_fetch_array($result) ) {
?>


error:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

Wat is hier aan de hand?
Alle velden zijn correct... rare is dat er wel één resultaat word gegeven.
maar lopen door de 5 gevraagde resultaten werkt niet... dus aan het eind van de eerst resultaat en start van de tweede geeft hij de error.

whatsup?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Auke
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 09:13:52
 
Martijn B

Martijn B

11/02/2007 12:27:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat er een fout in de query zit.

$result is gelijk aan boolean false.

Na dat je de query uitvoert kun je het beste dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
...

if( $result === false )
{

  echo 'Query FOUT!';
  // ook nog wat error info functies.
  exit;
}
...

?>


edit:

Uiteraard moet je op een live site niet je script met exit afbreken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Nick Mulder

Nick Mulder

11/02/2007 12:33:00
Quote Anchor link
Martijn heeft niet echt helemaal gelijk...
Idd $result is gelijk aan boolean false.
Maar $result = mysql_query( $sql ) or die(mysql_error()); moet genoeg zijn...

Probeer eens LIMIT 0,5
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick Mulder
 
Auke

Auke

11/02/2007 12:36:00
Quote Anchor link
mmm.. dat is interesant..
Hij blijft de error laten zien.

$result is blijkbaar niet FALSE.

hier gaat het mis:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php while( $row = mysql_fetch_array( $result ) ) { ?>


Doe ik de query in phpMyadmin uitvoeren dan werkt het wel.

in de while loop lijkt het mis te gaan...
 
Auke

Auke

11/02/2007 12:37:00
Quote Anchor link
PS.. LIMIT 0,5 geeft dezelfde error.
 
Martijn B

Martijn B

11/02/2007 12:37:00
Quote Anchor link
Dat is niet echt de beste methode om een error af te vangen. Ten eerste is het niet netjes om bezoeker te trakteren op een error. En ten tweede biedt dit info voor kwaad willen de bezoekers.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Nick Mulder

Nick Mulder

11/02/2007 12:41:00
Quote Anchor link
De error die jij krijgt is ook een php error, geen mysql...
Ik weet niet of het helpt maar probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
= "SELECT * FROM pages ORDER BY spider_date ASC LIMIT 0,5";
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
        
while($row = mysql_fetch_array($result)) {
    //je while zooi
}
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/02/2007 12:45:00
Quote Anchor link
En begin je script altijd met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
?>
 
Auke

Auke

11/02/2007 12:50:00
Quote Anchor link
Flip!

Het mag allemaal niet baten..
code van YPM niet
error reporting niet...

*HUIL*
 
Martijn B

Martijn B

11/02/2007 12:52:00
Quote Anchor link
Wat heb je nu?
 
Auke

Auke

11/02/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$sql
= "SELECT * FROM pages ORDER BY spider_date ASC LIMIT 0,5";
        $result = mysql_query( $sql ) or die(mysql_error());

        
        while( $row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC ))  {
                echo 'DEBUG: START NEW FETCH SESSION !!! <br />';
                echo 'DEBUG: fetched url: '.$row['id'].' <br />';

...
more stuff ...
}

?>


Resultaat:

DEBUG: START NEW FETCH SESSION !!!
DEBUG: fetched url: 426

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ... on line 23
 
Martijn B

Martijn B

11/02/2007 12:58:00
Quote Anchor link
Overschrijf je de variabele "$result" ergens binnen de loop?

Is mij ook wel is overkomen nl ;D
 
Auke

Auke

11/02/2007 12:58:00
Quote Anchor link
Vrremd toch? hij haald wel één resultaat op maar dan houd hij er mee op...
echt heel vreemd vind ik...

Ben ik raar als ik denk dat het niet aan de query ligt maar aan de $row = mysql_fetch_array($result thingie?
 
Auke

Auke

11/02/2007 13:00:00
Quote Anchor link
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

*BLOOS* = *SCHAAM ROOD*

Ja... er staan wel drie keer $result in!

Dank je Martijn!

*JUICH*
 
Martijn B

Martijn B

11/02/2007 13:01:00
Quote Anchor link
Je overschijft $result met een boolean false waarde omdat je die 2 echo's wel ziet. Weet het zeker...

edit:

graag gedaan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Auke

Auke

11/02/2007 13:03:00
Quote Anchor link
OOO... Tjeemig... en die andere $results waren zoooo onbelangrijk... gewoon weghalen was voldoende..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.