String converteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »
Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

16/08/2007 15:04:00
Quote Anchor link
Hoi,

"23.59" zou "23u59" moeten worden.

De eerste 2 cijfers geven het uur aan dus dat zijn getallen van 0 t.e.m. 23. De andere 2 cijfers geven de minuten aan dus van 0 t.e.m. 59.

Deze zitten in een willekeurige string, bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$string = "Het is nu 15.02. Straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";


Iemand een oplossing voor mijn probleem? Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 06:51:16
 
Arend a

Arend a

16/08/2007 15:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
string = "Het is nu 15.02. Straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";
print preg_replace("/\b([0-2]?[0-9])\.([0-5][0-9][\b\.,])/", "\\1u\\2" , $string);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arend a
 
Jaws

Jaws

16/08/2007 15:33:00
Quote Anchor link
Ja daarvoor heb je preg_match() en preg_replace()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$string
= "Het is nu 15.02. Straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";
$regex = "/([0-9]{1,2})\.([0-9]{1,2})/";
$replacement = "$1u$2";
$string = preg_replace($regex, $replacement, $string);
?>


Zoiets zou het ongeveer moeten worden.
Edit: De regex van Arend is nog iets beter :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaws
 
Arend a

Arend a

16/08/2007 15:36:00
Quote Anchor link
Jaws: let op: '.' matched elk teken behalve \n. Wanneer je letterlijk de . bedoeld moet je de . escapen.
 
Jaws

Jaws

16/08/2007 15:37:00
Quote Anchor link
@Arend: Zag ik net. Had hem wat snel opgesteld, maar je hebt volkomen gelijk ;)
 
Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

16/08/2007 16:11:00
Quote Anchor link
Arend schreef op 16.08.2007 15:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
string = "Het is nu 15.02. Straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";
print preg_replace("/\b([0-2]?[0-9])\.([0-5][0-9][\b\.,])/", "\\1u\\2" , $string);
?>


Hoi,

dat werkt dus perfect waarvoor mijn dank... maar ik heb nog een klein probleempje.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
string = "Het is nu 15.02 en straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";


15.02 blijft gewoon staan... zou je dat kunnen oplossen?

alvast enorm bedankt !
 
Jaws

Jaws

16/08/2007 16:40:00
Quote Anchor link
Dus 15.05 wordt wel gewijzigd en 15.02 niet? Heb je ook al eens andere waarden in de string getest? Dus 15.01 en 18.55 enz.?
 
Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

16/08/2007 16:51:00
Quote Anchor link
Jaws schreef op 16.08.2007 16:40:
Dus 15.05 wordt wel gewijzigd en 15.02 niet? Heb je ook al eens andere waarden in de string getest? Dus 15.01 en 18.55 enz.?


Het komt door dat derde punt hoor :).

15.02. wordt correct omgezet.
15.02 blijft hetzelfde.
 
Jaws

Jaws

16/08/2007 17:28:00
Quote Anchor link
Post je code hier nog eens ff zoals je die nu hebt.
 
Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

16/08/2007 17:40:00
Quote Anchor link
Jaws schreef op 16.08.2007 17:28:
Post je code hier nog eens ff zoals je die nu hebt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
string = "Het is nu 15.02 en straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";
print preg_replace("/\b([0-2]?[0-9])\.([0-5][0-9][\b\.,])/", "\\1u\\2" , $string);
?>
 
Jaws

Jaws

16/08/2007 19:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
string = "Het is nu 15.02 en straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";
print preg_replace("/\b([0-2]?[0-9])\.([0-5][0-9][\b,])/", "\\1u\\2" , $string);
?>


En nu dan?
 
Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

16/08/2007 19:45:00
Quote Anchor link
Jaws schreef op 16.08.2007 19:26:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
string = "Het is nu 15.02 en straks is het 15.05. Mijn ipadres is 82.174.84.53";
print preg_replace("/\b([0-2]?[0-9])\.([0-5][0-9][\b,])/", "\\1u\\2" , $string);
?>


En nu dan?


alles blijft zoals het is... er is dus niets veranderd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.