timestamp -> datum uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michelos

Michelos

30/08/2004 10:37:00
Quote Anchor link
hallo, ik heb een simpel gastenboekje gemaakt waarin de datum wordt opgeslagen als timestamp. nu wil ik bij weergave dat de timestamp automatisch wordt geconverteerd naar een datum maar ik weet niet precies hoe ik dat moet scripten...

Ik heb het nu als volgt staan...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
while ($gegevens = mysql_fetch_object($resultaten)) {
    $ndatum = $gegevens->datum;
    $nnaam = $gegevens->naam;
    $nemail = $gegevens->email;
    $nbericht = $gegevens->bericht;
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
<td><div align='right'>$ndatum</div></td>
?>
Gewijzigd op 30/08/2004 10:39:00 door Michelos
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 12:56:35
 
B a s
Beheerder

B a s

30/08/2004 10:38:00
Quote Anchor link
$ndatum = date("d.m.Y H:i", $gegevens->datum);
 
Michelos

Michelos

30/08/2004 10:39:00
Quote Anchor link
muchos gracias :)
 
Mitch X

Mitch X

30/08/2004 11:05:00
Quote Anchor link
Watte? :P
 
Marien xD

Marien xD

30/08/2004 14:27:00
Quote Anchor link
volgens mij is dat spaans ;)
 
Dutchcamel

dutchcamel

30/08/2004 14:33:00
Quote Anchor link
Weet ik wel zeker :)
 

19/09/2004 15:01:00
Quote Anchor link
wat is scripten eigenlijk??

BuNNY : Net zoiets als voetbal :)
Gewijzigd op 19/09/2004 15:03:00 door
 
Peter Jaap

Peter Jaap

21/09/2004 14:54:00
Quote Anchor link
Een vriend van mij heeft hier een leuke snippet voor geschreven...
stel je voor dat je de string 20040921145243 in je MySQL Databas hebt staan en deze wilt omzetten naar 21 september 2004, 14:52:43... zet dan het volgende stuk php in bijv header.php en include deze in de pagina waar je de datum wilt zien.
Roep dan in de file op de plek waar je de datum wil hebben staan de functie aan dmv stringtodate($datum); waarbij je $datum dus uit je MySQL database hebt gehaald.. succes!!

Snippet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
function stringtodate($text)
{

   $jaar = substr($text,0,4);
   $maand = substr($text,4,2);
   $dag = substr($text,6,2);
   $uur = substr($text,8,2);
   $min = substr($text,10,2);
   $sec = substr($text,12,2);
   $pmaand = intval($maand) - 1;
   $maanden = array("januari","februari","maart","april","mei","juni","juli","augustus","september","oktober","november","december");
   $smaand = $maanden[$pmaand];
   $date = sprintf("%d %s %d, %d:%s:%s",$dag,$smaand,$jaar,$uur,$min,$sec);

   return $date;
}

?>



Ode aan webmaster van VageFotos.nl :)
Gewijzigd op 21/09/2004 14:56:00 door Peter Jaap
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.