split functie in php met GET's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

11/09/2010 08:12:21
Quote Anchor link
Beste Mensen,

Ik heb een vraagje, ik ben bezig met een php-print script, nu echter loop ik een beetje vast. De bedoeling is als volgt:

ik heb een bestand : print.php daar zitten parameters (ID's) uit de database dus print.php?ID=1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 waarbij 1 tot en met 10 allemaal records uit de tabel zijn. Nu wil ik dat hij ze split en netjes onder elkaar zet :

# titel beschrijving
1 test test de test
2 test test de test
3 test test de test
4 test test de test
5 test test de test
6 test test de test
7 test test de test
8 test test de test
9 test test de test
10 test test de test

Kan iemand me hier mee helpen ik weet dat dit via een GET methode kan maar niet precies hoe, wie kan me helpen ?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:52:10
 
Lars Groot

Lars Groot

11/09/2010 08:56:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<?php
$vars
= strip_tags(explode("-", $_GET['id']));
$id1 = mysql_query("SELECT id, titel, beschrijving FROM tabel WHERE id='".$vars[0]."'");
$id1 = mysql_fetch_array($id1);
$id2 = mysql_query("SELECT id, titel, beschrijving FROM tabel WHERE id='".$vars[1]."'");
$id2 = mysql_fetch_array($id2);
$id3 = mysql_query("SELECT id, titel, beschrijving FROM tabel WHERE id='".$vars[2]."'");
$id3 = mysql_fetch_array($id3);
$id4 = mysql_query("SELECT id, titel, beschrijving FROM tabel WHERE id='".$vars[3]."'");
$id4 = mysql_fetch_array($id4);
$id5 = mysql_query("SELECT id, titel, beschrijving FROM tabel WHERE id='".$vars[4]."'");
$id5 = mysql_fetch_array($id5);
$id6 = mysql_query("SELECT id, titel, beschrijving FROM tabel WHERE id='".$vars[5]."'");
$id6 = mysql_fetch_array($id6);
$id7 = mysql_query("SELECT id, titel, beschrijving FROM tabel WHERE id='".$vars[6]."'");
$id7 = mysql_fetch_array($id7);
$id8 = mysql_query("SELECT id, titel, beschrijving FROM tabel WHERE id='".$vars[7]."'");
$id8 = mysql_fetch_array($id8);
$id9 = mysql_query("SELECT id, titel, beschrijving FROM tabel WHERE id='".$vars[8]."'");
$id9 = mysql_fetch_array($id9);
$id10 = mysql_query("SELECT id, titel, beschrijving FROM tabel WHERE id='".$vars[9]."'");
$id10 = mysql_fetch_array($id10);

echo '
<table>
<tr>
<td>#</td>
<td>titel</td>
<td>beschrijving</td>
</tr>
'
;

echo '
<tr>
<td>'
.$id1['id'].'</td>
<td>'
.$id1['titel'].'</td>
<td>'
.$id1['beschrijving'].'</td>
</tr>
<tr>
<td>'
.$id2['id'].'</td>
<td>'
.$id2['titel'].'</td>
<td>'
.$id2['beschrijving'].'</td>
</tr>
<tr>
<td>'
.$id3['id'].'</td>
<td>'
.$id3['titel'].'</td>
<td>'
.$id3['beschrijving'].'</td>
</tr>
<tr>
<td>'
.$id4['id'].'</td>
<td>'
.$id4['titel'].'</td>
<td>'
.$id4['beschrijving'].'</td>
</tr>
<tr>
<td>'
.$id5['id'].'</td>
<td>'
.$id5['titel'].'</td>
<td>'
.$id5['beschrijving'].'</td>
</tr>
<tr>
<td>'
.$id6['id'].'</td>
<td>'
.$id6['titel'].'</td>
<td>'
.$id6['beschrijving'].'</td>
</tr>
<tr>
<td>'
.$id7['id'].'</td>
<td>'
.$id7['titel'].'</td>
<td>'
.$id7['beschrijving'].'</td>
</tr>
<tr>
<td>'
.$id8['id'].'</td>
<td>'
.$id8['titel'].'</td>
<td>'
.$id8['beschrijving'].'</td>
</tr>
<tr>
<td>'
.$id9['id'].'</td>
<td>'
.$id9['titel'].'</td>
<td>'
.$id9['beschrijving'].'</td>
</tr>
<tr>
<td>'
.$id10['id'].'</td>
<td>'
.$id10['titel'].'</td>
<td>'
.$id10['beschrijving'].'</td>
</tr>
</table>
'
;
?>


Dit is de lange manier.
Je kan het ook doen met een for(); en een while(); maar daar had ik even geen zin in :)
En als het er altijd 10 zijn, werkt dit natuurlijk.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/09/2010 09:00:41
Quote Anchor link
je geeft dus eigenlijk 10 waarden mee aan 1 parameter. (in principe is
het doorgeven van waarden op een volgende manier
print.php?ID=1-2-3-4-5-6-7-8-9-10
niet handig)

explode
implode

en voor de SQL ook maar alvast een linkje:
SQL WHERE IN

maar dit soort zaken dien je zelf te kunnen bedenken!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.