sql zoeken 2 tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap V

Jaap V

21/10/2009 14:00:00
Quote Anchor link
Hee,
ik heb de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$sql
= mysql_query("SELECT * FROM categorie WHERE Categorie LIKE '%$zoekterm%' OR Omschrijving Like '%$zoekterm%' ORDER BY Categorie ASC");
$sql2 = mysql_query("SELECT * FROM logboek WHERE Omschrijving LIKE '%$zoekterm%' ORDER BY id ASC");    
    
    $aantal = mysql_num_rows($sql) or die(mysql_error());
    if($aantal == 0)
    {
echo "Er zijn geen resultaten gevonden,<br> Probeer een andere zoekterm."
    }Else{
    echo ($aantal == 1) ? $aantal.' resultaat gevonden <br><br>' : $aantal.' resultaten gevonden <br><br>';
}
        
        echo "de opgegeven zoekterm was: <b> $zoekterm </b><br><br>";
        
        //en de while loop wordt gestart om alles uit de database te laten zien
        echo '<hr size="1" color="black">';
        
        
while($row = mysql_fetch_array($sql))
    {

    $sql1 = mysql_query("SELECT * FROM relatie WHERE id = '".$row['c_id']."'") or die(mysql_error());
        $Categorie = $row['Categorie'];
        $Date = $row['Date'];
        $id      = $row['id'];
        $Omschrijving = substr($row['Omschrijving'], 0, 15);
        
while($row = mysql_fetch_array($sql1))
        
        echo '<table border="1" width="300"><tr><th width="60">Naam: </th><td>'.$row['Naam'].'</td></tr><br>';
        echo '<th>Datum: </th><td>'.$Date.'</td></tr><br>';
        echo '<th>Categorie: </th><td><a href="res_categorie.php?id='.$id.'">'.$Categorie.'</a></td></tr><br>';
        echo '<th>Omschrijving: </th><td>'.$Omschrijving.'</td></tr></table><br><hr size="1" color="black">';
    }

?>


nu staan bovenaan 2 sql's
sql en sql2...

sql wordt helemaal verwerkt in het script...
maar sql2 nog niet...

nu raden jullie het al,
sql2 moet dus ook verwerkt gaan worden, het liefst in de while loop...

hoe kan ik dit het beste realiseren?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:34:36
 
Jaap V

Jaap V

22/10/2009 08:48:00
Quote Anchor link
ik heb deze ook al geprobeerd,
zonder resultaat...

$sql = mysql_query("SELECT * FROM * WHERE Categorie LIKE '%$zoekterm%' OR Omschrijving Like '%$zoekterm%' ORDER BY Categorie ASC");


--edit---
sorry bump was niet bedoelt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap V
 
Jaron T

Jaron T

22/10/2009 09:16:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.