Twee buttons -> geen ENTER

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ChristianNN

ChristianNN

30/06/2006 02:01:00
Quote Anchor link
Hoi!

Bedankt dat je even de tijd neemt dit te lezen...

Ik heb voor mijn zoekform 2 buttons... Met de eerste wordt binnen mijn site gezocht, met de tweede op google. Nu wil het probleem dat IE geen [ENTER] accepteert bij 2 buttons. Ik heb begrepen dat er wel een oplossing is, maar kan deze na (uitvoerig!) onderzoek niet vinden. Iemand een idee?

Hierbij natuurlijk de code:

Het volgende javascript staat mij toe 2 buttons in 1 field te gebruiken:

function Onsa1()
{
document.Zoeken.action = "http://www.#/zoek.php"
document.Zoeken.target = "_parent";
document.Zoeken.submit();
return true;
}

function Onsa()
{
document.Zoeken.action = "http://www.google.nl/custom"
document.Zoeken.target = "google_window";
document.Zoeken.submit();
return false;
}

Het PHP gedeelte van het form:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?

<form id="Zoeken" name="Zoeken" method="get">
                
                    <
input class="inp" type="text" name="q" size="15"/>
                    <
input type="submit" class="button" name="sa1" value="Eigen"  onclick="return Onsa1();"/>
                    <
input type="submit" class="button" name="sa" value="Google" onclick="return Onsa();"/>

?>



Mocht iemand een briljant idee hebben, hoor ik dat natuurlijk graag...
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 02:46:03
 
Jelmer -

Jelmer -

30/06/2006 07:54:00
Quote Anchor link
Via PHP kan je het verschil tussen [enter] en [knopje] zien zo, maar dan moet je wel van method="post" uitgaan. In het geval van Google zal dat dus een doorverwijzing worden.

$_SERVER['HTTP_REQUEST_METHOD'] == 'POST':
er is iets gesubmit

isset($_POST['sa1']):
Eigen

isset($_POST['sa']):
Google

Als geen van de twee 'buttons' is 'geset', dan kan je er vanuitgaan dat je te maken hebt met een pure [enter]-slag :)

PS: doorverwijzen kan het beste via header('Location: http://www.Google.nl?q='.$_POST['q']);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
- -

- -

30/06/2006 07:57:00
Quote Anchor link
Dan zal je toch eens standaardzoekmachine moeten toewijzen. Dat gaat zo:

<form id="Zoeken" name="Zoeken" method="get" action="Onsa1()"> (voor jouw eigen site)

<form id="Zoeken" name="Zoeken" method="get" action="Onsa()"> (voor Google)
 
ChristianNN

ChristianNN

30/06/2006 10:10:00
Quote Anchor link
@Jelmer: ik heb geen idee wat je precies bedoelt...

@Jonathan: Ik heb het geprobeerd, maar het werkt niet...
 
Bart Waarom verplicht

Bart Waarom verplicht

30/06/2006 11:31:00
Quote Anchor link
<input type="button" class="button" name="sa1" value="Eigen" onclick="javascript:Onsa1();">
<input type="button" class="button" name="sa2" value="Eigen" onclick="javascript:Onsa2();">
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.