twee scripts in één keer uitvoeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Geurt

Geurt

11/04/2006 20:37:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Op een site heb ik, om een deel van de pagina te printen het volgende javascript staan:

<script language="JavaScript" type="text/javascript">
var AutoPrint = true;

function PrintPagina(){
if (document.getElementById != null){
var html = '<HTML>\n<HEAD>\n';
if (document.getElementsByTagName != null){
var headTags = document.getElementsByTagName("head");
if (headTags.length > 0)
html += headTags[0].innerHTML;}
html += '\n</HE' + 'AD>\n<BODY>\n';
var PrintKlaarElem = document.getElementById("PrintKlaar");
if (PrintKlaarElem != null){
html += PrintKlaarElem.innerHTML;}
html += '\n</BO' + 'DY>\n</HT' + 'ML>';
var printWin = window.open("","PrintPagina","width=750,height=500");
printWin.document.open();
printWin.document.write(html);
printWin.document.close();
if (AutoPrint)printWin.print();}}
</script>

In de body bij het begin van het te printen deel:
<div id="PrintKlaar">


In de body roep ik dat script aan via een knop:
<form id="PrintMij" name="PrintMij">
<input type="button" class="menu1" tabindex="34" name="PrintMij" onClick="PrintPagina()" value="Formulier afdrukken">

Daarnaast wil ik een php script draaien om een e-mail met de ingevulde velden te genereren en het bestand op te slaan in een csv bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?php

@$pfw_ip= $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
@
$name_from = addslashes($_POST['name_from']);
@
$adres = addslashes($_POST['adres']);
@
$postcplaats = addslashes($_POST['postcplaats']);
@
$land = addslashes($_POST['land']);
@
$telefoon = addslashes($_POST['telefoon']);
@
$email_from = addslashes($_POST['email_from']);


if (strlen($name_from) == 0 )
{

header("Location: fout.html");
exit;
}


if (strlen($adres) == 0 )
{

header("Location: fout.html");
exit;
}


if (strlen($postcplaats) == 0 )
{

header("Location: fout.html");
exit;
}


if (strlen($land) == 0 )
{

header("Location: fout.html");
exit;
}


if (! ereg('[A-Za-z0-9_-]+\@[A-Za-z0-9_-]+\.[A-Za-z0-9_-]+', $email_from))
{

header("Location: fout.html");
exit;
}


if (strlen($email_from) == 0 )
{

header("Location: fout.html");
exit;
}


$pfw_header = "From: $email_from\n"
  . "Reply-To: $email_from\n";
$pfw_subject = "Onderwerp";
$pfw_email_to = "[email protected]";
$pfw_message = "Visitor's IP: $pfw_ip\n"
. "name_from: $name_from\n"
. "adres: $adres\n"
. "postcplaats: $postcplaats\n"
. "land: $land\n"
. "telefoon: $telefoon\n"
. "email_from: $email_from\n"
. "\n"
. "\n";
@
mail($pfw_email_to, $pfw_subject ,$pfw_message ,$pfw_header ) ;


$pfw_file_name = "bestand.csv";
$pfw_first_raw = "name_from,adres,postcplaats,land,telefoon,email_from,\r\n";
$pfw_values = "$name_from,$adres,$postcplaats,$land,$telefoon,$email_from,\r\n";
$pfw_is_first_row = false;
if(!file_exists($pfw_file_name))
{

 $pfw_is_first_row = true ;
}

if (!$pfw_handle = fopen($pfw_file_name, 'a+')) {
 die("Cannot open file ($pfw_file_name)");
 exit;
}

if ($pfw_is_first_row)
{

  if (fwrite($pfw_handle, $pfw_first_raw ) === FALSE) {
  die("Cannot write to file ($pfw_filename)");
  exit;
  }
}

if (fwrite($pfw_handle, $pfw_values) === FALSE) {
  die("Cannot write to file ($pfw_filename)");
  exit;
}

fclose($pfw_handle);

header("Location: pagina.html");

?>

Het beroerde is, dat ik met deze beide scrips met twee knoppen op de site moet werken. En dat doe ik eigenlijk liever in één keer, dus het php bestand draait mee bij het drukken op de printknop.

Is er een oplossing?

Alvast bedankt!
Geurt
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 23:28:11
 
Roel

roel

12/04/2006 11:18:00
Quote Anchor link
Met javascript een refresh doen met een bepaalde waarde, in je php inzetten dattie het script moet uitvoeren wanneer die waarde actief is!
 
Donster

Donster

12/04/2006 12:00:00
Quote Anchor link
nog even iets over je script:
@ word overal gebruikt , wat foutmeldingen onderdrukt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?if (strlen($land) == 0 )
{
header("Location: fout.html");
exit;
?>

En je hebt een hele rits van codes zoals hierboven die allemaal naar de zelfde fout.html gaan..
Je kan hier beter elseif voor gebruiken , dus als 1of meerdere van die waardes fout is/zijn ga je naar fout.html , ipv voor elke controle steeds opnieuw een header locatie te gebruiken.
 
Geurt

Geurt

13/04/2006 21:24:00
Quote Anchor link
OK,

Dank voor de reacties. Ik ga ermee aan de slag!

Groeten

Geurt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.