Tabel exporteren naar Excel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick de Jong

Rick de Jong

16/04/2012 12:05:02
Quote Anchor link
Goededag,

Ik ben opzoek naar iemand/script die mij kan helpen met het maken van het volgende:

Door op een knop te drukken wordt er een .xls (Excel) gemaakt van de tabel 'rooster' uit de database. Dit bestand wordt gedownload.

Hoe kan ik dit realiseren?

Groet en bedankt,

Rick
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 21:08:27
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

16/04/2012 13:46:34
Quote Anchor link
Je kan dan gebruik maken van PHPExcel.
 
Rick de Jong

Rick de Jong

16/04/2012 16:12:38
Quote Anchor link
Elwin - Fratsloos op 16/04/2012 13:46:34:
Je kan dan gebruik maken van PHPExcel.


En dan..?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

16/04/2012 16:50:53
Quote Anchor link
En dan? Dan kan je met behulp van PHP een export vanuit je database maken in het Excel-formaat.
 
Rick de Jong

Rick de Jong

16/04/2012 17:12:42
Quote Anchor link
Ik heb nu dit, maar het werkt niet...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
// connection with the database
$dbhost = "localhost";
$dbuser = "***";
$dbpass = "***";
$dbname = "***";

$datum     = date("d/m/Y");

mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
mysql_select_db($dbname);

// require the PHPExcel file
require 'Classes/PHPExcel.php';

// simple query

$query = "SELECT klas,dag,uur,vak,docent,lokaal,wijziging FROM rooster WHERE dag = $datum ORDER by dag ASC";
$headings = array('Klas', 'Datum','Lesuur','Vak','Docent','Lokaal','Wijziging');

if ($result = mysql_query($query) or die(mysql_error())) {
    // Create a new PHPExcel object
    $objPHPExcel = new PHPExcel();
    $objPHPExcel->getActiveSheet()->setTitle('Roosterwijzigingen voor: $datum');

    $rowNumber = 1;
    $col = 'A';
    foreach($headings as $heading) {
       $objPHPExcel->getActiveSheet()->setCellValue($col.$rowNumber,$cell);
       $col++;
    }


    // Loop through the result set
    $rowNumber = 2;
    while ($row = mysql_fetch_row($result)) {
       $col = 'A';
       foreach($row as $cell) {
          $objPHPExcel->getActiveSheet()->setCellValue($col.$rowNumber,$cell);
          $col++;
       }

       $rowNumber++;
    }


    // Freeze pane so that the heading line won't scroll
    $objPHPExcel->getActiveSheet()->->freezePane('A2');

    // Save as an Excel BIFF (xls) file
    $objWriter = PHPExcel_IOFactory::createWriter($objPHPExcel, 'Excel5');

   header('Content-Type: application/vnd.ms-excel');
   header('Content-Disposition: attachment;filename="Roosterwijzigingen_$datum.xls"');
   header('Cache-Control: max-age=0');

   $objWriter->save('php://output');
   exit();

$PhpExcel->outputToBrowser();
}

echo 'Er zijn geen gegevens om te exporteren...';
?>
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

16/04/2012 18:43:28
Quote Anchor link
wat werkt er niet? wat voor fouten krijg je?
 
Rick de Jong

Rick de Jong

16/04/2012 18:51:19
Quote Anchor link
Een lege pagina waar niks gebeurd...
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

16/04/2012 18:57:44
Quote Anchor link
Maak eens van dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
header('Content-Type: application/vnd.ms-excel');
header('Content-Disposition: attachment;filename="Roosterwijzigingen_$datum.xls"');
header('Cache-Control: max-age=0');
?>

Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
header('Content-type: application/ms-excel');
header('Content-Disposition: attachment;filename=Roosterwijzigingen_'.$datum.'.xlsx');
header('Cache-Control: max-age=0');
?>
 
Rick de Jong

Rick de Jong

16/04/2012 18:59:23
Quote Anchor link
Nick Dijkstra op 16/04/2012 18:57:44:
Maak eens van dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
header('Content-Type: application/vnd.ms-excel');
header('Content-Disposition: attachment;filename="Roosterwijzigingen_$datum.xls"');
header('Cache-Control: max-age=0');
?>

Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
header('Content-type: application/ms-excel');
header('Content-Disposition: attachment;filename=Roosterwijzigingen_'.$datum.'.xlsx');
header('Cache-Control: max-age=0');
?>


Helaas, niet de oplossing... :(

Toevoeging op 17/04/2012 16:43:03:

"DUMP"

Iemand?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.