static function aanropen in een andere class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ralph van der Tang

ralph van der Tang

20/03/2013 15:09:07
Quote Anchor link
hoi iedereen,

de vraag waar mee ik zit is de volgende

in mijn class content zit een static function genaamd get.

deze functie moet aan de hand van een meegezonden waarde een query uitvoeren

nu moet ik deze functie in een andere class gebruiken maar geeft deze niks terug

iemand suggesties ?

code hier onder:

class template
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
public static function toolbar($options)
{

        if(!self::$rights['auth'])
        {

        self::$toolbar .= '<div class="login_slogan_top"> '.content::get('tekst_slogan_top').' </div>';
        }    
}


?>


class content
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
class content
{
    public $tag;
    public $sql;
    public $sql_lang;
    public $session_lang;
    public $lang;
    public $lang_id;
    public $res;
    
    public function weergave_content()
    {

        $session_lang = Database::quote($_SESSION['lang']);
        $sql_lang= "SELECT `id` FROM `languages` WHERE `language`=".$session_lang."";
        $lang = Database::execute($sql_lang);
    }

    
    public static function get($tag)
    {

        $sql="    SELECT `content`
                FROM `tagtexts`    
                WHERE `tag_name`="
.Database::quote($tag)."
                "
;
                
        
        $res=Database::execute($sql);
        
        foreach($res as $content)
        {

            echo $content['content'];
        }    
    }
}



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 14:10:28
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/03/2013 15:28:22
Quote Anchor link
In echo $content['content'] op regel 31 in class content laat je content::get() echoën terwijl je in class template een string verwacht:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
self::$toolbar .= '<div class="login_slogan_top">' . content::get('tekst_slogan_top') . '</div>';
?>
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

20/03/2013 15:55:08
Quote Anchor link
class content is nu als volgt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
class content
{
    public $tag;
    public $sql;
    public $sql_lang;
    public $session_lang;
    public $lang;
    public $lang_id;
    public $res;
    
    public static function weergave_content()
    {

        $session_lang = Database::quote($_SESSION['lang']);
        $sql_lang= "SELECT `id` FROM `languages` WHERE `language`=".$session_lang."";
        $lang = Database::execute($sql_lang);
    }

    
    public static function get($tag)
    {

        $sql="    SELECT `content`
                FROM `tagtexts`    
                WHERE `tag_name`="
.Database::quote($tag)."
                "
;
                
        $res=Database::execute($sql);
        
        return $res[0]['content'];
    }
}

?>


dus om de waarde te laten weergeven moet ik nu echo content::get(''); gebruiken maar op de een of andere manier manier doet nu de hele website het niet meer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.