Som met for

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guilliano

Guilliano

10/01/2010 12:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$leden1 = mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `familie`='$familie->naam' ORDER BY `power` DESC");
  for($j=0+1; $info = mysql_fetch_object($leden1); $j++)
{
echo$info->power;
}

Nu geeft hij allemaal powers weer van de gebruikers die in een familie zitten.
Maar ik zou graag de som van deze power hebben, hoe kan ik dit doen?

Bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 21:52:49
 
Noppes

Noppes

10/01/2010 13:02:00
Quote Anchor link
SELECT SUM(power) somPowerFamilie
FROM users
WHERE familie = x

En je bent echt de weg kwijt
1. backticks horen niet thuis in SQL
2. fechten doe je niet met een for-loop
3. als het uitrekenen met ene query kan dan doe je dat uiteraard ipv van dat te doen in php
4. _fetch_object kan, maar _fetch_assoc is in vele gevallen handiger in gebruik
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.