syntax mysqli query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 22:11:38
Quote Anchor link
Wie kan mij aan de oplossing helpen?

In de variabele var1 staat “ABCD”

Onderstaande query moet foto’s laten zien als een van de waarden uit var1 voorkomt in veld groep_id.
Ik ben dus op zoek naar de juiste syntax in regel 3 van de query


$query_rs_foto = "SELECT * FROM foto ";
$query_rs_foto .= "WHERE ocatID='$ocatID' ";

//$query_rs_foto .= "AND groep_id LIKE $var1 ;” ;

$query_rs_foto .= "AND sub_ocatID='$sub_ocatID' ";
$query_rs_foto .= "ORDER BY foto_volgorde DESC ";
$rs_foto= mysqli_query($verbinding,$query_rs_foto) or die(mysqli_error());
$row_rs_foto = mysqli_fetch_assoc($rs_foto);
$totalRows_rs_foto = mysqli_num_rows($rs_foto);
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 13:30:37
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2019 22:30:04
Quote Anchor link
Ik mis de quotes om je $var1 en die punt-komma hoort er niet.

En goede gratis tip: echo ter debugging en testen eens $query_rs_foto voor je de query uitvoert. Dan zie je jouw volledige query.

Oh ja, je voert die regel nu niet uit, maar dat wist je vast al ;-)
Gewijzigd op 21/04/2019 22:31:08 door - Ariën -
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 22:38:19
Quote Anchor link
Klopt. De quotes en de puntcomma foutje van mij. Maar wat is het geval Als ik in var1 alleen A zet krijg ik de foto's met A. Zet ik er C in krijg ik de foto's met C.
Dat werkt dus wel maar zodra in var1 AC staat krijg ik geen resultaat meer. Ik zou dus graag zien dat bij AC kuist allebei de foto's worden getoond.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2019 22:43:51
Quote Anchor link
Het zijn dus twee typen foto's die gegroepeerd zijn in reeks A OF reeks C?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/04/2019 22:45:00
Quote Anchor link
Splits $var1 in losse karakters, en doe dan per karakter een LIKE (samenvoegen via OR)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$a = [];
foreach(str_split($var1) as $c) $a[] = "groep_id LIKE '%$c%'";
$query_rs_foto .= "AND (" . implode(' OR ',$a) . ")";
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/04/2019 22:45:30
Quote Anchor link
Een id-kolom in combinatie met een LIKE is sowieso een beetje vreemd. Het klinkt alsof je een koppeltabel mist en al deze informatie in die kolom gefrommeld hebt?

Een LIKE zonder wildcards (een underscore (_) voor een enkel karakter, een procentteken (%) voor nul of meerdere karakters) levert je ook niet zoveel op, want dan zouden het exacte matches moeten zijn. Meestal doe je zoiets als ... LIKE '%<frase>%' ... waarbij <frase> het ding is waarmee je vergelijkt.

Maar in dit geval (groepen (categorieën?) waartoe een foto zou moeten behoren) snijdt dat niet zoveel hout.
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 23:03:08
Quote Anchor link
id is inderdaad wat verwarrend maar het is geen relatieveld. Kan <frase> wel een variabele zijn? Want %$var1% of '%'.$var1.'%' geeft ook foutmeldingen. Ik maak waarschijnlijk dus ergens een denkfout.
Simpel gedacht wilde ik bereiken als in de databaseveld groep_id een waarde voorkomt die ook in var1 staat dan True anders False.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/04/2019 23:08:56
Quote Anchor link
Splits $var1 in losse karakters, en doe dan per karakter een LIKE (samenvoegen via OR)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$a = [];
foreach(str_split($var1) as $c) $a[] = "groep_id LIKE '%$c%'";
$query_rs_foto .= "AND (" . implode(' OR ',$a) . ")";
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 23:28:48
Quote Anchor link
Perfecte oplossing Rob. Het werkt, bedankt allen voor de support!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2019 14:58:22
Quote Anchor link
Meh.

Simpelweg omdat iets werkt, maakt het nog niet juist.

Een oplossing met LIKE, hoe elegant de bovenstaande ook is, lijkt mij niet de juiste aanpak voor het bovenstaande vraagstuk.

Dit schreeuwt om een fotogroep-koppeltabel.

Wat je nu aan het doen bent is op een ingewikkelde (of "makkelijke", net hoe je het bekijkt he :)) manier coderen tot welke groep(en) een foto behoort, en vervolgens moet je je in allerlei bochten wringen om deze data weer uit de database te peuteren.

Dit soort coderingen zijn wellicht soms geoorloofd, maar niet in dit geval lijkt mij.

Merk ook op dat deze aanpak je query sterk kleurt (om het nog niet eens over de extra complexiteit of efficiëntie te hebben!), deze structuur bepaalt in sterke mate hoe de query er uit ziet. Dit is een signaal dat de databasestructuur niet zodanig is dat het makkelijk is om data weer uit de database te halen. Dit laatste zou altijd een streven moeten zijn: databases zijn bedoeld om data gestructureerd (en niet zozeer gecodeerd :p) op te slaan.

Eerlijk gezegd zou ik die extra mijl nemen en een extra tabelletje aanmaken. Wat je hierboven aan het doen bent is toch een beetje voortborduren op een verkeerde oplossing.

Ook wil je foto's straks anders gaan gebruiken waarbij het belangrijker wordt tot welke groepen deze behoren. Kun je met de huidige aanpak garanderen dat je dan niet hopeloos in de problemen komt?

Met deze oplossing schuif je dus ook potentieel werk voor je uit. Dit is na verloop van tijd mogelijk steeds lastiger aan te passen dus het nemen van deze "shortcut" leek nu wel slim maar die bijt jou later hoogstwaarschijnlijk in je broek.

Ook zou je een beetje vanuit een ander kunnen redeneren (karma?). Als iemand anders deze code van jou onder handen zou moet nemen, of als jij dit soort code van iemand anders op je bord krijgt, wat zou die persoon of jij daar van vinden? De eerste vraag is dan waarschijnlijk ook "waarom heeft deze gozer niet gewoon een koppeltabel gemaakt?".
Gewijzigd op 22/04/2019 15:10:29 door Thomas van den Heuvel
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/04/2019 15:50:47
Quote Anchor link
Andersom, als groep_id altijd maar een enkele letter bevat (een foto dus nooit aan meerdere groepen gekoppeld kan zijn), dan kun je gewoon IN (...) gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query_rs_foto .= "AND groep_id in ('" . implode("','",str_split($var1)) . "')";
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2019 16:17:33
Quote Anchor link
True, maar dan de naamgeving. Ik zou een letter ook niet typeren als een id. En om terug te komen op efficiency, je wilt ids doorgaans indexeren.
Gewijzigd op 22/04/2019 16:23:15 door Thomas van den Heuvel
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/04/2019 16:48:22
Quote Anchor link
Op zich kan een letter een prima ID zijn, en je kunt ze ook prima indexeren. Ivm afhankelijkheden verderop in de keten heb ik nog wel eens van doen met een base-36 ID (0..9 + A..Z, met voorloopnullen), werkt prima. Daarnaast ken ik ID's die toch niet "zomaar" ontstaan (dus geen artikelnummer ofzo - wat gewoon een volgnummer is dat de klant zelf "aan maakt", maar ID's die vaak een 1:1 relatie met een stukje code hebben - en dus ook eerst in code gedefinieerd moeten worden) gewoon een karakter of een (korte) string toe (echt als primary key). Voordeel is dat je in gekoppelde tabellen dan ook direct die letter of string terug ziet, en je bij het "data graven" (nav een probleem ofzo) niet steeds uit hoeft te vogelen wat ID = 35 ook alweer was (maar dat is dan gewoon "x" = status ID voor categorie "extra" - of zoiets).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2019 17:46:15
Quote Anchor link
Hier heb je het over meerdere ontwerpprincipes waartussen je kunt kiezen of die elkaar kunnen aanvullen. Auto increment id's zouden bij voorkeur alleen "intern" gebruikt moeten worden inderdaad. Er is ook niets mis met tekstuele representaties voor bepaalde toestanden (states). Je zou zelfs kunnen overwegen om hiervoor (naast een equivalent in de database) in PHP constanten te gebruiken. Allemaal prima. Maar groep_id "A" zegt mij niet zoveel. Ook zou ik niet weten hoe je deze opzet makkelijk beheert in een interface. Dan zul je elke keer alles moeten splitsen en samenvoegen...
Gewijzigd op 22/04/2019 21:34:33 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.