sql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjors v

sjors v

10/12/2007 16:12:00
Quote Anchor link
wat is er fout aan deze qwerys
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$sql
= "UPDATE `afbeelding` SET `afbeelding` = '$jaja' WHERE `username` = '$_SESSION[naam]' AND `afbeelding` = '$neenee'";

$select = "DELETE FROM afbeelding WHERE afbeelding = '$ftfeft' ";

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 08:11:39
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/12/2007 16:15:00
Quote Anchor link
Welke foutmelding krijg je? Verder kan ik ook wel een paar dingen opnoemen:

- Backticks (`): gooi die gore dingen uit je query.
- Variabelen buiten quotes.
- De quotes ontrbreken bij $_SESSION['naam'].

Verder voer je de query nergens uit, ontbreekt enige vorm van foutafhandeling en mis je session_start(). Of heb je die dingen in je echte script wel staan?
 
Sjors v

sjors v

10/12/2007 16:16:00
Quote Anchor link
ik krijg geen fout melding het wordt gewoon niet uitgevoerd en er staat wel or die(mysql_error()) in
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/12/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Laat eens wat meer code zien dan? Dus ook waar je de query uitvoert...
 
Sjors v

sjors v

10/12/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$sql
= "UPDATE afbeelding SET afbeelding = '$afbeelding' WHERE username = '$_SESSION[naam]' AND afbeelding = '$oudenaam'";
    mysql_query($sql) or die(mysql_error());
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door sjors v
 
- wes  -

- wes -

10/12/2007 16:21:00
Quote Anchor link
en nu met al blanche zn aanpassingen erin verwerkt...

beetje inzet zeg kom op
 
TJVB tvb

TJVB tvb

10/12/2007 16:22:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je $_SESSION['naam'] moet hebben (en niet zoals je hebt $_SESSION[naam]

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$sql
= "UPDATE afbeelding SET afbeelding = '".$jaja."' WHERE username = '".$_SESSION['naam']."' AND afbeelding = '".$neenee."'";

$select = "DELETE FROM afbeelding WHERE afbeelding = '".$ftfeft."' ";
?>

En waar voor je dit uit?
 
Sjors v

sjors v

10/12/2007 16:23:00
Quote Anchor link
als je dat doet krijg je een witte pagina
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/12/2007 16:25:00
Quote Anchor link
sjors schreef op 10.12.2007 16:23:
als je dat doet krijg je een witte pagina
Sjors, ga nou eens de dingen aanpassen die ik in mijn eerste post zei. Er staan gewoon fouten in je query...

Verder moet je bij een UPDATE of DELETE query achteraf altijd met mysql_affected_rows() controleren of er wel iets geupdate is in de database. Dat de query lukt is namelijk geen garanties dat er ook daadwerkelijk wat verandert.

ps. Het is slim om bij een foutmelding ook altijd de query die je gebruikt heb te echoen. Dan zie je vaak direct waarom het fout gaat...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Sjors v

sjors v

10/12/2007 16:27:00
Quote Anchor link
ja het werkt nu
thanks
 
- wes  -

- wes -

10/12/2007 16:30:00
Quote Anchor link
post je code die je nu hebt nog eens, ik heb geld ingezet op het aantal fouten dat er nu nog inzit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.