twee cijfers achter de comma

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Auke

Auke

09/02/2007 16:05:00
Quote Anchor link
ik heb een getal...

1.2362

ik wil die inkorten tot twee cijfers achter de comma
dus niet round() maar inkorten tot twee achter de comma

hoe?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 23:45:27
 
- SanThe -

- SanThe -

09/02/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Kijk eens bij sprintf.
 
Wim

Wim

09/02/2007 16:23:00
Quote Anchor link
sprintf lijkt me beter, maar je zou ook nog zoiets kunnen doen:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$getal
= "1.2563";
$stuk = explode(".", $getal);
$voorkomma = $stuk[0];
$nakomma = substr ("$stuk[1]", 0, 2);

$ingekort = "$voorkomma.$nakomma";

echo "$ingekort";
?>


Dit zal 1.25 geven.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

09/02/2007 16:25:00
Quote Anchor link
number_format is hiervoor volgens mij de mooiste oplossing.

Elwin
 
Wim

Wim

09/02/2007 16:26:00
Quote Anchor link
number_format() rond af volgens mij.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/02/2007 16:26:00
Quote Anchor link
@Wim: Waarom al die quotes om die $vars heen? Nergens goed voor.
 
Bart van der veen

bart van der veen

09/02/2007 16:55:00
Quote Anchor link
who mensen, de functie die we zoeken heet round()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
round($getal,2); // das een rond getal met 2 cijfers achter de comma
?>
 
GaMer B

GaMer B

09/02/2007 16:58:00
Quote Anchor link
Quote:
who mensen, de functie die we zoeken heet round()

Who bart! Lees eerst ff voor je post :)
Quote:
dus niet round() maar inkorten tot twee achter de comma

Hij wil dus afkappen en niet afronden.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

09/02/2007 17:03:00
Quote Anchor link
Gamer13, je zit in de war met floor(), die kapt af, round rond af (zoals de functienaam dat al zegt)
 
- SanThe -

- SanThe -

09/02/2007 17:08:00
Quote Anchor link
@Terence: Er wordt om inkorten gevraagd, niet om afronden.
 
Nick Mulder

Nick Mulder

09/02/2007 17:15:00
Quote Anchor link
Floor: afronden naar beneden
Ceil: afronden naar boven
Round: afronden op een bepaald aantal decimalen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
floor(1.2362); // 1
ceil(1.2362); // 2
round(1.2362, 2); // 1.24

//mijn oplossing:

wordwrap(1.2362, 4, "<div style='visibility:hidden;'>",1);
//niet valid op een heleboel punten, maar het werkt..
//output (browser): 1.23
//output (html): 1.23<div style='visibility:hidden;'>62

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick Mulder
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/02/2007 17:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $getal
= 1.2344456;
    echo sprintf ('%01.2f', $getal);
?>
 
GaMer B

GaMer B

09/02/2007 17:26:00
Quote Anchor link
Terence schreef op 09.02.2007 17:03:
Gamer13, je zit in de war met floor(), die kapt af, round rond af (zoals de functienaam dat al zegt)

Ja, ik noem het afkappen, maar terugbrengen naar 2 cijfers achter de komma komt bij mij op hetzelfde neer :)
 
Bart van der veen

bart van der veen

09/02/2007 17:30:00
Quote Anchor link
wat dat betreft is afronden wel makkelijker als afbreken, kan auke ff uitleggen waarom dat een noodzaak is?
 
Auke

Auke

09/02/2007 17:44:00
Quote Anchor link
ik wil gewoon niet een getal als dit 0.2344456

Het gaat om de laadtijd van mijn website.
Voor development is het handig om een groot getal te hebben zo dat ik kan optimaliseren.
Maar voor bezoekers en opmaak is het gewenst om die seconden tot max 2 achter de comma te tonen.

ps. sprintf ('%01.2f', $getal); werkt prima!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.