Tekstvlak bij input type=text

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

10/02/2009 12:11:00
Quote Anchor link
Edit: post iets duidelijker gemaakt.

Is het mogelijk om in een input bij type een textarea toe te voegen die meerdere rijen bevat een tekstvlak zeg maar.

In verband met een stukje javascript wil ik graag binnen de input tag blijven dus geen textarea toevoegen.

Weet iemand hier een mogelijkheid voor?

Of weet iemand een idee om het stukje javascript aan te passen zodat deze ook bij een textarea zijn werk doet?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
                <input
                    name="inspiratie"
                    id="nocheck"
                    type="text"/> <!-- hier moet een textarea komen liefst binnen de input tag -->


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<script type="text/javascript">
function addLoadEvent(func) {
  var oldonload = window.onload;
  if (typeof window.onload != 'function') {
    window.onload = func;
  } else {
    window.onload = function() {
      oldonload();
      func();
    }
  }
}

function prepareInputsForHints() {
    var inputs = document.getElementsByTagName("input");
    for (var i=0; i<inputs.length; i++){
        // test to see if the hint span exists first
        if (inputs[i].parentNode.getElementsByTagName("span")[0]) {
            // the span exists!  on focus, show the hint
            inputs[i].onfocus = function () {
                this.parentNode.getElementsByTagName("span")[0].style.display = "inline";
            }
            // when the cursor moves away from the field, hide the hint
            inputs[i].onblur = function () {
                this.parentNode.getElementsByTagName("span")[0].style.display = "none";
            }
        }
    }
    // repeat the same tests as above for selects
    var selects = document.getElementsByTagName("select");
    for (var k=0; k<selects.length; k++){
        if (selects[k].parentNode.getElementsByTagName("span")[0]) {
            selects[k].onfocus = function () {
                this.parentNode.getElementsByTagName("span")[0].style.display = "inline";
            }
            selects[k].onblur = function () {
                this.parentNode.getElementsByTagName("span")[0].style.display = "none";
            }
        }
    }
}
addLoadEvent(prepareInputsForHints);
</script>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard Duinmayer
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 11:45:27
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2009 12:14:00
Quote Anchor link
Je post is nu niet echt leesbaar. Pas je post even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

SanThe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.