string sql probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jonas vermeulen

jonas vermeulen

24/08/2009 18:02:00
Quote Anchor link
hi all,

ik zit met het volgende probleem: , ik heb in mijn db een tabal wrox_messages met daarin een kolom topic_name en een kolom message.

nu wil ik als ik de topics weergeef ook weergeven wat het laatst geposte bericht was.
nu zit ik met het probleem dat als de topic name een aanhalingsteken bevat, dat de query niet kan uitgevoerd worden.

ik hoop dat je het een beetje begrijpt wat mijn probleem is.
hieronder nog even mijn script.

groetjs jonas

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
error_reporting(E_ALL);

$forum_id = $_POST['forum_id'];
$page = $_POST['page'];



    
mysql_connect("sql205.byethost10.com","b10_3322909","gameover") or die ("geen connectie naar mysql");
mysql_select_db("b10_3322909_yourgamerpage") or die ("geen database gevonden");

//make query

if ($page = "1"){
    $page  = ($page * "10");
    $query = "SELECT TOPIC_ID, TOPIC_NAME FROM WROX_TOPICS WHERE FORUM_ID=$forum_id ORDER BY TIME DESC LIMIT 0,$page";
}
else{
    $startpage = (($page-"1")*"10");
    $endpage = ($page*"10");
    $query = "SELECT TOPIC_ID, TOPIC_NAME FROM WROX_TOPICS WHERE FORUM_ID=$forum_id ORDER BY TIME DESC LIMIT $startpage,$endpage";
}

$result = mysql_query( $query ) or die (mysql_error());

echo "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"ISO-8859-1\"?>\n";
echo "<topics>\n";
while ($row = mysql_fetch_array($result)){

$userlastquery = "SELECT TIME, USER FROM WROX_MESSAGES WHERE TOPIC_NAME=  '". $row['TOPIC_NAME'] ."'ORDER BY TIME DESC LIMIT 0,1";
$userlastresult = mysql_query($userlastquery) or die (mysql_error());
$resultuserlast = mysql_fetch_array($userlastresult);

$counttopicsquery = "SELECT COUNT(MESSAGE_ID) FROM WROX_MESSAGES WHERE TOPIC_NAME= '".$row['TOPIC_NAME']. "'";
$counttopicsresult = mysql_query($counttopicsquery);
$counttopics = mysql_fetch_array($counttopicsresult);

    echo "<topic>\n";    
        echo "<id>". $row['TOPIC_ID'] ."</id>\n";
        echo "<topic_name>". $row['TOPIC_NAME'] ."</topic_name>\n";
        echo "<time>". $resultuserlast['TIME']. "</time>\n";
        echo "<lastuser>". $resultuserlast['USER']. "</lastuser>\n";
        echo "<countmessages>". $counttopics['COUNT(MESSAGE_ID)'] . "</countmessages>\n";
    echo "</topic>\n";    

}
  
echo "</topics>\n";

?>

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jonas vermeulen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 07:34:07
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

24/08/2009 18:43:00
Quote Anchor link
Kijk allereerst eens even naar de kleurtjes. Ik hoop niet dat dit er in jouw editor ook zo uitziet?
 

24/08/2009 18:57:00
Quote Anchor link
verander regel 9:
//if (isset($forum_id, $page)) {
naar:
if (isset($forum_id, $page)) {

en zet alles tusen [code tags
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Roel -

Roel -

24/08/2009 19:20:00
Quote Anchor link
En je moet niet echo'en met " maar met '.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.