Sql query opbouwen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Auke

Auke

27/07/2008 14:15:00
Quote Anchor link
Ik zit met een probleem dat ik mn sql wil vullen aan de hand van een array.

Ik ben zover dat ik een array binnen krijg in een functie. In deze array zitten user_id's die de WHERE statement verwerkt moeten worden. Ik zou dus graag willen SELECT bla bla bla WHERE user_id = 1 AND user_id = 2 AND user_id = 3 etc. LIMIT 10
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 22:49:36
 
Noppes

Noppes

27/07/2008 14:19:00
Quote Anchor link
Als je een array hebt met user_id's dan wordt de query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT user_id
,           naam
FROM    users
WHERE user_id
      IN (<user_id>,<user_id>)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
=
"SELECT user_id
 ,           naam
 FROM    users
 WHERE user_id
       IN ("
.implode(', ',$users),")";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Noppes
 
Martijn B

Martijn B

27/07/2008 14:27:00
Quote Anchor link
Je zou ook de array even kunnen sorteren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
sort($users, SORT_NUMERIC);
?>


Hoeft b.v. MySQL niet zo te zweten ;D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.