Tijd af laten lopen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ricolo

Ricolo

10/08/2008 14:03:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb een vraagje.
Hier is mijn script en ik wil dat de variabele "lopend" wordt geprint.
Dus dat je ziet hoe de tijd in minuten en seconden afloopt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
                    = mysql_query("SELECT *,UNIX_TIMESTAMP(tijd) AS tijd,0 FROM gebruikers WHERE login='$ingelogd'");
      $user                     = mysql_fetch_object($query);
     if($user->tijd + 120 > time()){
      $verschil1              = $user->tijd + 120 - time() - 3600;
       $verschil               = date("i:s", "$verschil1");
      echo $verschil;
        }


?>


De variabele $verschil moet dus aflopen, zonder de pagina te refreshen.
Dus dat ik zie:
1:59
1:58 (<-- na een seconde, zonder te refreshen)
etc...

Is dat mogelijk?

Bvd.
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 04:31:45
 
GaMer B

GaMer B

10/08/2008 14:05:00
Quote Anchor link
Met PHP is dat zeker NIET mogelijk. Met JavaScript daarentegen wel.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/08/2008 14:11:00
 
Ricolo

Ricolo

10/08/2008 14:45:00
Quote Anchor link
GaMer13, bedankt voor je hulp.

SanThe, super, ik heb je script aangepast en gebruikt, het werkt nu.

Nu rest mij nog een ding, hoe kan ik zorgen dat de pagina refresht wordt als de tijd "op" is?
 
- SanThe -

- SanThe -

10/08/2008 15:04:00
Quote Anchor link
Waar alert("Tijd is om.") staat jouw refresh-code neerzetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
function StartClock24() {
TheTime = new Date();
TheTime.setHours(NewHours - TheTime.getHours());
TheTime.setMinutes(NewMinutes - TheTime.getMinutes());
TheTime.setSeconds(NewSeconds - TheTime.getSeconds());
    if ( (TheTime.getHours() == 0) && (TheTime.getMinutes() == 0) && (TheTime.getSeconds() == 0) )
    {
       alert("Tijd is om.");
    }
document.clock.showTime.value = showFilled(TheTime.getHours())
    + ":" + showFilled(TheTime.getMinutes()) + ":" + showFilled(TheTime.getSeconds());
setTimeout("StartClock24()",1000);
};
 
Ricolo

Ricolo

10/08/2008 15:15:00
Quote Anchor link
SanThe, super, dat werkt.

Maar nu heb ik zojuist even met Internet Explorer de pagina geopend en met Firefox (gebruik op dit moment Safari) en daar kreeg ik niets te zien, de input area is daar LEEG. Hoe kan dat, er zou toch ook tijd moeten staan of niet?

Bestaat er een mogelijkheid die functie showTime te printen in een span?
Dat heb ik ook al geprobeerd, maar dan zie ik helemaal niks meer...

Dan zou ik iets in de JavaScript code moeten aanpassen, maar van JS weet ik helemaal niks.. :$
 
- SanThe -

- SanThe -

10/08/2008 15:25:00
Quote Anchor link
Geen idee, bij mij doet ie het gewoon, ook in IE.
 
Ricolo

Ricolo

10/08/2008 15:28:00
Quote Anchor link
Maar in een Span zetten is niet mogelijk SanThe?
 
- SanThe -

- SanThe -

10/08/2008 15:33:00
Quote Anchor link
Gewoon proberen. Ik zou het niet weten, ik denk dat dat ook moet kunnen.
 
Ricolo

Ricolo

10/08/2008 16:08:00
Quote Anchor link
Het werkt niet meer, ik weet niet wat er fout is...

Ik zal nog een aantal dingetjes proberen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ricolo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.