Tonen van tijdstippen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Med ed

Med ed

14/02/2014 21:52:48
Quote Anchor link
Hallo,

Misschien kunnen jullie mij helpen.

ik heb 4 tijdstippen in eetmaal, bijv. 7:00 uur, 12:00 uur, 15:00 uu en 21:00 uur.
Wat ik wil is dat bijv. als 7 uur geweest is dat alleen de volgend tijdstip wordt getoond, in dit geval 12uur en ga zomaar door..
Hoe krijg ik dit van elkaar? wil iemand mij helpen? Thanks
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:14:54
 
Php knipper

php knipper

14/02/2014 23:20:41
Quote Anchor link
komen de tijden uit een database?
 
Med ed

Med ed

14/02/2014 23:28:47
Quote Anchor link
Nee, die zijn gedefinieerd bijv. $time[0], $time[1], $time[2] enz..
Gewijzigd op 14/02/2014 23:29:19 door Med ed
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2014 00:10:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
// format in array altijd xx:yy en van laag naar hoog
$time = array('07:00', '12:00', '15:00', '21:00');
$next = '';
$now = date('H:i');
foreach($time as $value)
{

    if($now < $value)
    {

        $next = $value;
        break;
    }
}

if($next == '')
{

    $next = $time[0];
}


echo $next;
?>
Gewijzigd op 15/02/2014 00:14:59 door - SanThe -
 
Med ed

Med ed

15/02/2014 00:39:21
Quote Anchor link
Hallo SanThe,

bedankt voor je reactie. Is het mogelijk in de array de tijden'07:00' en de rest te vervangen door $times[0], $times[1] enz..? want dat is de tijd die opgehaald moet worden. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2014 00:41:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$time
= $times;
?>
 
Med ed

Med ed

15/02/2014 00:47:18
Quote Anchor link
zoiets?

$time = array($times[0], $times[1], $times[2], $times[3]);
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2014 00:50:35
Quote Anchor link
$times is al een array dus je kan gewoon dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
sort($times);
$next = '';
$now = date('H:i');
foreach($times as $value)
{

    if($now < $value)
    {

        $next = $value;
        break;
    }
}

if($next == '')
{

    $next = $times[0];
}


echo $next;
?>


Toevoeging op 15/02/2014 00:52:16:

Let wel op dat $times dit format heeft xx:yy
 
Med ed

Med ed

15/02/2014 00:52:23
Quote Anchor link
Ga ik proberen, thanks

Toevoeging op 15/02/2014 00:53:30:

wat houdt in het format xx:yy?
Gewijzigd op 15/02/2014 00:54:07 door Med ed
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2014 00:54:33
Quote Anchor link
Niet 7:00 maar 07:00
 
Med ed

Med ed

15/02/2014 00:56:51
Quote Anchor link
aha, dankje
 
Med ed

Med ed

19/02/2014 12:50:15
Quote Anchor link
Hij werkt! dankjewel SanThe. Hij geeft de juiste tijden aan, alleen hij toont de naam die bij desbetreffende tijd hoort niet. bijv. slaaptijd:$slaaptijd enz.. hoe krijg ik dit van elkaar?
Gewijzigd op 19/02/2014 12:54:58 door Med ed
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2014 12:55:00
Quote Anchor link
Med ed op 19/02/2014 12:50:15:
bijv. slaaptijd


En waar komt dat woord vandaan?
 
Med ed

Med ed

19/02/2014 12:58:04
Quote Anchor link
de naam slaaptijd heb ik zelf aan toegekend. 21:00 uur is dan de slaaptijd, 12:00 uur is etenstijd
 
Michael -

Michael -

19/02/2014 13:07:41
Quote Anchor link
Med ed op 19/02/2014 12:58:04:
de naam slaaptijd heb ik zelf aan toegekend. 21:00 uur is dan de slaaptijd, 12:00 uur is etenstijd

Waar komt die vandaan. Heb je die als key meegegeven of wat? Laat anders het stukje code zien waar je het nu hebt staan.
 
Med ed

Med ed

19/02/2014 13:21:11
Quote Anchor link
sorry bedoel het zo;

$times = array($opstaan, $naarschool, $eten, $huiswerk, $slaaptijd);
 
Michael -

Michael -

19/02/2014 13:34:16
Quote Anchor link
in $opstaan staat de tijd? Dan nog heb je nergens de tekst 'Opstaan'. Je zou dit als key mee kunnen geven.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$times
= array('Opstaan'=>$opstaan, 'Naar school'=>$naarschool, 'Eten'=>$eten, 'Huiswerk'=>$huiswerk, 'Slapen'=>$slaaptijd);

foreach($times AS $text=>$time) {
    echo $text . ' : ' . $time . '<br />';
}

?>
 
Med ed

Med ed

19/02/2014 13:38:03
Quote Anchor link
Dat is waar ik op zoek was; geweldig mooie forum. Thanks
 
Med ed

Med ed

01/03/2014 16:57:48
Quote Anchor link
Hoi,

heeft wel lang geduurd, maar dat is wat ik met jullie hulp van gemaakt heb, alleen ik krijg de text niet getoond. Doe ik iets verkeerd?


Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
 $times
= array('Imsak'=>$Imsak, 'Fajr'=>$Fajr, 'Shorook'=>$Sunrise, 'Dhuhr'=>$Dhuhr, 'Asr'=>$Asr, 'Sunset'=>$Sunset, 'Maghrib'=>$Maghrib, 'Isha'=>$Isha, 'Midnight'=>$Midnight);
 
sort($times);
$next = '';
$now = date('H:i');
foreach($times as $text=>$value)
{

    if($now < $value)
    {

        $next = $value;
        break;
    }
}

if($next == '')
{

    $next = $times[0];
}


echo $text . $next;

?>
Gewijzigd op 01/03/2014 16:59:15 door Med ed
 
Michael -

Michael -

01/03/2014 19:04:14
Quote Anchor link
Text is een onderdeel van de foreach. Je kunt deze dus niet daarbuiten gebruiken.


2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
 $times
= array('Imsak'=>$Imsak, 'Fajr'=>$Fajr, 'Shorook'=>$Sunrise, 'Dhuhr'=>$Dhuhr, 'Asr'=>$Asr, 'Sunset'=>$Sunset, 'Maghrib'=>$Maghrib, 'Isha'=>$Isha, 'Midnight'=>$Midnight);
 
sort($times);
$next = '';
$now = date('H:i');
foreach($times as $key=>$value)
{

    if($now < $value)
    {

        $next = $value;
        $text = $key;
        break;
    }
}

if($next == '')
{

    $next = $times[0];
}


echo $text . $next;

?>
 
Med ed

Med ed

01/03/2014 20:17:46
Quote Anchor link
Oke, hoe los ik het op? wat ik wil is dat bijv. Imsak 13:00 uur, Fajr 15:30 uur enz.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.