SQL export query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jer Tie

Jer Tie

11/01/2011 14:00:28
Quote Anchor link
Ik wil graag knop in mn systeem (php) inbouwen waarmee ik een export/backup kan maken van mn database.
Het liefste wil ik een .SQl bestand krijgen, net zoals PHPmyAdmin die genereert..
Weet iemand hoe ik dit voor elkaar kan krijgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 07:33:26
 
Jaron T

Jaron T

11/01/2011 14:27:21
Quote Anchor link
Ooit begonnen aan een Backup class.. nooit afgemaakt, maar werkt wel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
<?php
// @TODO: queries via de database class
// @TODO: mail via mail class


class Backup
{

    private $db, $sql_backup;

    function
__construct()
    {

        $this->db = new Database();
    }


    public function getData()
    {

        $query = mysql_query('SHOW TABLE STATUS');
        $this->sql_backup = '';

        while ($row = mysql_fetch_assoc($query))
        {

            $query2 = mysql_query('SHOW CREATE TABLE '.$row['Name']);

            $this->sql_backup.= "\r\n#Create table ".$row['Name']."\r\n\r\n";
            $out = mysql_fetch_assoc($query2);

            $this->sql_backup.= $out['Create Table'].";\r\n\r\n";
            $this->sql_backup.= "#Dump data\r\n\r\n";

            $out = mysql_query('SELECT * FROM '.$row['Name']);
            $sql_code = '';

            while ($code = mysql_fetch_array($out, MYSQL_ASSOC))
            {

                $sql_code .= "INSERT INTO ".$row['Name']." SET ";

                foreach ($code as $insert => $value)
                {

                    $sql_code.= $insert."='".addslashes($value)."',";
                }

                $sql_code = substr($sql_code, 0, -1);
                $sql_code.= ";\r\n";
            }

            $this->sql_backup .= $sql_code;
        }
    }


    public function mailData()
    {

        $unique = md5(uniqid(time()));

        $message = "Backup procedure van database is met succes verlopen. U vindt in de bijlage een backup van de inhoud gemaakt op ".date('d-m-Y H:i:s')."\r\n Autobot";

        $headers = "From: Autobot <noreply@".DOMAIN.">\r\n";
        $headers .= "Reply-To: Autobot <noreply@".DOMAIN.">\r\n";
        $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
        $headers .= "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"".$unique."\"\r\n";
        $headers .= "Content-Disposition:  attachment\r\n";

        $body.= "This is a multi-part message in MIME format.\r\n";
        $body.= "\r\n";
        $body.= "--".$unique."\r\n";
        $body.= "Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1\r\n";
        $body.= "Content-Transfer-Encoding: 7bit\r\n";
        $body.= "\r\n";
        $body.= $message."\r\n";
        $body.= "--".$unique."\r\n";
        $body.= "Content-Type: application/octet-stream; name=database.sql\r\n";
        $body.= "Content-Transfer-Encoding: base64\r\n";
        $body.= "Content-disposition: attachment\r\n";
        $body.= "\n";
        $body.= chunk_split(base64_encode($this->sql_backup))."\r\n";

        if (@mail(EMAIL, 'Mysql backup '.date('d-m-Y H:i:s'), $body, $headers))
        {

            return true;
        }

        return false;
    }

}


?>
Gewijzigd op 11/01/2011 14:28:55 door Jaron T
 
TJVB tvb

TJVB tvb

11/01/2011 14:41:15
Quote Anchor link
Backup doormiddel van query's is nooit geheel betrouwbaar. Daar is mysql_dump voor.
 
John D

John D

11/01/2011 15:40:10
Quote Anchor link
Mag je op os level mysqldump uitvoeren?
Hiermee maak je eenvoudig de backup die je beschrijft.
Voorbeeld:
/usr/bin/mysqldump web_users >/disk/mnt/web_users_backup.sql
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.