text in textarea en ander probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bastiaan Kl

Bastiaan Kl

08/11/2010 14:12:15
Quote Anchor link
He,

Ik wil tekst in een tekstarea zien te krijgen, maar het lukt niet hij heeft elke keer de error:

Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in C:\wamp\www\DIV site\aanpas.php on line 16

Dit is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
         $pagina
= $_POST['pagina'];
             $host="localhost";
          $gebruiker="root";
          $wachtwoord="";
          $databasenaam="autosite";
          $db = mysql_connect( $host, $gebruiker, $wachtwoord);
          mysql_select_db($databasenaam);

    $query="SELECT * FROM pagina where naam = '$pagina';";
              mysql_query($query);
              $result=mysql_query($query);
              while($regel=mysql_fetch_array($result))
            {

        echo "<FORM ACTION='aanpas_verwerk.php' NAME='aanpas'  METHOD='POST'>";
        echo "<TEXTAREA NAME='text' ROWS='10' COLS='75'>echo $regel['tekst']</TEXTAREA>";
        echo "</FORM>";
            }
    
?>


Iemand idee hoe op te lossen...?


Verder krijg ik in de index als ik niet ingelogd ben:
Notice: Undefined index: login in C:\wamp\www\DIV site\index.php on line 61

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if ($_SESSION['login'])
        {
            echo "<FORM METHOD='post' ACTION='aanpas.php'>";
            echo "<INPUT TYPE='submit' VALUE='Text aanpassen'>";
            echo "<INPUT TYPE='hidden' name='pagina' value='<?php echo $pagina;?>'>";
            echo "</FORM>";
        }    


Bij de if begint regel 61...

Maar bij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if ($_SESSION['login'])
    {
        include("uitloggen.php");
    }
    else
    {
        include("zoek.php");
    }


krijg ik niet undefined index...

Ook iemand oplossing voor dit?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 15:37:32
 
- Mark -

- Mark -

08/11/2010 14:14:17
Quote Anchor link
zie regel 10 " Je het er een ; tussen staan "

Je script is ook lek, Let op SQL injection. Goede fout afhandeling is ook geen overbodige luxe.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

08/11/2010 14:16:04
Quote Anchor link
`T_NUM_STRING' in C:\wamp\www\DIV site\aanpas.php on line 16

geen regel 61 ;)

Toevoeging op 08/11/2010 14:16:50:

en gebruik mysql_real_escape_string
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.