te veel enters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Rick geenidee

rick geenidee

02/11/2009 18:15:00
Quote Anchor link
hoi ik heb dit script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$badges = file_get_contents('http://site.be/badges.php?id='.$_GET['id'].'');
$bericht = preg_replace("#\[badges\]#is",$badges,$bericht);


en als ik dan die ubb code gebruik staat er een een keer een mega rumte voordat je het ziet.
maar als je naar de pagina gaat zie je daar niks van wie kan me helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 21:25:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/11/2009 18:24:00
Quote Anchor link
Voorbeeld?
 
Rick geenidee

rick geenidee

02/11/2009 18:30:00
Quote Anchor link
waarvan wil je pesies een voorbeeld?
ik ehb hier het bovesnte stuk van de ubb pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
$select_datad
= mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE member_id = '".$_SESSION['id']."'");
$get_userdatad = mysql_fetch_array($select_datad);
?>

<?php
$select_datadd
= mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE member_id = '".$_GET['id']."'");
$get_userdatadd = mysql_fetch_array($select_datadd);
?>

<?php
// Highlight functies
function phphighlite_replace($code) {
    $code = trim(str_replace("\\\"", "\"", $code));
    if(empty($code)) {
        return " ";
    }
else {
        array_push($GLOBALS['phphighlite'], $code);
        return "".(count($GLOBALS['phphighlite'])-1)."";
    }
}

function
phphighlite($id, $fixed=1) {
    $code = $GLOBALS['phphighlite'][$id];
    $splitted = explode("\n", $code);
    $grootte = count($splitted)+1;
    if(!strpos($code,"<?") && substr($code,0,2)!="<?") {
        $code="<?".trim($code)."?>";
        $addedtags=1;
    }

    ob_start();
    $oldlevel=error_reporting(0);
    highlight_string($code);
    error_reporting($oldlevel);
    $buffer = ob_get_contents();
    ob_end_clean();
    if(!empty($addedtags)) {
        $openingpos = strpos($buffer,'&lt;?');
        $closingpos = strrpos($buffer, '?');
        $buffer = substr($buffer, 0, $openingpos).substr($buffer, $openingpos+5, $closingpos-($openingpos+5)).substr($buffer, $closingpos+5);
    }

    $page_popup = "";

  $return = $buffer;
    return $return;
}

// UBB functie
function ubb($bericht) {
 // Code
 $GLOBALS['phphighlite'] = array("dummy");
 $bericht = preg_replace("_<\?(.*?)\?>_ise","phphighlite_replace('<? \\1 ?>')",$bericht);
 // HTML wegwerken
 $bericht = htmlspecialchars($bericht);
 // Enters maken
 $bericht = nl2br($bericht);
 // URLs met tags maken
[/code]


ik denk dat het hierin zit
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rick geenidee
 
Koen

koen

03/11/2009 10:43:00
Quote Anchor link
rick schreef op 02.11.2009 18:30:
waarvan wil je pesies een voorbeeld?
ik ehb hier het bovesnte stuk van de ubb pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$select_datad
= mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE member_id = '".$_SESSION['id']."'");
$get_userdatad = mysql_fetch_array($select_datad);
?>

<?php
$select_datadd
= mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE member_id = '".$_GET['id']."'");
$get_userdatadd = mysql_fetch_array($select_datadd);
?>

waarom zet je dit los van elkaar?
kan toch net zo goed,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$select_datad
= mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE member_id = '".$_SESSION['id']."'");
$get_userdatad = mysql_fetch_array($select_datad);
$select_datadd = mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE member_id = '".$_GET['id']."'");
$get_userdatadd = mysql_fetch_array($select_datadd);
?>
 
Rick geenidee

rick geenidee

04/11/2009 16:25:00
Quote Anchor link
hebben jullie hier genoeg info of niet?
 
Rick geenidee

rick geenidee

10/11/2009 10:49:00
Quote Anchor link
kan iemand me helpen?
 

10/11/2009 11:05:00
Quote Anchor link
Het tweede stuk code van jou komt niet overeen met het eerste.
Het eerste gaat over badges, het tweede over php highlighten?
 
Rick geenidee

rick geenidee

10/11/2009 18:52:00
Quote Anchor link
dat wil zeggen dat...

ps het hoort wel bij erlkaar
 

10/11/2009 23:48:00
Quote Anchor link
rick schreef op 02.11.2009 18:30:
waarvan wil je pesies een voorbeeld?
ik ehb hier het bovesnte stuk van de ubb pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<?php
$select_datad
= mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE member_id = '".$_SESSION['id']."'");
$get_userdatad = mysql_fetch_array($select_datad);
?>

<?php
$select_datadd
= mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE member_id = '".$_GET['id']."'");
$get_userdatadd = mysql_fetch_array($select_datadd);
?>

<?php
// Highlight functies
function phphighlite_replace($code) {
    $code = trim(str_replace("\\\"", "\"", $code));
    if(empty($code)) {
        return " ";
    }
else {
        array_push($GLOBALS['phphighlite'], $code);
        return "".(count($GLOBALS['phphighlite'])-1)."";
    }
}

function
phphighlite($id, $fixed=1) {
    $code = $GLOBALS['phphighlite'][$id];
    $splitted = explode("\n", $code);
    $grootte = count($splitted)+1;
    if(!strpos($code,"<?") && substr($code,0,2)!="<?") {
        $code="<?".trim($code)."?>";
        $addedtags=1;
    }

    ob_start();
    $oldlevel=error_reporting(0);
    highlight_string($code);
    error_reporting($oldlevel);
    $buffer = ob_get_contents();
    ob_end_clean();
    if(!empty($addedtags)) {
        $openingpos = strpos($buffer,'&lt;?');
        $closingpos = strrpos($buffer, '?');
        $buffer = substr($buffer, 0, $openingpos).substr($buffer, $openingpos+5, $closingpos-($openingpos+5)).substr($buffer, $closingpos+5);
    }

    $page_popup = "";

  $return = $buffer;
    return $return;
}

// UBB functie
function ubb($bericht) {
 // Code
 $GLOBALS['phphighlite'] = array("dummy");
 $bericht = preg_replace("_<\?(.*?)\?>_ise","phphighlite_replace('<? \\1 ?>')",$bericht);
 // HTML wegwerken
 $bericht = htmlspecialchars($bericht);
 // Enters maken
 $bericht = nl2br($bericht);
 // URLs met tags maken
[/code]


ik denk dat het hierin zit [/quote]
Lees je even mee?
-
SQL Injections, gebruik [php]mysql_real_escape_string[/php] of type cast de waarde naar int.
-
Foutafhandeling voor query's.
- Commentaar bij doen.
- Geen vage variabele- en functienamen.
- Addslashes of magic_quotes uitzetten.
- Liever geen $GLOBALS gebruiken.
- Wat voor onzin is:
<?php // Kleurtjes
return "".(count($GLOBALS['
phphighlite'])-1)."";
?>
dat? Quotes gedoe er omheen is nergens voor nodig.
En waarom wil je het aantal terug geven aan preg_replace?
- Als je een new line wilt dan kan je beter gebruik maken van PHP_EOL, die heeft altijd de goede new line character in zit. \n is namelijk niet altijd een new line.
- Ob_* troep gebruik je liever ook niet. Nergens voor nodig. Ob gebruiken meisjes / dames / vrouwen. Php is niet ongesteld. [b]En helemaal als je even twee puntjes verder leest![/b] Wat een verkrachting weer.
- Je doet dat [php]error_reporting[/php] gedoe verkeerd. Zie php.net maar: [php]error_reporting[/php].
- Woei, zomaar een [php]highlight_string[/php]? Kijk ook maar eens wat die functie doet. LEER vooral wat dat sukje over return betekend. En wat de parameters zijn die je meek kunt geven.
- Op regel 35 is die [php]empty[/php] en ! niet nodig, aangezien je 1 als [php]bool[/php] kunt beschouwen. Als die $addedtags één is dan is die if goed en wordt die uitgevoerd. Anders niet.
- Wat doe je überhaupt in die if? Je kijkt wat de positie van &lt;? is, en dit ook achterstevoren voor ?
Dan herschrijf je die $buffer met precies hetzelfde wat je er al uit haalt.
- Lege variabele op regel 40. Niet nodig. Ook niet relevant.
- Gekopieer van variabele op regel 42. Niet nodig. Kan direct worden gereturnd.
- Waarvoor die die $GLOBALS nergens voor nodig. En waarom moet er dummy in?
- Die preg_replace echo'
t een getal. Verder niks. Zoals hierboven al aangegeven.
-
Als php wilt highlighten en gewoon de juiste functie gebruikt hoef je geen [php]htmlspecialchars[/php] en [php]nl2br[/php] te gebruiken.
-
Ook is deze ubb functie niet afgesloten. Komt er nog wat achteraan o.i.d.?
-
Hoe wordt dit aangeroepen.
-
Als je hier code plaats, plaats dan relevante code.
Dat eerste gedoe met die query's gebruik je verder niet.

Wederom zie ik geen verband met je aller eerste post. Als je geholpen wilt worden dan moet je ten eerste er zelf wat voor doen. Dus php leren. En ten tweede, je moet ook duidelijk zijn.
Je eerste post staat niet in verband met dit script. Dat is een hele andere regex dan dit.
Tutorials:
http://phptuts.nl/view/39/
http://phptuts.nl/view/41/
http://phptuts.nl/view/1/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Rick geenidee

rick geenidee

11/11/2009 19:59:00
Quote Anchor link
nou ik kan egt wel php hoor aleen ik snap hier geen zak van als je nou je ount geeft ipv een km lang verhaal te maken.
 
Ivo K

Ivo K

11/11/2009 20:51:00
Quote Anchor link
rick schreef op 11.11.2009 19:59:
nou ik kan egt wel php hoor aleen ik snap hier geen zak van als je nou je ount geeft ipv een km lang verhaal te maken.

Sorry, maar ben je nou zo dom of ben je gewoon ultiem eigenwijs? Lees dat "kilometers lange" verhaal een door. Kijk daarna nog eens naar je script, kritisch! Als je dan nog vragen hebt post dan nog maar iets.
 
Rick geenidee

rick geenidee

16/11/2009 20:39:00
Quote Anchor link
ja oke ik ehb het script zo ergens vandaan gehaald dus...
maar ik heb het geprobeerd met ales bovgen weg maar dan hou ik die eters sorry mijn php is niet zo goed.
maar kun je mischien zeggen waar het dan aan licht?
 
Hipska BE

Hipska BE

16/11/2009 20:47:00
Quote Anchor link
misschien is je nederlands ook niet zo goed, want ik snap er geen snars van...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.