static variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »
Bert Sinnema

Bert Sinnema

09/01/2008 21:48:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik worstel een beetje met het volgende. Ik heb een klasse Ticket. In deze klasse staan een aantal velden met de bijbehorende getters & setters. Zo staat er ook een veld genaamd priority. Dit veld mag alleen de waarde hebben van 1 van de 3 static variabelen in deze klasse $PRIORITY_LOW, $PRIORITY_MEDIUM of $PRIORITY_HIGH. Alleen als ik deze variabelen in de setter gebruik krijg ik de volgende fout:
Fatal error: Undefined class constant 'priority_low' in C:\wamp\www\RoyalPink\index.php on line 20

terwijl naar mijn idee de vatiabele wel defined is.
hieronder de code voor een beter zicht

Ticket.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php

/**
 * @author Bert Sinnema
 * @project RoyalPink
 * @copyright 2008
 * @description Ticket class
 */


    class Ticket{
        
        private  $className = "Ticket";
        
        static $PRIORITY_LOW = 1;
        static $PRIORITY_MEDIUM = 2;
        static $PRIORITY_HIGH = 3;
        
        private $id;
        private $title;
        private $description;
        private static $priority = 1;
        private $date;
        private $time;
        private $customer;
        
        
            function
getId() {
                return $this->id; }
            
            function
setId($id) {
                $this->id = $id; }
                
            function
getTitle() {
                return $this->title; }
            
            function
setTitle($title){
                $this->title = $title;                    }
                
            function
getDescription(){
                return $this->description;                }
            
            function
setDescription($description){
                $this->description = $description;        }                        
            
            static function getPriority(){
                return $this->priority;                    }
            
            static function setPriority($priority){
                $this->priority = $priority;            }        
            
            function
getDate(){
                return $this->date;        }
            
            function
setDate($date){
                $this->date = $date;        }        
            
            function
getTime(){
                return $this->time;        }
            
            function
setTime($time){
                $this->time = $time;        }
                
            function
getCustomer(){
                return $this->customer;        }
            
            function
setCustomer($customer){
                $this->customer = $customer;        }                
                        
            function
getClassName(){
                return $this->className;
            }
            
            function
printObject(){
                print($this->className ."(" . $this->id . ")". ": " . $this->title . " | " . $this->description . " | " . $this->priority  );
            }
    }


?>



En de test.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

/**
 * @author Bert Sinnema
 * @project RoyalPink
 * @copyright 2008
 * @description Test
 */


include("model\Ticket.php");

$ticket1 = new Ticket();
$ticket1->setId(10);
$ticket1->setTitle("Test ticket");
$ticket1->setDescription("Blaat");
$ticket1->setPriority(Ticket::PRIORITY_HIGH);

$ticket1->printObject();



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 23:31:49
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/01/2008 21:53:00
Quote Anchor link
Jij maakt static variabele aan terwijl het constanten moeten zijn. Zo dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
class Ticket
{
    const PRIORITY_LOW = 1;
    ...
}

?>
 
Bert Sinnema

Bert Sinnema

09/01/2008 22:00:00
Quote Anchor link
Iritant dat omschakelen van j2se naar php.

Werkt goed, dankjewel!!
 
Jelmer -

Jelmer -

09/01/2008 22:27:00
Quote Anchor link
Let even op dat static in PHP betekent dat je de method alleen buiten zijn context kan aanroepen. Het is eigenlijk niets meer dan een functie met de classname in z'n naam die toegang heeft tot private & protected methods van instanties van de klasse waar hij in zit. Maar $this is niet beschikbaar en static methods en variabelen zijn gedeeld over alle instanties van de klasse. Je priority() doet volgens mij niet wat jij in gedachten had.

Daarbij 'hoor' je in PHP bij alle methods te definieren of ze public, private of protected zijn. En je kan types afdwingen, iets dat je waarschijnlijk wel prettig vindt aangezien je Java achtergrond:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function setCustomer(Customer $customer) {
    $this->customer = $customer;
}

?>

Zo gaat PHP zeuren (met fatale fouten gooien) wanneer setCustomer als eerste argument niet een instantie van de klasse Customer krijgt.
 
Bert Sinnema

Bert Sinnema

09/01/2008 22:33:00
Quote Anchor link
Cewl.... thnQ de termen zijn me bekend en inderdaad fijn dat je kan afdwingen.. Tis wel ff wennen omdat het een en ander net ff anders is in de syntax.. Bedankt!!
 
Martijn B

Martijn B

09/01/2008 23:11:00
Quote Anchor link
Kun je ook met array,s doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function setCustomer(array $customer) {
    $this->customer = $customer;
}

?>


Meer niet dacht ik.
 
Storeman storeman

storeman storeman

09/01/2008 23:58:00
Quote Anchor link
Static functies zijn ook intern aan te roepen! alleen hebben static functies geen toegang tot private, protected en public vars.

Daarnaast kun je constanten alleen benaderen via self::[varnaam];

en niet via $this->[varnaam];
 
Bert Sinnema

Bert Sinnema

10/01/2008 00:04:00
Quote Anchor link
Kun je net zoals in Java een return type afdwingen?

bijv

public Ticket getTicket(){
}

??
 
Jelmer -

Jelmer -

10/01/2008 07:50:00
Quote Anchor link
Nee, verder dan klasse/array afdwingen als argument gaat PHP niet. Je kan ook niet de standaard-typen als int, boolean etc afdwingen.

Statics hebben overigens wel toegang tot de private scope, ze zitten immers in dezelfde klasse. Dit maakt Singleton mogelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
class Zon {
    public static function instance()
    {

        static $instance;
        return $instance ? $instance = new self() : $instance;
    }

    
    private function __construct()
    {

        kan alleen via Zon::instance() verkregen worden, want is private
    }
}


$zon = new Zon(); // geeft fout;
$zon = Zon::instance(); // gaat prima
?>


die static $instance is trouwens ook een truucje in PHP. Op deze manier is deze variabele 1 en dezelfde in alle aanroepen van Zon::instance, en behoudt hij zijn waarde. Deze manier is ook wel bekend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
class Maan
    static protected $instance;
    
    static public function instance()
    {

        if(!self::$instance) {
            self::$instance = new self();
        }

        
        return self::$instance;
    }


    protected function __construct()
    {
        
    }
}

?>
 
Pim Vernooij

Pim Vernooij

11/01/2008 13:30:00
Quote Anchor link
Je kan het nog iets verder optimaliseren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!self::$instance instanceof self) {
      self::$instance = new self();
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pim Vernooij
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.