tekst in plaatje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yorick17

yorick17

04/01/2009 15:55:00
Quote Anchor link
hallo iedereen

ik wil graag tekst over een plaatje zetten maar dat lukt niet. Het alternatief is dat ik en photoshop de tekst aan het plaatje moet maken maar dat wil ik niet doen.

Snappen jullie het probleem?
Als dit is opgelost ben ik weer voor een deel uit mijn winterdipje. :)

Yorick
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:02:50
 
Ivo K

Ivo K

04/01/2009 15:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$im
= imagecreatefrompng('image.png');

$bg = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$textcolor = imagecolorallocate($im, 0, 0, 255);

imagestring($im, 5, 0, 0, 'Hello world!', $textcolor);

header('Content-type: image/png');

imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>


schaamteloze copy van PHP.net
 
Yorick17

yorick17

04/01/2009 16:00:00
Quote Anchor link
Als ik ergens wel een hekel aan heb is het een plaatje dat gegenereerd word door de php zelf, dit komt omdat het nog nooit is gelukt bij mij. Maak ik ga het eens proberen en je hoort zo of het gelukt is!!
 
Ivo K

Ivo K

04/01/2009 16:07:00
Quote Anchor link
ik weet het niet zeker, ik heb het niet precies gecopied
 
Yorick17

yorick17

04/01/2009 16:14:00
Quote Anchor link
Ik heb een beetje zitten puzzelen en nu doet hij het hoor, heeeel erg bedankt.
Maar weet iemand hoe ik het font kan veranderen?
 
Ivo K

Ivo K

04/01/2009 16:22:00
Quote Anchor link
ipv imagestring(), imagefttext() gebruiken, dan kun je dat wel instellen
 
Yorick17

yorick17

04/01/2009 16:23:00
Quote Anchor link
oke tnx
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

04/01/2009 16:32:00
Quote Anchor link
Misschien hier toch wat googlen php.net doorlezen?

Edit: wat vooral handig is is dat onder de function beschrijving op PHP.net er (meestal) een lijstje staat van verwante functions, daar staat als het goed is imagettftext() ook bij als je naar imagestring() gaat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
Yorick17

yorick17

04/01/2009 16:34:00
Quote Anchor link
Ja maar dat is mijn vraag eigenlijk niet Tommy, het is de bedoeling dat ik er gewoon text overheen kan schrijven net als hiernaast zie je toch ook; PHP zoeken, Voting poll, Actieve leden enz, dat wil ik ook.
 
Ivo K

Ivo K

04/01/2009 16:37:00
Quote Anchor link
ja maar dat is gewoon met CSS een zwarte achtergrond, dan een icoontje en dan de tekst
 
Yorick17

yorick17

04/01/2009 16:38:00
Quote Anchor link
Ja moet ik dan de achtergrond in een divje zetten?
 
Niek Weevers

Niek Weevers

04/01/2009 18:42:00
Quote Anchor link
Een voorbeeld voor een titel
html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<h3>Titel</h3>


css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
h3 {
padding: 5px;
background: #000 url(../img/icoontje.gif) no-repeat left top;
color: #FFF;
font-size: 1em;
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.